Sindromul Ceaușescu, oficializat: Ponta a mai dat 100 de lei. Nu pensionarilor, ci medicilor

Dacă ați făcut studii superioare măcar vreo zece ani pînă să intrați într-un spital și să vă spună cineva medic, dacă v-ați pierdut ani întregi din viață învățînd despre sînge, carne, organe, oase și mușchi, dacă mai și vedeți oameni murind în paturi sau agonizînd după accidente sau în stadiul terminal al cîte unei boli, dacă salvați vieți punîndu-vă pe voi deoparte și trăind mai mult între pacienți decît în familie sau cu prietenii, atunci Ponta tocmai v-a făcut, cu siguranță, fericiți: v-a mărit salariul cu 100 de lei!

Sigur, în continuare veți fi nevoiți să vă trimiteți pacienții să cumpere medicamente banale, fiole de ser sau feșe de la farmacia de lîngă spital; evident, în continuare veți improviza în sala de operații atunci cînd nu aveți instrumentar; firește, veți fi din ce în ce mai puțini în România pentru că mulți veți pleca oriunde veți vedea cu ochii, în alte țări, unde primiți bani, respect și recunoaștere. Dar ce mai contează toate astea? Acum, nimic din ce am enumerat mai sus nu are importanță, acum Ponta v-a dat O SUTĂ DE LEI în plus la salariu. Adică vreo 22, poate chiar 23 de euro!
Dar nu de azi. O, nu! De la 1 ianuarie 2015, dată pe care Ponta speră să o prindă instalat la Cotroceni cu popoul ăla mare al lui înțepenit pe jilțul președintelui țării. De fapt, de aia v-a și dat suta aia de lei: pentru că vă crede niște cerșetori atît de disperați încît ați fi în stare să-l votați pentru meschinăria asta de mărunțiș pe care v-a aruncat-o din goana gipanelor care îl cară prin campania electorală.
Aș crede că gestul lui Ponta, ceaușist pînă în măduvă, e disperat. Dar nu, acolo nu e disperare, acolo e aroganță, e cinism, e trufie. În delirul lui, Ponta chiar crede, medicilor, că vă face un bine, că vă schimbă viețile. Deși, sigur, voi nu-l meritați pe ditamai cîrmaciul bun și înțelept, cîrtiți tot timpul, vă plîngeți, dar el, altruistul, milosul, vă dă din preaplinul lui. Cîte o sută de lei. Cam cît ar da Gigi Becali unor amărîți de pe stradă într-o zi în care e supărat pe viață.
Exact atît de arogant și de cinic era și Ceaușescu în decembrie ’89 în balconul CC: era convins că suta aia în plus la pensie îi va domoli pe flămînzii abrutizați de comunism și Securitate. Amintiți-vă privirea de atunci a lui Ceaușescu, cînd a constatat că anunțul lui are efect contrar celui pe care îl aștepta, agita și mai tare mulțimea: era stupefiat. Uluit că suta de lei nu îmblînzește săracii abuzați de regim.
Exact, Ponto: suta ta de lei în plus la salariu înfurie. Jignește. Și te va lovi direct în față.
100 lei 1
100 lei 2

You May also Like...

Ponta recunoaște: Iohannis NU a fost la GRIVCO
1 septembrie 2014
Valizaleaks: Dragnea și Cătălina Ștefănescu, vacanțe împreună în Brazilia
16 aprilie 2019
FOTO De ce-l tratează socialiștii europeni cu spatele, la propriu, pe Ponta?
28 mai 2014
12 Comments
  • Reply
    flea
    7 noiembrie 2014 at 11:52

    Ai vazut fimul THE GHOST WRITER (2010)? Daca nu uita-te ca merita.

    • Reply
      prisacariu
      7 noiembrie 2014 at 11:59

      vazut, care e ideea?

  • Reply
    flea
    7 noiembrie 2014 at 12:35

    eu l-am vazut ieri si am avut senzatia de deja vu: servicii, prim-ministru, recrutare in studentie, evolutie rapida in cariera, …

  • Reply
    flea
    7 noiembrie 2014 at 12:37

    evolutie rapida in politica am vrut sa zic. cariera pisicului e varza

    • Reply
      prisacariu
      7 noiembrie 2014 at 12:44

      cam asa ceva:)

  • Reply
    Paul
    7 noiembrie 2014 at 13:38

    Cand aveam vreo 6 ani, am fost invatat la scoala, ca suntem condusi de tovarasul Nicolae Ceausescu si tovarasa Elena Ceausescu. In prezent, fiica-mea care are 6 ani (nascuta care va sa zica in vremea regimului basist) stie ca presedintele tarii este Traian Basescu. Ca m-a intrebat ea, tot tragand cu ochiul pe la TV. As vrea tare mult, ca dupa 16 noiembrie 2014, sa nu fiu nevoit sa-i spun copilului meu, ca suntem condusi de Mister Partz si Curva Popii.

  • Reply
    Liana
    7 noiembrie 2014 at 19:01

    PE M.GURAN L-AU CONCEDIAT DE LA TVR,TU CAT MAI REZISTI LA B1?MAI BINE PLEACA.LASA PARASUTELE LUI PONTA SA SE MANIFESTE.IN FATA CUI?HABAR NU AM.MAJORITATEA TELESPECTATORILOR B1 ERAU OAMENII CARE AVEEAU CAPACITATEA DE-A DISCERNE BINELE DE RAU,FARA SA NE SPUNA MADALINA MEGAPONTA,PAREREA EI SAU A INVITATIILOR SAI.DE CE NU-I SUGEREZI M.HEGAPONTA CA AR FI MAI INTERESANT SA-SI PUNA INVITATI SA NE SPUNE CUM SE FURA,AR FI MAI INTERESANT.

    • Reply
      miriam
      8 noiembrie 2014 at 17:59

      Asta gandesc si eu! Ciudata cotitura! La fel si EVZ.
      Ma intreb ce va face Sabin Orcan , un antipontist convins?I Va face sluj in fata lui Ponta?
      Sau cum se va simti dna Laura Stefan in studioul B1!
      Cu o explicatie ar fi datori! Era postul meu de suflet!
      Culme e ca si Realitatea a virat la stanga!

  • Reply
    Nasul TV » Pomana electorală CONTINUĂ! | Voturile medicilor, cumpărate pe 100 de lei
    7 noiembrie 2014 at 19:34

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    moshu49
    8 noiembrie 2014 at 5:22

    🙂 a mai oferit unu „suta” şi a murit călcat de gloanţe lîngă gara Târgovişte-Sud 😀 )))))
    iar ca pensionar-cuman n-am nevoie de „suta” lui otrăvită, dacă e capabil să mă aducă măcar la puterea de cumpărare din vremea Boc – MRU
    vremuri cînd pensia mă ţinea lejer o lună, azi trei săptămîni, dottore!!! 🙁

  • Reply
    controvexatu
    8 noiembrie 2014 at 13:17

    O suta de lei pentru medici. Dupa aproape trei ani in linia de urgente mi-am dat demisia. Pentru o garda de 12 ore primeam 80 de lei. Asta inseamna 6.66 de lei pe ora. Nici un spor , nici un bonus, cu aparatura de rahat si lipsa de substante. Dar ce inseamna 1 euro si 50 de centi, cand mandria de a fi roman e incomensurabila. Vivat!

  • Reply
    nicol
    8 noiembrie 2014 at 15:17

    d-nule Prisacariu suntem fanii dvs,dar ce se intampla acum la b1 este jenant!!!aceasta tv a virat brusc cu acest mafiot,plagiator,mitoman de ponta;doamne nu putem crede ca nu mai avem la ce ne uita!!!sa-i fie rusine lui s. oancea,ne-a luat si bruma de speranta in ceea ce inseamna o tv impartiala,cat de cat!bravos b1!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *