Hotelul sechestrat al lui Dragnea, datorii la stat de peste 2,2 milioane de lei

V-am povestit ieri că, de fapt, sechestrul pus de DNA pe averea lui Dragnea nu va aduce în nici un caz peste 127 de milioane de lei la bugetul de stat, în special pentru că bunul (aparent) cel mai valoros, clădirea hotelului „Turris”, a fost mult supraevaluată.

Dar e chiar mai grav decât atât: nici creanțele lui Dragnea nu vor putea fi încasate de DNA în cazul în care șeful PSD ar fi condamnat definitiv în cazul grupului infracțional organizat din jurul Tel Drum pe care-l suspectează procurorii. Este vorba despre creanțe pe care Dragnea le-ar avea de încasat de la Hotel „Turris” SA, societatea comercială care administrează clădirea deținută de Liviu Dragnea. În paranteză fie spus, asta e una din cele mai idioate afaceri de care s-a auzit pe planetă: să ai tu, persoană juridică (societatea comercială Hotel „Turris” SA) clădirea unui hotel, să o cedezi acționarului majoritar (Bombonică fostă Dragnea) care, la divorț, o lasă soțului (Liviu Dragnea) și, apoi, tu, societate comercială, să plătești chirie proprietarului clădirii. Deci, astea-s creanțele pe care mizează Dragnea că-i pot albi eventualele șpăgi (schema pe larg, aici).
Problema, însă, este că și dacă acele creanțe ar fi reale, statul nu ar avea de unde să le încaseze: de la Dragnea nu, că și el zice că trebuie să primească banii, iar de la Hotel „Turris” SA – nici atât. De ce? Păi, Hotel „Turris” SA este, practic, în faliment.
turris cui
turris bilant 2016
Adică, după cum se vede mai sus, în 2016 nu a încasat nici un leu, dar a avut cheltuieli de aproape 50.000 de lei, care s-au transformat, evident, în pierdere. Bașca, societatea are și datorii de peste 3,8 milioane de lei.
Și dac nu e suficient de rău, continuă: Hotel „Turris” SA are datorii la bugetul de stat de peste 2,2 milioane de lei.
turris restante 1 turris restante 2
Cu alte cuvinte, și dacă ar ajunge DNA să ceară bani de la Hotel „Turris” SA, ar trebui să aștepte după ANAF, care are bani de încasat la bugetul de stat, la cel al asigurărilor sociale, de șomaj și de sănătate.

You May also Like...

Ministrul PLM, cheltuieli nejustificate de zeci de mii printr-o fundație în anul electoral 2014
9 octombrie 2017
Dragnea, definitiv: 3 ani și șase luni cu executare
27 mai 2019
Urmașa lui Dragnea, ministrul Sevil Shhaideh, cîștigă 25.000 RON lunar. De la stat
26 mai 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *