Tovarășe Iliescu, sper că privești atent la funeraliile regelui, ca să vezi ce nu se va întâmpla la moartea ta

La funeraliile tale, tovarășe, poate va veni Gorbaciov. Sau poate nu. Și nu se va arunca cu flori. Decât dacă-s flori de mină. Iar pe marginea cortegiului vor sta, de o parte, învinșii gângavi care te-au privit în ’90 ca pe un Ceaușescu cu față umană, iar de cealaltă parte învingătorii grași, tupeiști și corupți precum Iordache, Șerban Nicolae, Dragnea și tot neamul lor cel blestemat.

Sper că, deși mai adormi cu falca-n jos, căzută, în timp ce privești la TV, prinzi momentele importante, tovarășe, din parcursul cortegiului funerar al regelui. Și sper să te întrebi dacă a meritat. Speranțe deșarte, știu, e ca și cum aș spera ca un vierme să înțeleagă un grifon: nu doar că-s din specii, regnuri și lumi diferite, sunt din universuri diferite. Androidizat la Moscova cum ești, nici o emoție nu te poate străbate. Te gândești, deja, cum vei fi mumificat, precum Lenin, și depus într-un mausoleu special construit la Casa Poporului, în față.
E mult prea târziu și nu mai contează că ne-ai făcut, tovarășe. Mă uit la mulțimea impresionantă din cortegiu și înțeleg că va conta doar ce facem noi de acum înainte.
funerar rege
(sursa foto)
 

You May also Like...

Cine este oligofrenul Șerban Nicolae: a grațiat ofițeri care au cerut deschiderea focului la Timișoara și a furat academic
30 octombrie 2017
Superb: Avram, Terheș, Ciuhodaru și Grapini ar putea fi scoși de pe lista PSD pentru Parlamentul European
27 mai 2019
Florin Iordache are o fiică la fel de inteligentă: fata își poartă numele la gât ca să nu-l uite
5 aprilie 2019
1 Comment
  • Reply
    vali
    16 decembrie 2017 at 13:38

    Nu „ne-a facut”
    Istoria il va tine minte ca pe un comunist criminal. Nimic mai mult. Si asta e tot ce conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *