Eliberarea

Azi, 17 noiembrie 2014, după doi ani, șase luni și zece zile de cînd a devenit premier, Ponta nu va mai apărea la televizor. Am știut asta aseară, înainte de miezul nopții. Cînd, ca un șobolan hăituit, la peste două ore de la închiderea urnelor și apariția exit poll-urilor, Ponta a dat ochii cu presa. Pentru nici 90 de secunde. Au fost, poate, 75 de secunde. În fața lui, un zid de microfoane care-l împingeau în brațele politrucilor lui: Dragnea, Oprea, Vâlcov, alții. Camere și microfoane în față, pumni strînși și pumnale politice în spate. De după ochelari, Ponta părea un rozător brusc fotofob. Răsfățatul reflectoarelor din studiourile TV devenise, dintr-o dată, chinuit de atîta lumină.

Am privit atent fiecare secundă de oroare. Cu ochii mici, înfrînți, cu un rictus desenat acolo unde, pînă ieri, era un rînjet arogant, Ponta a trebuit să admită inadmisibilul: pierduse în fața celui pe care încercase, pînă atunci, să-l ridiculizeze prin orice mijloace. Prin acuzații ticăloase și absurde (nu are copii, dar a vîndut copii, e neamț, nu e ortodox), prin forța zdrobitoare a propagandei TV, prin ironii ieftine, de cartier periferic, prin instituțiile pe care le avea la degetul mic.
În sfîrșit, aseară, după doi ani, șase luni și nouă zile ca premier, Ponta nu a mai făcut mișto de noi toți. Nu a mai avut replică. Vorbele nu mai erau la el. Viorel era speriat. Fălcile îi căzuseră, fața îi era imobilă ca o mască. Nu ne-a mai dat sfaturi. Nu ne-a mai certat.
Am privit atent fiecare secundă. Am văzut spaima într-un instantaneu alb-negru, fără nuanțe. Și ce am văzut era drept să văd. Era just.
Azi, la doi ani, șase luni și zece zile de cînd a devenit premier, Ponta nu va mai monopoliza spațiul public, nu ne va mai intra prin televizoare să ne murdărească viețile. În dimineața asta, m-am simțit eliberat.
Retrage-te, Viorele. Pleacă acum. Noi am primit o șansă cînd tu ai pierdut alegerile, tu nu mai ai nici una. Fiecare zi pe care o petreci în politică, în spațiul public, în general, te va înspăimînta și mai tare. Coșmarul tău e real: ești un nimeni și toată lumea vede asta acum. Iar dacă ți se pare că acum ești urît, te înșeli: cantitatea de ură va crește.
Noi ne-am eliberat. Pentru tine, Viorele, tocmai a început perioada de carceră. Îți recomand un arest moral la domiciliu, e mai bine pentru tine. Altfel, riști o libertate sub control nu judiciar, ci public. Care nu te va scăpa de o condamnare cu executare a eșecului.
p

You May also Like...

Palatul Elisabeta, luat cu japca de Dragnea pentru Duda
22 decembrie 2017
VIDEO Cum convingi pe unul adus la miting la Dragnea să îmbrace un tricou cu PSD: "Îmbracă-te! Ți-e rușine?"
20 aprilie 2019
În fiecare zi, statul român virează în contul PSD, direct, 250.000 de lei. Suma se dublează din aprilie!
30 aprilie 2019
20 Comments
  • Reply
    politicstand
    17 noiembrie 2014 at 10:16

    Nicio glumiță, niciun mișteaux, nici un ”merci, pa” 😀 Priceless!

    • Reply
      prisacariu
      17 noiembrie 2014 at 10:20

      săptămîna trecută mă întrebai unde găsesc rezerve de optimism. iată de unde:)

  • Reply
    Nicolae
    17 noiembrie 2014 at 11:10

    La ora 11.05 mă uit la TV la o declarație de presă a Președintelui. A avut două fețe, mimici:
    una plăcută ca la o cafea, când a mulțumit;
    cealaltă, care pe mine, curat din toate punctele de vedere, m-a îngrozit.
    L-ați văzut vreodată sincer supărat?
    Să fie într-un ceas bun!

    • Reply
      Nicolae
      17 noiembrie 2014 at 11:11

      Și Băselu avea două fețe. la fel de expresive.

  • Reply
    Alex
    17 noiembrie 2014 at 11:21

    Accept tot ce ai scris!

  • Reply
    marian
    17 noiembrie 2014 at 11:25

    M-a uns la suflet!

  • Reply
    JackTheStreaker
    17 noiembrie 2014 at 11:34

    Daca nu pleaca, il dam noi jos. In orice caz, moaca de aseara a mizerabilului este de pus in rama.

  • Reply
    gruia
    17 noiembrie 2014 at 11:39

    Cu vreo doua-trei zile in urma ne anunta,in stilu-i mistocaresc si arogant,ca,de acum inainte,va iesi el la 18,30 cu declaratii! Aseara n-a vrut sa dea declaratii nici la orele 23! Era palid,cu pleoapele rosii,ravasit! Tare mi-a placut imaginea asta! M-am simtit si eu eliberat si razbunat!

  • Reply
    KAKA MIZE
    17 noiembrie 2014 at 11:58

    Ce vorbesti, nene? Asta-i slobozire de-a dreptul, nu eliberare! N-ai vazut cum se mijea sa nu ia jetu-n ochi?

  • Reply
    dinu olarasu
    17 noiembrie 2014 at 11:58

    cataline, ceri cuiva ceva ce n-are . pacat de el, ca-i tanar ! sau n-o fi? o fi doar un tanar comunist bosorogit deja?!

  • Reply
    Adrian
    17 noiembrie 2014 at 12:16

    Ar trebui să mai rămână prim-ministru o perioadă. Să tragă ciuma roșie la fund după el.

    • Reply
      mint_rubber
      17 noiembrie 2014 at 14:17

      N-are tara atata vaselina…

  • Reply
    narcis purice
    17 noiembrie 2014 at 12:19

    „un arest moral la domiciliu”
    si un alt indrumator pentru o teza de doctorat pe bune asudata.
    as fi folosit diacriticele;mi-e c-o luat-o razna si calculatorul.

  • Reply
    Nea
    17 noiembrie 2014 at 14:48

    Mie nu mi s-a părut că Ponta a spus altceva ca deobicei. Fiecare declaraţie a lui, fiecare frază de când îl ştiu (nu rezistam fizic să aud mai mult de o frază rostită de el, vorbea până apucam să-i rup gura cu telecomanda) conţinea 3 elemente: o minciună, o glumiţă cretină şi o ameninţare voalată.
    Cam asta a fost şi cu declaraţia de ieri, doar că era speriat.

  • Reply
    just a friend
    17 noiembrie 2014 at 14:56

    Acest Ponta a intoxicat totul in jurul lui. Imi era groaza sa deschid tv-ul stiind ca iar ma va ,,viola” cu figura lui obraznica si impertinenta.Aseara am simtit pt prima data ca pot sa respir cand ma uit la tv.Si…e minunat articolul dumneavoastra!

  • Reply
    Aliona
    17 noiembrie 2014 at 14:57

    Ponta trebuie sa plece, dar trebuie sa ramana tot ei la guvernare: sa treaca iarna cu bugetul lor si apoi sa iasa lumea in strada, incat sa-i scoata cu jandarmii sau cu tabul.

  • Reply
    grisa
    17 noiembrie 2014 at 16:24

    Ponta cu sleahta lui nu va pleca; Nu-l lasa ” coledzi” carora le-a promos ca-i vascapa de mititica. Acel ” scapa cine poate ” e mai actual ca oricand si,imperbul personaj ,risca un control cum nu s-a mai facut pana acum,pentru a se vedea in ce stadiu e visteria tarii dupa imensele pomeni electorale. Se vede treba ca romanii desi, in mare parte ortodocsi, n-au putut fi ametiti cu sloganuri de mahala. USD-ul murdareste tot ceea ce atinge inclusiv mandria de a fi roman. Am mai spus-o: un om cinstit nu se vasimti confortabil in preajma unui hot, un om de cuvant, in preajma unui mincinos, un om de valoare, in preajma unui parvenit.

  • Reply
    Vivi
    17 noiembrie 2014 at 18:20

    Ati vazut conferinta de presa a invinsului? Ati auzit ce vrea sa faca? Pentru cei care nu stiu, a declarat ca vrea sa schimbe legea electorala pentru diaspora. Nu se poate sa nu-ti sune niste clopotei de alarma cand auzi asa ceva, din partea lui.
    Si ma dezgusta ca nimeni nu-si asuma umilirea publica repetata a romanilor din diaspora. Ceea ce s-a intamplat atat la primult tur de scrutin, cat si al doilea, n-ar fi trebuit trecute cu vederea, ca si cand nimic notabil nu s-ar fi intamplat.
    Parerea mea: n-am scapat de el si nici de amicii lui, ma astept la ce-i mai rau, dupa ce l-am auzit ca vrea sa schimbe legea electorala pentru diaspora. Nu va descriu revolta pe care o simt in suflet, cand vad ca suntem in continuare sfidati si ma deranjeaza ca unele posturi tv si unii jurnalisti sunt, mai degraba interesati, de gasirea unui responsabil pentru faptul ca unii au pierdut alegerile, decat sa fie interesati mai degraba de faptul ca romanii din diaspora au fost umiliti, din nou, in mod public si de faptul ca ni se pregateste ceva, noua, diasporei. Eu imi fac griji, sa vedem ce se va intampla pe mai departe. Cunoscandu-l, din aparitiile sale la tv, pe nentu, nu ma astept la nimic bun din partea lui la adresa diasporei. S-a vazut reaua intentie si ieri, dar si la primul tur de scrutin.

  • Reply
    virgilius
    17 noiembrie 2014 at 23:44

    Şi eu.
    P.S. scrie cu „â” că nu degeaba ai făcut facultatea la Iaşi :))

  • Reply
    Bot
    18 noiembrie 2014 at 9:34

    PSD e un cancer… si de cancer nu scapi, sau in fine, in general nu scapi. Astia or sa ia cu ei totul cand se duc la fund, totul sau nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *