Istoricul Hodor: Augustin Lazăr nu e torționar

„Afirmația că Augustin Lazăr a fost <un torționar> este falsă. Domnia sa a condus comisia de eliberări și nu avea cum să acționeze direct ca <torționar> asupra lui Iulius Filip. Cel care a făcut-o era lt. col. Lazăr Gheorghe.”, scrie istoricul Mădălin Hodor.
Iată textul integral al postării sale pe Facebook:
„Decizia definitiva de politie politica a lt. col. Lazăr Gheorghe, șeful biroului CI al Penitenciarului Aiud, publicata în Monitorul Oficial. Domnul Iulius Filip a primit în 2015 numele lui și al altor ofițeri de Securitate care l-au urmarit și torturat în urma cererii depuse la CNSAS. Despre acest Lazăr și nu despre Augustin Lazăr vorbea domnul Filip. Afirmația ca Augustin Lazăr a fost „un torționar” este falsa. Domnia sa a condus comisia de eliberări și nu avea cum sa acționeze direct ca „torționar” asupra lui Iulius Filip. Cel care a făcut-o era lt. col. Lazăr Gheorghe.
Consider ca o discuție despre rolul procurorilor și colaborarea lor cu Securitatea și regimul comunist este bine venita. Dar aceasta discuție, care este, trebuie spus, dureroasa prin prisma realității, nu poate fi făcută în contextul unor campanii mediatice care amesteca minciuna și manipularea în scopuri strict politice cu adevărul și cu problema delicata a moștenirii comuniste.

Hodor a publicat și două documente, preluate de către Newseeek.
lz

You May also Like...

OFICIAL Plagiatul l-a făcut pe Ponta avocat
9 ianuarie 2015
Ambasada americană despre posibila interdicție de intrare în SUA a lui Ponta: no comment
10 iunie 2015
De ce să te asculte procurorul și nu sereistul? Pentru că procurorul e controlat public de judecător
10 martie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *