Întâlnire secretă între Dragnea, Tudose și apropiații premierului. Consecințe

La începutul anului, după ce Dragnea fusese deja umilit de Iohannis (care respinsese propunerea de premier a șefului PSD, adică pe Sevil Shhaideh), șeful Camerei Deputaților s-a răzbunat pe niște fraieri pe care-i avea la îndemână.

Așa au ajuns în biroul lui Dragnea, chemați, după numirea lui Grindeanu ca premier, patru oameni: Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Marius Nica și Sorin Câmpeanu. Toți aveau câte un loc promis în Guvern din partea lui Grindeanu. La recomandarea SRI. Tuturor celor patru, Dragnea le-a dat cu tifla: i-a anunțat, sec, că nu vor fi miniștri câtă vreme el, Liviu de la Teleorman, va decide cum stau lucrurile în partid. Singurul care l-a înfruntat, atunci, a fost Nica. Restul au înghițit-o sec.
Ce e drept, Dragnea a fost umilit din nou doar puțină vreme mai târziu, când Grindeanu l-a numit pe Tudose ministru al Energiei și lui Nica i-a dat o funcție de consilier în subordinea sa.
Azi, a venit vremea ca Tudose să se răzbune. Așa că, dacă Shhaideh și Plumb vor fi date din Guvern, în locul lor ar putea să ajungă, cu probabilitate de peste 90%, Gabriel Petru Vlase (la Dezvoltare Regională) și Marius Nica (la Fonduri Europene, unde a mai fost). Sorin Câmpeanu, care a plecat la partidulețul lui Ponta – Daniel Constantin, nu mai e pe listă, deci are șanse mici să-l înlocuiască pe Pop la Educație.
Nici Georgian Pop nu e în afara ecuației executive. De ce? Pentru că vorbim de un grup care funcționează foarte bine de peste zece ani, inclusiv sub acoperirea unui SRL, acum inactiv. Adică acesta.
1001 1
1001 2
1001 3
Despre care vom mai vorbi.

You May also Like...

Boală fără scăpare: Ponta i-a mințit și pe judecătorii Curții Constituționale
9 septembrie 2014
Lukoil a finanțat campania lui Băsescu în 2009. Lukoil, cercetată pentru evaziune în campania din 2014
3 octombrie 2014
Superb: Avram, Terheș, Ciuhodaru și Grapini ar putea fi scoși de pe lista PSD pentru Parlamentul European
27 mai 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *