Faptele arată fără dubiu: Ponta împiedică SRI și DNA să caute corupți și teroriști la telefon, nu CCR

Nu o să înjur și nici nu o să laud pe nimeni, doar o să înșir fapte. Comparativ. La final, veți judeca singuri dacă titlul postării e corect au ba.
Astfel:
14 aprilie 2010 – legea de funcționare a ANI este căsăpită cu simț de răspundere de Curtea Constituțională, după sesizarea unsuroasei avocate Alice Drăghici (sursa). Care Drăghici declara, satisfăcută: „ANI va deveni un fel de depozit al declaratiilor de avere. Nu va mai putea face sesizari, nu va mai avea activitate de control, singurul lucru pe care il va face ANI este sa inregistreze si sa depoziteze declaratiile de avere si sa-i amendeze pe cei care intarzie sa le depuna„.

A fost o lovitură devastatoare pentru România iar efectele nu au întîrziat. Mai întîi, parlamentarii au încropit o nouă lege de funcționare a ANI. O mizerie de lege care tăia mai toate atribuțiile importante ale  Agenției Naționale de Integritate. Au urmat critici dure ale Comisiei Europene la adresa noii legi, ceea ce a dus la modificarea acesteia.
20 iulie 2010 – în conferință de presă la Cotroceni, președintele Traian Băsescu trăgea un semnal de alarmă grav. „O altă remarcă importantă din raport este următoarea: „În aprilie 2010, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale părţi importante din legea privind Agenţia Naţională de Integritate. Urmare a acestei decizii, Senatul României a adoptat o nouă lege privind ANI, în data de 30 iunie 2010. Cu toate acestea, această nouă lege subminează grav” – deci, această nouă lege subminează grav – „procesul verificării efective, al sancţionării şi al confiscării bunurilor nejustificate”. Formularea Comisiei Europene mi se pare extrem de dură, pe bună dreptate. Noua Lege ANI restricţionează transparenţa intereselor economice şi financiare ale demnitarilor şi ale funcţionarilor publici şi exclude sancţiunile disuasive care protejează împotriva corupţiei. Această nouă lege întrerupe dezvoltarea încurajatoare a ANI şi încalcă angajamentele luate de România în momentul aderării. Poate află şi domnul Frunda! Deci, aş sublinia formularea gravă: „Această nouă lege întrerupe dezvoltarea încurajatoare a ANI şi încalcă angajamentele luate de România în momentul aderării”. Asupra acestei formulări voi avea comentarii.” (sursa)
Soluția identificată de Băsescu era simplă și eficientă: „În concluzie, aş chema Parlamentul în sesiune extraordinară pentru aceste trei legi: ANI, legea care să vizeze continuarea proceselor în situaţia în care avocaţii ridică excepţia de neconstituţionalitate şi legea micii reforme, care se află în avizare la CSM, sper ca săptămâna viitoare Guvernul s-o adopte şi s-o trimită către Parlament. Cred că dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară să treacă aceste trei legi, România ar putea fi ferită de riscurile de a i se invoca probleme legate de funcţionarea justiţiei atunci când va veni timpul intrării în spaţiul Schengen. Deci, nu acuz pe nimeni dar cred că, privind la acest raport, avem obligaţia să fim extrem de precauţi.
31 august 2010 –  președintele Traian Băsescu a promulgat noua lege de funcționare a ANI, în vigoare și azi, anul de grație 2015 (sursa).
De atunci încoace, în patru ani și jumătate, ANI a fost lăudată în fiecare raport anual pe MCV. Și nu întîmplător: sute de aleși locali au rămas fără contracte cu statul și fără funcții (printre ei, și baroni locali foarte grei), zeci de parlamentari s-au ales cu dosare penale și chiar au rămas, unii, fără mandate, miniștri și-au pierdut scaunele.
Ce înțelegem de aici? Că în doar patru luni și jumătate (în intervalul dintre declararea unei legi ca neconstituțională -15 aprilie 2010 – și promulgarea unei noi legi, constituționale – 31 august 2010 – ) s-a putut depăși o criză de proporții pentru România.
Nimeni nu a acuzat, atunci, Curtea Constituțională de puci, atentat la siguranța națională etc. Pentru că soluția era simplă: Parlamentul trebuie să îndrepte legea. Și a făcut-o.
De ce a îndreptat Parlamentul legea ANI? Iarăși, simplu: pentru că președintele Traian Băsescu a pus presiune pe parlamentari și, mai ales, pe parlamentarii coaliției de guvernare conduse de Emil Boc.
Ce s-a întîmplat cu celebra lege 82 din 2012 a retenției datelor telefonice? A fost declarată neconstituțională pe 8 iulie 2014 (sursa). De atunci și pînă azi au trecut șase luni și trei săptămîni. ȘASE LUNI ȘI TREI SĂPTĂMÎNI. În toată această perioadă, nici un parlamentar nu a fost preocupat să pună legea în acord cu decizia Curții Constituționale.
A cui era responsabilitatea aducerii legii 82/2012 în acord cu Constituția? A majorității parlamentare, evident. Cine conduce majoritatea parlamentară? Liderul celui mai important partid de guvernare, PSD. Cine e liderul PSD? Victor Ponta. L-ați auzit pe Victor Ponta suflînd un cuvințel, din 8 iulie 2014 încoace, despre modificarea în acord cu Constituția a legii 82/2012? Nu, nu l-ați auzit. Pentru că Ponta a fost mai preocupat să ajungă președinte prin fraudă decît să apere instituții ca DNA și SRI, pentru care legea 82/2012 este esențială.
Pe scurt: în doar patru luni și jumătate, Băsescu a impulsionat o majoritate parlamentară să aducă în acord cu Constituția legea ANI (care fusese căsăpită de CCR, pe bună dreptate); Ponta, în schimb, care controlează majoritatea parlamentară, nu a ridicat un deget în șase luni și trei săptămîni să îndrepte în acord cu Constituția legea retenției datelor 82/2012 (și aceea distrusă de CCR, tot pe bună dreptate).
Cine, deci, împiedică DNA și SRI să prindă corupți și teroriști? Victor Viorel Ponta.
pontaidiot

You May also Like...

VIDEO Cum convingi pe unul adus la miting la Dragnea să îmbrace un tricou cu PSD: "Îmbracă-te! Ți-e rușine?"
20 aprilie 2019
Pătru de la AEP, preferata arestată a lui Dragnea, a încercat să albească 100.000 de euro
4 octombrie 2017
Ce ironie: Ponta, victima Constituției lui Năstase
8 iunie 2015
8 Comments
  • Reply
    dana
    28 ianuarie 2015 at 17:39

    spune-i si tulburatei de sorina! ca intra in depresie……

  • Reply
    L
    28 ianuarie 2015 at 17:50

    Am si eu o intrebare… Insa nu pentru neintrebatul VIRGILIUS… Cel care se baga in seama ca musca…
    Nu cumva SRI – prin Maior – I-a protejat inclusiv dpdv penal pe Victor Ponta? Pentru ca altfel imi este imposibil sa-mi explic de ce acest derbedeu care inca sta lipit de biroul de la Palatul Victoriei a disparut ca un abur din toate anchetele si dosarele penale in care – pe surse – ni se spunea ca este direct implicat… Eu as paria si ca la DNA sunt oarece probleme… Sper sa ma insel. Ar fi pacat pentru Maior sa aflam ca, in spatele aparentei neutralitati si neimplicari politice, i-a acordat derbedeului tot sprijinul posibil, inclusiv cel informativ. Dar nu cel firesc. Ar fi dramatic sa aflam ce anume sta cu adevarat in spatele demisiei (demiterii) lui Maior. S-ar putea sa avem mari surprize privind conexiunile Ponta-Maior-Oprea… Si da, este evident ca nu CCR este de vina ca parlamentul penal produce legi ingrozitoare, care calca democratia in picioare. Sunt sigur ca Gunoimonta nici usturoi n-a mancat vreodata si nici gura nu-i pute a… coruptie.

  • Reply
    Nasul TV » Faptele arată fără dubiu | Ponta împiedică SRI și DNA să caute corupți și teroriști la telefon, nu CCR
    28 ianuarie 2015 at 18:12

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    Cătălin Prisacariu: Faptele arată fără dubiu că Ponta împiedică SRI și DNA să caute corupți și teroriști la telefon, nu CCR - Ziarul Profit
    28 ianuarie 2015 at 21:27

    […] SRI și DNA  să caute corupți și teroriști la telefon, nu CCR. Acesta înșiră, într-un editorial publicat pe site-ul personal, o serie de fapte din care reise că premierul, care controlează majoritatea parlamentară, nu a […]

  • Reply
    moshu49
    29 ianuarie 2015 at 5:06

    despre cum se poate impulsiona parlamentul ar fi bine să bage la cap şi Herr Prezident, că tot a ajuns acesta, parlamentul, „oaia neagră” – precum Bisisica lui Moromete – a statului de drept (mie a început să-mi sune ca dracu!) şi democraţiei (în noua „etapă” – am ajuns s-o porţionăm! – după KWJ) mioritice.
    asta că tot vrea să-i scape pe români (sau pe mihahalache?) de MCV dacă nu face blat cu parlamentul.

  • Reply
    cozia
    29 ianuarie 2015 at 13:35

    Tocmai l am auzit pe ponta cu declarația ca diaspora nu achita impozite si taxe în tara și ca trebuie sa caute soluții p t oamenii.amărâți. M am saturat pana la a mă îmbolnăvi. De nervi de minciunile și ipocrizia.lui. Te rog CATALIN sa asculți. Ce a zis azi pe la ora 13 și ți se face sila .Sunt afară din tara de câțiva ani fiindcă pe vremea lui ceausescu am fost obligata sa fac mai mulți copii iar în. Anii.90.deși lucram înștiute soțul a intrat în șomaj și atunci am ales sa plecam sa supraviețuim ca familie dar am continuat sa plătim taxe impozite întreținere am trimis bani. În tara iar comunistul.ăsta de ponta continua sa minta și sa manipuleze dar cred ca e și invidios ca altfel.nu mi explic.Oricum noi n avem banii lui și privilegiile de care profita noi am muncit și încă nai muncim pe bani care sa ne asigure un trai decent nu lux și acesta cu economie ca altfel nu se poate.UITE Cum un.om poate asmuțit romanii intre ei.cu minciuni.De i ar veni rândul sa răspundă p t minciuni ca e prea de tot din cauza lui tara noastră se zbate în ape tulburi și maia gândesc ca se apropie niscaiva alegeri și manipulează iar cică amărâții pai am eu în familie un amarat care îi convine sa trăiască din pomana și sa critice mereu pe alții care se zbat sa muncească. Se uita urat și face mereu pe victima și ca el mulți care chiar dacă au un acoperiș deasupra capului mereu invoca sărăcia pretext ..
    . Mă opresc am scris de revolta ca nu se mai termina odată cu acest monstru numit ponta za așa. MULȚUMESC.

    • Reply
      L
      30 ianuarie 2015 at 20:35

      Cred ca ai nimerit-o cel mai bine. Intr-adevar, Ponta este un monstru. Nu stiu daca este o chestiune de timp pana cand vom scapa de el, insa acest personaj a infectat spatiul public pana peste limita suportabilului. Deja nu mai am dubii in chestiunea libertatii de care se bucura personajul: plagiatorul beneficiaza de protectie la cel mai inalt nivel, inclusive din partea serviciilor. Altfel, pana acum, ar fi infundat puscaria.

  • Reply
    dorel ala cu tirnacopu
    6 februarie 2015 at 11:13

    daaaa… tata socru… tata socru ce mai face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *