Vicepremierul Ciolacu, profit de o mie de dolari pe zi dintr-un chioșc din Buzău

Diverse surse insistă că vicepremierul Marcel Ciolacu, vâslașul lui Dragnea când Livache se duce la pescuit, ar putea fi numit ministru al Dezvoltării în locul lui Sevil Shhaideh. Omul ar merita, este un manager genial.

Iată de ce: „În 2015, însă, brutăria lui Ciolacu, cu șase angajați, a depășit toate așteptările financiare ale pieței buzoiene de brutărie-patiserie. Astfel, conform bilanțului depus de firmă la Ministerul de Finanțe, în 2015 firma a avut venituri de peste 2,3 milioane de lei și cheltuieli de doar 672.000 de lei. Astfel a rezultat un profit net (după impozitare, deci) de 1.388.700 de lei. Un miracol economic, practic: cheltuieli de aproape patru ori mai mici decât veniturile și un profit de aproape 70%. Ca deținător a 55% din părțile sociale ale brutăriei, actualul vicepremier Ion-Marcel Ciolacu avea dreptul la dividende de aproape 764.000 de lei din profitul de aproape 1,4 milioane de lei al Lucia Com 94 SRL. Dar în declarația de avere din 2016 nu apare nici un leuț care să fi fost încasat, sub formă de dividende, de Ciolacu de la brutărie sau de la oricare altă firmă. Nici anul acesta nu apare vreun profit repartizat deputatului PSD din firma buzoiană.”
Știți ce înseamnă un profit curat de 1.388.700 de lei pe an? Înseamnă fix 3.800 de lei pe zi profit net, adică o mie de dolari. Profit!
Ce s-a întâmplat cu acel profit? Mister: „Dar a folosit brutăria lui Ciolacu profitul politicianului în interesul firmei? Bilanțul din anul următor, deci din 2016, ne spune clar că nu. Astfel, la capitolul „datorii”, lucrurile nu doar că au stagnat, dar s-au înrăutățit considerabil: de la debite de 720.000 la finalul lui 2015, acestea au crescut până la aproape 1,3 milioane de lei la finalul lui 2016. Practic, datoriile aproape s-au dublat, deci e clar că profitul din 2015 nu a fost folosit pentru nevoile brutăriei. În același timp, bani au dispărut și de la capitolul „casa și conturi la bănci”: la finalul lui 2015 disponibilul cash și bancar al firmei era de peste 1,9 milioane de lei, la finalul anului trecut ajunsese la nici 1,2 milioane de lei. Ceea ce înseamnă că, în 2016, din firmă au dispărut peste 700.000 de lei. Coincidență, cam cât avea Ciolacu de încasat din dividende.”
Ca să fie totul și mai simpatic, să spunem că e cam ca la Radio Erevan: nu era brutărie, ci… chioșc! Așa a zis Ciolacu: „Când a venit vorba de brutăria din Piața Centrală din Buzău, autorul acestui articol a avut un șoc să afle că brutăria (conform Ministerului de Finanțe, obiectul de activitate al Lucia Com 94 SRL este „fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie”) nu este chiar brutărie. „Dar nu e o brutărie, este un chioșc”, a tranșat vicepremierul Ciolacu problema. Așadar, un banal chioșc din Buzău a reușit în 2015 să obțină un profit net lunar de 115.000 lei, adică vreo 27.000 de euro. Net. Lunar. În total, aproape 1,4 milioane de lei. Cum a fost posibil acel profit uriaș pentru un chioșc? „Nu știu, nu eu administrez firma”, a „explicat” pesedistul.” (toate detaliile poveștii, aici)
ciolacu

You May also Like...

BOMBĂ: Paul Stănescu a fost asociat, până în mai a.c., cu Moshe Agavi, trimis în judecată de DNA pentru complicitate cu Beny Steinmetz
14 octombrie 2017
EXCLUSIV: de ce s-a dispus confiscarea sediului Antenei 3
8 august 2014
Viorele, i-ai plătit apartamentul lui Niro?
19 iunie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *