Șerban Nicolae a grațiat corupți cu pixul lui Ion Iliescu

În 2001, actualul senator PSD Nicolae Şerban a pus pe masa preşedintelui Ion Iliescu decrete de graţiere pentru cinci persoane condamnate definitiv sub acuzaţii de corupţie: luare de mită, trafic de influenţă şi dare de mită.

Într-unul dintre aceste cazuri, Iliescu a revocat după zece zile decretul, iar condamnatul a intrat la puşcărie. Alţi infractori care au beneficiat de clemenţa prezidenţială, via Şerban, reprezintă cazuri care astăzi s-ar transforma imediat în breaking news-uri: trei ofiţeri condamnaţi la ani grei de închisoare pentru că au ordonat deschiderea focului, pe 17 decembrie 1989, la Timişoara; George Homoştean, fost ministru de Interne, acuzat de instigare la omor deosebit de grav; Sorin Cristian Roşca, vinovat în ancheta „Ţigareta 2“. Multe dintre decretele care conţin nume controversate rivalizează, din punct de vedere al momentului emiterii, cu momentul „noaptea, ca hoţii”. La modă în acele vremuri erau „între Crăciun şi Revelion, ca hoţii” sau „în concediile din iulie-august, ca hoţii”.
Iliescu – 338 de grațieri în patru ani, Băsescu – doar 39 în zece ani
Pentru comparaţie, iată numărului de graţieri date de preşedinţii din ultimii 16 ani: Ion Iliescu (2001-2004) – 338, Traian Băsescu (2005-2014) – 39, Klaus Iohannis (2015-prezent) – 0.
Continuarea, aici.
serban nicolae
 

You May also Like...

Turnătorul Felix o amenință pe Kovesi. Astfel de amenințări merg la unii judecători. Cazul ultimei amînări a dosarului ICA
12 iunie 2014
Ce a mai omis Manda în CV: că este contabilul mafiei PSD (și nu numai) din Craiova
6 august 2014
Ce nu spune nimeni public: PSD ar fi înhățat 5% din voturi
6 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *