Dosarul lui Marian Munteanu de la CNSAS, consultat de 20 de ori în ultimii ani

Câteva date pe care le-am cules de la surse din CNSAS:
– există un dosar pe numele lui Marian Munteanu, cel mai probabil de informator/colaborator al Securității, nu de urmărit;
– foarte probabil, dosarul conține un angajament al lui MM și câteva note date de acesta Securității;
– în ultimii ani, dosarul a fost cercetat de cam 20 de persoane care erau acreditate ca „cercetător” la CNSAS, dar nici un document din acel dosar nu a apărut în spațiul public, deși legea permite publicarea unor astfel de documente în interiorul unor „lucrări științifice”;

– Marian Munteanu nu a cerut niciodată să-și consulte propriul dosar;
– CNSAS nu a avut motive să investigheze dosarul lui MM din oficiu, întrucât acesta nu a candidat pentru nici o funcție publică până în prezent.
Altfel, din punct de vedere legal, un verdict de poliție politică este emis doar de către instanța de judecată, la sesizarea Colegiului CNSAS, după investigarea tuturor dosarelor care conțin date despre cel cercetat. Cu alte cuvinte, PNL nu poate obține un verdict (colaborare sau necolaborare cu Securitatea) de la CNSAS în privința lui Marian Munteanu. Iar CNSAS nu poate emite un punct de vedere decât după investigarea tuturor dosarelor care conțin date despre Marian Munteanu.
P.S. La câteva ore de la publicarea acestui post, Vasile Blaga a comunicat presei că Marian Munteanu ar fi cerut acces la propriul dosar de la CNSAS în 2005, dar, ghinion, CNSAS a primit dosarul lui Marian Munteanu abia un an mai târziu, în 2006. Blaga, însă, nu a explicat de ce Munteanu nu a insistat cu cererea după 2006 iar Munteanu însuși a tăcut pe acest subiect.
marian munteanu

You May also Like...

Miza enormă a OUG pentru renunțarea la doctorat: dacă Ponta e declarat plagiator, își pierde calitatea de avocat
2 ianuarie 2015
Cum s-a implicat Adrian Năstase direct în contractul Microsoft: prin Dorina Mihăilescu
1 octombrie 2014
Șeful Consiliului Concurenței a spălat Tel Drum de blatul de 21 de milioane de euro
16 noiembrie 2017
8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *