Binomul SRI – Iohannis a declanșat contraofensiva împotriva binomului Dragnea – Tăriceanu

Președintele Iohannis și-a ales foarte bine momentul în care să lanseze mesaje către alianța PSD – ALDE care, de câteva săptămâni, masacrează legile justiției. În ultimele zile ale săptămânii care încheie anul parlamentar, Iohannis a punctat într-o întâlnire cu un statut incert: un soi de întrunire informală cu jurnaliștii din care, contrar urzanțelor, au ieșit fraze încadrate de ghilimele și atribuite președintelui.

Printre aceste fraze, și următoarea: „Exista un risc evident de activare a Articolului 7 si in cazul Romaniei, din cauza Legilor Justitiei. E un risc evident si el exista. Vor fi consecinte externe pe Legile Justitiei. Daca isi imagineaza cineva ca adoptarea acestor legi va ramane fara urmari, este pur si simplu cazut din Luna. Lumea are impresia ca suntem o tara care vrem mai bine sa evitam decat sa avansam” (sursa).
mihai tudose klaus iohannis
Întâlnirea informală dintre președinte și jurnaliști a avut loc miercuri, 20 decembrie 2017. O zi mai târziu, pe 21 decembrie 2017, un aliat (surprinzător, pentru unii, al președintelui), a întărit atacul din ziua precedentă. Aliatul este, așa cum am arătat în mai multe rânduri, Mihai Tudose. Premierul Tudose, despre care scriam recent așa: „Dacă Iohannis și Hellvig chiar ar fi vrut să rezolve problema, ar fi apelat la soluția cea mai eficientă: demisia premierului. În acest caz, s-ar declanșa o criză guvernamentală care poate duce la dizolvarea parlamentului de către Iohannis și, apoi, anticipate. Dar, cum asta nu se întâmplă, eu înțeleg că e mai avantajoasă pentru toată lumea situația asta “apocaliptică”.”
Citește și: Apocalipsa care nu va veni
Ce a spus Tudose, din senin? Că nu susține legea privind Casa Regală, propusă de Dragnea și Tăriceanu: „România, din câte ştiu eu, e republică, nu monarhie. Casa Regală are suficiente proprietăţi – Săvârşin, Peleş – unde îşi poate stabili reşedinţa” (sursa).
De ce nu susține Tudose, membru PSD, această lege propusă chiar de șeful său de partid? Pentru că este un act normativ care, dacă intră în vigoare, îi poate asigura lui Dragnea un candidat-marionetă pentru prezidențialele din 2019, în condițiile în care Dragnea, conform sondajelor, nu ar avea nici o șansă să ajungă la Palatul Cotroceni iar talentata Gabriela Firea va muri speranță în această cursă pe care nici un pesedist nu a câștigat-o după comunistul Ion Iliescu.
Citește și: Al României Radu
Cum se traduc cele două mesaje venite, consecutiv, dinspre Cotroceni, respectiv Palatul Victoria: sprijinul extern pentru PSD – ALDE este zero, vor exista urmări serioase după masacrul legislativ (pe de o parte), dar vor exista și urmări politice, nu veți avea candidatul cu ceva șanse (mai multe decât un pesedist, în orice caz) să preia președinția (pe de altă parte).
Ianuarie va fi o lună a surprizelor.
Citește și: PSD, preluat de statul paralel
 

You May also Like...

Pentru cei care nu înțeleg: Dragnea a fost condamnat pentru campanie electorală în ziua votului
15 mai 2015
Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor?
15 iulie 2015
Portretul lui Greblă la tinerețe
23 ianuarie 2015
3 Comments
  • Reply
    moshu49
    22 decembrie 2017 at 13:14

    n-am crezut și nu cred în Tudose „aliat”
    un soi de „rabin”, mai repede
    dar să vedem ce ne aduce ianuarie, deși e lună scurtă rău și cam … mahmură 😉

    • Reply
      prisacariu
      22 decembrie 2017 at 13:16

      „aliații” sunt, de multe ori, conjuncturali

  • Reply
    John
    22 decembrie 2017 at 16:04

    SRI ar trebui să identifice pe toţi responsabilii care au creat haosul din ţară, făcându-i vinovaţi de trădare a intereselor naţionale. indiferent de ce ar spune coaliţia majoritară despre această instituţie. Politicile de guvernare pot fi bune sau proaste, dar eu am impresia că ce se întâmplă acum e chestiune de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *