Cine este oligofrenul Șerban Nicolae: a grațiat ofițeri care au cerut deschiderea focului la Timișoara și a furat academic

„Rezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi – de partea Aliatilor dupa 23 august -, este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei.” (sursa)

Declarația îi aparține lui Șerban Nicolae. Care e comunist până în măduvă, după cum se știe și se vede din nou și din nou.
Dacă, însă, s-ar rezuma la declarații pe gură, poate am trece peste ele. Dar Șerban Nicolae a deținut și deține funcții publice pe care le folosește inclusiv ca să grațieze criminali. Sigur, a avut nevoie de pixul altui comunist, Ion Iliescu, dar l-a avut.
Iată cum: „Alţi infractori care au beneficiat de clemenţa prezidenţială, via Şerban, reprezintă cazuri care -astăzi s-ar transforma imediat în breaking news-uri: trei ofiţeri condamnaţi la ani grei de închisoare pentru că au ordonat deschiderea focului, pe 17 decembrie 1989, la Timişoara; George Homoştean, fost ministru de Interne, acuzat de instigare la omor deosebit de grav; Sorin Cristian Roşca, vinovat în ancheta „Ţigareta 2“. (…) În cei trei ani şi jumătate cât a fost consilier pe probleme juridice la Cotroceni, Şerban şi-a pus semnătura şi pe cererile altor personaje controversate care doreau să scape de pedepse şi au reuşit acest lucru. La jumătatea lui 2002 au fost graţiaţi generalul Constantin Rotariu (zece ani de închisoare), lt. col. Ioan Păun (opt ani) şi căpitanul Gheor-ghe Constantin (12 ani). Toți, condamnaţi definitiv pentru că pe 17 decembrie 1989 au dat ordin să se tragă în revoluţionarii timişoreni de pe Calea Lipovei. S-au înregistrat atunci șase morţi şi 28 de răniţi. George Homoştean, fost ministru de Interne între 1978 şi 1987, a fost graţiat în 2003 de o condamnare la șapte ani de închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav, aceasta reprezentând jumătate dintr-o pedeapsă primită în 1993 pentru coordonarea asasinării unor protestatari anticomunişti. În 2016, cu câteva luni înainte de moartea lui Homoştean, procurorul general a cerut urmărirea lui penală pentru implicarea în uciderea disidentului Gheorghe Ursu, decedat în noiembrie 1985 ca urmare a torturii la care a fost supus în Penitenciarul Rahova. „Graţierea nu pune la îndoială fapta, condamnarea, nu înfrânge sentinţa judecătorească, vinovăţia. Este un act adoptat strict pe considerente umanitare. Nu mai ţin minte toate cazurile”, a mai spus Şerban”. (sursa)
Nici activitatea așa-zis academică a lui Șerban Nicolae nu e la standarde mai înalte:
Nu iese la socoteală titlul de lector
La începutul anilor 2000, senatorul PSD a fost cadru universitar la „Spiru Haret“. „Între 2002 și 2006 am cunoscut și experienţa pedagogiei. Am fost asistent și apoi lector universitar la Facultatea de Relaţii Internaţionale și la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii «Spiru Haret» din București. Am fost titular al cursului «Organizaţii parlamentare internaţionale» ce avea la bază o carte editată împreună cu profesorul Mihai Constantinescu și cu Marius Amzulescu, colegul și succesorul meu la Cotroceni (unde actualul senator a fost consilier prezidenţial între 2001 și 2004 – n.r.)“, a scris Șerban Nicolae, pe site-ul personal, la câţiva ani după acest eveniment.
Într-un răspuns trimis „României libere“ de către Universitatea „Spiru Haret“ se arată, însă, că senatorul PSD a fost doar asistent: „(…) a fost titularizat în funcţia didactică de asistent universitar, validat prin Hotărâre a Senatului Universităţii «Spiru Haret» și numit prin Decizia rectorului Universităţii «Spiru Haret» și președintelui Fundaţiei România de Mâine, începând cu data de 1.03.2003. A desfășurat activitate didactică până la sfârșitul anului universitar 2004-2005 în funcţia de asistent universitar“. Din comisia de concurs care i-a acordat acest titlu a făcut parte și Mihai Constantinescu, unul dintre coautorii celor două volume de mai sus.
Șerban Nicolae se bâlbâie
L-a ajutat vreuna dintre cele două cărţi pe Șerban Nicolae să avanseze în grad la Universitatea „Spiru Haret“? În principiu, la fiecare concurs, candidatul trebuie să menţioneze o listă cu titluri de cărţi sau articole la care a fost (co)autor. Actualul senator a fost fluctuant în declaraţii. Iniţial, a spus așa pentru „România liberă“: „La momentul concursului pentru postul de asistent nu am avut nevoie de carte, fiind doctorand, ceea ce era suficient atunci. La concursul de lector nu mai știu dacă am folosit-o“.
Apoi a revenit și a afirmat astfel: „Nu am folosit-o niciodată“. Referitor la acest aspect, Universitatea „Spiru Haret“ a menţionat: „Nu deţinem alte înscrisuri sau lucrări didactice privindu-l pe domnul Șerban Nicolae.“
Are dreptate, deci, senatorul să spună că nu a folosit-o, de vreme ce concursul de lector nu a avut loc.
CV. Șerban Nicolae, de la Mecanică Fină la Drept
– muncitor Întreprinderea Mecanică Fină București până în 1992;
– 1993: referent Ministerul Tineretului și Sportului;
– 1997: licenţiat în Drept, avocat;
– 2001-2004: consilier prezidenţial pentru probleme juridice;
– 2002-2005 cadru didactic Universitatea „Spiru Haret“;
– 2004: ministru pentru relaţia cu Parlamentul;
– 2004, 2012, 2016 ales senator;
– 2009: doctor în Relaţii Internaţionale.
– 2017: președinte Comisia juridică Senat și membru Comisia SIE.” (sursa)
serban nicolae

You May also Like...

Florin Iordache are o fiică la fel de inteligentă: fata își poartă numele la gât ca să nu-l uite
5 aprilie 2019
Conducerea de la Fundeni, după ce pacienții au fost scoși din saloane: "Activitatea spitalului se desfășoară în mod normal"
11 aprilie 2019
Șeful PSD, din ce în ce mai agresiv în mod imbecilizant-infantil cu cetățenii
18 aprilie 2019
8 Comments
  • Reply
    Lili de la Cluj
    1 noiembrie 2017 at 7:31

    sunteti varza de bruxelles ,mai baieti!intelege de la ca gratierile le facea Serban Nicolae de pe cand era strungar, consilier prezidential sau ministru in relatia cu parlamentul ? ma scuzati , dar atata prostie exhibata in public nu mi-a mai fost dat sa vad, desi sunt pensionara! prisacariule, tu erai parca razes din bucovina si pareai baiet serios,ba chiar si cal troian in psd constanta, dar iata ca ne demonstrezi ca esti din ceata lui Onan …

    • Reply
      prisacariu
      1 noiembrie 2017 at 9:57

      ei, ia cu apă și trece accesul ăsta de indignare mimată, vezi că ai toate explicațiile în text:)

  • Reply
    Sandu
    2 noiembrie 2017 at 17:10

    Tanti Lili, esti varza. De la Cluj.

  • Reply
    popescu cristian
    4 noiembrie 2017 at 19:15

    articol imbirligat si tendentios !! parca Iliescu asculta de cacaciosul asta si ii gratia pe criminalii aia !
    nici eu nu-l sufar pe individul asta pt afirmatiile facute, dar nici sa-i atribui „merite” pe care nu le are !

    • Reply
      prisacariu
      4 noiembrie 2017 at 19:20

      păi, șerban nicolae era consilierul juridic al lui iliescu:)))

      • Reply
        Hanns
        4 noiembrie 2017 at 20:17

        DNA sau DIICOT, are aceste informatii , pe care sigur SRI le are si tace..??

  • Reply
    DTAGON
    9 decembrie 2017 at 7:35

    Desigur avem de a face cu o ascensiune fulminantă de la meciul.fină la avocat și apoi de la înălțimea acestui titlu și cu ajutorul celui de consilier al satanei bolșevice ilievici avea toate pârghiile să elibereze criminalii care au dat ordin să tragă în manifestanți,ce credeți că pierdea tov.avocat Șerban procesul cu așa proptele la spate?!Bolșevicii de ieri și de azi schimbă datele istoriei crunte pe care le-am trăit și le trăim și azi așa cum vor și în funcție de interesele lor,rețineți că acum nu se mai practică originea sănătoasă,acum este foarte important să ai o origine amestecată adică să ai în familie și legionari și bolșevici,chiaburi,burghezi,țărani idioți toți la un loc contribuie la dosar și dă bine și în vest dar mai ales la ruși!JIGODII BOLȘEVICE!

  • Reply
    Dante
    10 decembrie 2017 at 17:58

    Nu considerati functia lui acest Serban Nicolae la Cotroceni ca fiind demna de dispret. Cunosc un caz concret in care un astfel de consilier ,chiar de-al lui Iliescu,povestea cum ii baga „bunicutei„ sub nas, aplicand o strategie banala de „dus cu vorba si distragere a atentiei„, acte de gratiere a diversi penali , acte semnate de Tov. Presedinte ca primaru`.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *