DNA, hai cu încă două dosare pentru Oprea: gradele acordate ilegal și sforăriile din Justiția militară

Într-un târziu, DNA s-a hotărât: a cerut urmărirea penală a lui Gabriel Oprea (sursa). Deocamdată, doar pentru folosirea abuzivă a coloanei oficiale. Două dosare mult mai grele, însă, stau și așteaptă. Unul din ele de ani de zile. Și nu întâmplător.

Mă refer la prezumtivul dosar al acordării abuzive a gradelor militare în rezervă de către Gabriel Oprea, când era ministru al Apărării. La peste trei ani de la trimiterea unei plângeri penale (la Parchetul General, ce-i drept; dar, având în vedere numărul mare de parlamentari și alți demnitari implicați, e evident că e un dosar de competența DNA, care se putea și autosesiza) pe acest subiect, tăcerea procurorilor e asurzitoare. Am scris, în exclusivitate, despre subiect aici și încă aștept să înceapă cercetările în acest caz. Sigur, ar fi și o mică mare problemă în acest potențial dosar: Laura Codruța Kovesi (care a primit un grad în rezervă de la Gabriel Oprea) ar trebui citată măcar ca martor.
Al doilea dosar de care s-ar putea ocupa DNA este cel al influențării Justiției militare de către Gabriel Oprea. Toate amănuntele despre cum Oprea a manipulat dosare și judecători militari, aici.
În fine, constat că sursele mele aveau dreptate: Oprea chiar a dispus să-i fie alocată în permanență coloană oficială (vezi aici); iată și ce spune DNA pe subiect: „activitatea de însoțire se realiza cu știința și acceptul ministrului, care a dispus cu privire la modalitatea în care să se realizeze însoțirea” (sursa).
oprea trei stele

You May also Like...

De ce nu dă Putin nici două copeici pe Ponta
14 iunie 2015
OFICIAL Plagiatul l-a făcut pe Ponta avocat
9 ianuarie 2015
Alo, Ministerul Justiției? Aveți un condamnat definitiv la cinci ani, liber în SUA
9 decembrie 2014
4 Comments
 • Reply
  bunica sabela
  25 ianuarie 2016 at 14:42

  Offff, Hotzopreo, stapanule, stapanuleeee…
  Parca vad ca peste ceva timp ramai si fara izmenele alea ranforsate in partea dorsalaaaa… Of, of, mai, mai…

 • Reply
  L
  25 ianuarie 2016 at 19:35

  Incruntatul asta sinistru de Nosferatu zis si „Enteresu’ national” ar trebui sa infunde puscaria. Asa cum si sper sa se intample. Declaratia aia de presa a lui Nosferatu a fost de toata jena… Inconjurat de cozi de topor si slugi, Nosferatu a dat dovada de o nesimtire in cel mai inalt grad.

 • Reply
  DNA, hai cu încă două dosare pentru Oprea: gradele acordate ilegal și sforăriile din Justiția militară - Pe Bloguri
  26 ianuarie 2016 at 12:21

  […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

 • Reply
  faceroll
  30 ianuarie 2016 at 23:45

  E cam imputita treaba. Cocos i-a bagat-o pe Udrea in pat lui Base si prin Oprea si-a dezvoltat o retea in SRI cu acceptul lui Base. Se cam leaga treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *