Cum să iei 20.000 de lei pe lună de la stat? Trebuie să fii un politruc care știe rusă și îți decide Tăriceanu salariul

Ieri a apărut o știre conform căreia secretarul general al Senatului ar fi mai bine plătit decât președintele României. O agenție de presă, de exemplu, a spus că „Secretarul general al Senatului are un salariu lunar brut de 19.055 lei, mai mare decât al preşedintelui Senatului şi chiar decât al preşedintelui României, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul acestei Camere. Mai mult, baza legală indicată pentru salariul secretarului general al Senatului este OUG 14/2015, act normativ care însă nu face nicio referire la salarizarea respectivei funcţii.”

Conform news.ro, salariul secretarului general al Senatului nici măcar nu ar fi normat, de fapt: „În OUG 14/2015 nu se face însă nicio referire la salarizarea secretarului general al Senatului sau al Camerei Deputaţilor, ci doar la nivelul indemnizaţiilor pentru preşedintele României, preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii celor două camere ale Parlamentului, prim-ministru, viceprim-ministru, ministru, ministru delegat, consilieri prezidenţiali, secretarul general al Guvernului, şeful cancelariei primului ministru şi şefii altor instituţii precum Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ şi serviciile secrete. În prezent, în funcţia de secretar general al Senatului se află Ion Vărgău, numit în martie 2014. Comparativ, secretarul general al Camerei Deputaţilor primeşte un salariu de 17.900 lei brut pe lună, cu aproape 2.000 de lei mai puţin decât omologul său de la Senat, iar la baza legală pentru venitul său nu este indicată OUG 14/2015. În ceea ce priveşte celelalte salarii de la Senat, pentru funcţiile de demnitate publică alese acestea sunt între 13.050 lei brut pe lună (simplu senator) şi 16.675 lei brut pe lună (preşedintele Senatului).” (sursa)
De fapt, lucrurile stau un pic diferit. Sau un pic mai mult. În plus. Pentru secretarul general al Senatului. În 2016, de exemplu, conform propriei declarații de avere a acestuia, salariul NET (bani în mână, deci), a fost de 20.000 de lei pe lună.
ion
Sau, dacă vreți la centimă, de „doar” 19.648 de lei și 25 de bani (vezi și declarația de avere completă a lui Vărgău).
Spre deosebire de secretarul general al Senatului, președintele patriei a câștigat anul trecut sub 200.000 de lei de la Cotroceni.
klaus
Adică 16.346 de lei și 25 de bani lunar, net, cu peste 3.000 de lei lunar mai puțin decât Vărgău (vezi și declarația de avere completă a lui Iohannis).
Altfel, despre Vărgău mai poate fi spus că este un politruc absolut anost de la Tulcea, pesedist, fost senator, fost subprefect și, conform propriului CV, cunoscător de rusă.
tariceanu

You May also Like...

Ponta, cîtă șpagă ai luat ca să reduci bugetul DNA cu 32%?
11 decembrie 2014
UDMR a luat două voturi în Gratia și a avut și membru de secție: pe Stelică Bosnă
29 mai 2019
Boală fără scăpare: Ponta i-a mințit și pe judecătorii Curții Constituționale
9 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *