Țeapa sechestrului DNA de 127 de milioane de lei pe averea lui Dragnea: supraevaluarea unui bun

DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, președintele al Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, a zis DNA despre prezența șefului PSD azi la parchet.

Evident, toată lumea s-a întrebat unde-s alea 127 de milioane de lei. Răspunsul, însă, nu o să vă placă: într-o țeapă. Pentru că, practic, din cele peste 127 de milioane de lei, peste 110 milioane de lei sunt considerate de DNA a fi valoarea hotelului „Turris” din Turnu Măgurele. De altfel, este valoarea impozabilă declarată a clădirii, încă de acum mulți ani, chiar în declarația de avere a lui Dragnea.
hotel turris evaluare
E mai clar acum? Problema este că, în lumea reală, acest hotel (dacă Dragnea va fi condamnat și, deci, va trebui să plătească acel prejudiciu uriaș) nu va fi vândut niciodată cu peste 110 milioane de lei. Și nici măcar cu 55 de milioane de lei și cred că nici măcar cu 25 de milioane de lei. Pentru simplul motiv că acest hotel este falimentar și nu va deveni niciodată profitabil. Deci, probabil că, dacă ar fi cumpărat, suma ar fi infimă și nu s-ar apropia nici măcar de 10% din 110 milioane de lei, cât a sechestrat (pe hârtie) DNA.
Altfel, despre hotelul „Turris”, pe larg aici.
P.S. La o citire atentă a comunicatului DNA se poate vedea că suma de 127 de milioane de lei este întreg prejudiciul din dosarul GIO Tel Drum, nu estimarea averii lui Dragnea de către DNA, după cum mulți au crezut. Problema subevaluării hotelului lui Dragnea, însă, rămâne: acest bun al lui Dragnea este cel mai valoros dintre bunurile tuturor suspecților în dosar și, deci, singurul bun care ar putea să acopere mare parte din prejudiciu. Ceea ce nu se va întâmpla, țeapa rămâne.

You May also Like...

Angajamentul care-i îngroapă pe „intelectualii“ cu cărți scrise la pușcărie
29 ianuarie 2016
Ambasada SUA: Vosganian, omul Moscovei
13 februarie 2015
Să ne pregătim de guvernul secretizat în mandatul Oprea
23 iunie 2015
2 Comments
  • Reply
    Eu
    22 noiembrie 2017 at 11:59

    Sechestrul este pus pe valoarea prejudiciului.
    Daca D-nul are sau nu avere pentru a acoperi dauna este alta poveste.
    Nu i s-a pus doar lui sechestru pentru acea suma.

    • Reply
      prisacariu
      22 noiembrie 2017 at 12:52

      de acord, dar problema rămâne: prejudiciul nu va fi acoperit niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *