Tovarășe Iliescu, sper că privești atent la funeraliile regelui, ca să vezi ce nu se va întâmpla la moartea ta

La funeraliile tale, tovarășe, poate va veni Gorbaciov. Sau poate nu. Și nu se va arunca cu flori. Decât dacă-s flori de mină. Iar pe marginea cortegiului vor sta, de o parte, învinșii gângavi care te-au privit în ’90 ca pe un Ceaușescu cu față umană, iar de cealaltă parte învingătorii grași, tupeiști și corupți precum Iordache, Șerban Nicolae, Dragnea și tot neamul lor cel blestemat.

Sper că, deși mai adormi cu falca-n jos, căzută, în timp ce privești la TV, prinzi momentele importante, tovarășe, din parcursul cortegiului funerar al regelui. Și sper să te întrebi dacă a meritat. Speranțe deșarte, știu, e ca și cum aș spera ca un vierme să înțeleagă un grifon: nu doar că-s din specii, regnuri și lumi diferite, sunt din universuri diferite. Androidizat la Moscova cum ești, nici o emoție nu te poate străbate. Te gândești, deja, cum vei fi mumificat, precum Lenin, și depus într-un mausoleu special construit la Casa Poporului, în față.
E mult prea târziu și nu mai contează că ne-ai făcut, tovarășe. Mă uit la mulțimea impresionantă din cortegiu și înțeleg că va conta doar ce facem noi de acum înainte.
funerar rege
(sursa foto)
 

You May also Like...

La cererea fanilor: cum stătea iubita lui Dragnea cu limba pe afară
11 martie 2018
Drumurile Naționale i-au plătit lui Bogdan Chirieac 72.000 de lei pentru șase articole pozitive
28 iunie 2019
VIDEO Premierul Dăncilă și-a expus bijuteriile personale pe site-ul Guvernului
1 iunie 2019
1 Comment
  • Reply
    vali
    16 decembrie 2017 at 13:38

    Nu „ne-a facut”
    Istoria il va tine minte ca pe un comunist criminal. Nimic mai mult. Si asta e tot ce conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *