UDMR, aproape să semneze pentru o alianță cu PSD în locul ALDE

În seara asta se poate decide viitorul coaliției PSD – ALDE, în sensul că ALDE poate dispărea din alianța politică. Nici o pagubă pentru PSD, însă.

Nu doar televiziunile de știri, ci și site-uri de știri au anunțat tensiunile dintre Dragnea și Tăriceanu. „Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, Liviu Dragnea joaca dur negocierile cu Mihai Tudose, amenintand ca va merge pana la capat in caz ca nu va accepta sa-i numeasca oamenii in guvern in locul celor care ar urma sa fie schimbati din functie.
Informatia ca Tariceanu ar urma sa rupa coalitia in caz ca Victor Ilie va fi schimbat din guvern ar fi raspandita tot de liderul PSD, care ar avea tot interesul sa sperie baronii si partidul ca risca sa piarda guvernarea din cauza lui Tudose pentru a-i intoarce impotriva lui.
Pe de alta parte, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu va negocia la randul sau cu Dragnea viitoarea sustinere, incercand sa profite la maxim de momentul dificil prin care trece liderul PSD. Este de asteptat ca ALDE sa nu renunte usor la ministrul sau, fara sa primeasca alte beneficii la schimb. Potrivit surselor HotNews.ro, este posibila chiar o sedinta ALDE in aceasta seara.” (sursa)
Coincidență, acum nici două săptămâni, președintele UDMR îl lăuda cu foc pe Liviu Dragnea: „Kelemen Hunor (49 de ani) îi laudă pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliției de guvernământ, pentru toleranța și deschiderea pe care o arată acestei minorități.
Președintele UDMR a văzut la cei doi „voința politică“ de a reduce pragul pentru localitățile în care locuiesc maghiari, dar și ei au dat înapoi din cauza „atacurilor extrem de incorecte“ venite din partea PMP și PNL, care l-au acuzat pe Dragnea că „trădează România“.
Kelemen Hunor se întreabă și el cui ar putea „să vândă“ Ardealul. Într-un fel, Unirea de la 1918 nu e terminată, sugerează fruntașul UDMR: „Constat și eu ce poate vedea oricine că în 100 de ani noi, nu spun românii, ci noi ca stat, nu am fost în stare să legăm provinciile istorice cu niște autostrăzi. În ce privește autostrăzile, ne aflăm într-un peisaj demn de Kusturica: să pleci astăzi de la Satu Mare la București faci mai mult decât acum 50 de ani și poate chiar decât acum 100 de ani.
Să construiești un pod peste o cale ferată durează opt ani, un pod peste Someș, pe unde ar trebui să treacă Autostrada Transilvania se face de mai bine de 17 ani. E ridicol să inaugurezi cu mare fast în 2017 o linie ferată construită în perioada Imperiului Austro-Ungar (în județul Bistrița – n. red.), doar fiindcă ai făcut niște reparații“. Faptul că pentru prima dată România are un președinte provenit din rândurile minorităților naționale ar fi putut fi în favoarea maghiarilor: „a existat această iluzie sau naivitate, dar nu s-a adeverit“, a declarat Kelemen Hunor.” (sursa)
kelemen

You May also Like...

Dragnea își pierde mințile: amenință cu război civil dacă e arestat
12 aprilie 2019
Nici o normă juridică nu-l împiedică, toate legile morale îl obligă pe Oprea să plece
6 noiembrie 2015
Cine sunt parlamentarii care au decis ca pușcăriașii să câștige 6, nu doar 3 zile de libertate pe lună
21 octombrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *