Sociologul Bruno Ștefan: "Pentru prima oară din '90 încoace, PSD începe să piardă în Oltenia"

„Eu fac sondaje de la începutul anilor ’90 în Oltenia, iar acum este pentru prima dată când observ acest fenomen: deși zona rămâne fieful lor, PSD începe să piardă aici. Alaltăieri, am terminat un sondaj în Drăgășani de Vâlcea și este prima dată când PNL se situează deasupra PSD.
Am vorbit cu oamenii din Vâlcea. Ei sunt în continuare de stânga, dar sunt nemulțumiți de PSD-ul lui Dragnea. PSD simte acest lucru, iar astăzi (vineri – n.r.), la Craiova, vrea să dea un semnal de forță. Rareș Bogdan a procedat la fel, a făcut cea mai mare acțiune la Cluj, unde era pe vremuri fief liberal și care s-a spulberat, devenind cel mai important fief al USR-ului. Rareș Bogdan s-a dus acolo pentru a recâștiga electoratul pentru PNL. De asemenea, PSD mută acum pentru a-și recâștiga poziția în Oltenia.”
Citatul îi aparține sociologului Bruno Ștefan, care a dat un scurt interviu publicației online PS News.
Relevant este și că acest interviu apare în PS News, o platformă controlată de către ALDE. Adică de un partid care, în ultima vreme, se distanțează din ce în ce mai mult de PSD. Cu care, însă, rămâne la guvernare, în cel mai pragmatic stil tăricenist.
do

You May also Like...

Galeria brutelor UNPR: Vochițoiu, Nicolicea, Răducanu
2 noiembrie 2015
Cît ne-a costat religia în anul electoral 2014: aproape o sută de milioane de euro
23 decembrie 2014
Cum să furi de la un mort. Povestea carierei universitare a lui Tudorel Toader
9 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *