Dragnea nu poate scăpa de Dăncilă și de Tudorel. Singura necunoscută: când va pica șeful PSD

S-au dus vremurile în care șeful PSD își putea schimba premierii ca pe șosete și Iohannis să nu spună „nein” nici formal. Azi, Dragnea se confruntă cu un pericol care nu poate fi ignorat: PNL a urca pe valul încrederii unor sondaje care nu știm încă dacă sunt corecte, dar sigur au pompat ceva viață în lehamitea galben-albastră; USR – PLUS se încheagă, în ciuda sincopelor, și amenință să facă majoritate împreună cu PNL în ipoteza parlamentarelor; PRO România sapă la voturile pesediste; președintele Klaus Iohannis nu mai are timp și este obligat să muște din PSD dacă vrea să obțină al doilea mandat în toamna acestui an.
Din toate cele de mai sus, Dragnea nu poate forța acum demiterea Vioricări Dăncilă. Și nici măcar pe a lui Tudorel Toader, care este – oricât ar susține Dragnea că Justiția este în panoplia social-democrată – omul lui Călin Popescu Tăriceanu; or, a renunța acum la sprijinul ALDE este sinucigaș politic.
Tocmai de aceea, o OUG pe Justiție nu pare probabil să fie emisă, așadar Dragnea trebuie să aștepte fie un verdict al CCR în chestiunea completelor de trei (un astfel de complet l-a și condamnat, de altfel, în dosarul angajărilor fictive din Teleorman), fie să se bazeze pe o ipotetică lașitate a judecătorilor de la Înalta Curte care nu ar vrea să-și asume condamnarea liderului PSD.
În acest moment, însă, pare un miracol ca Dragnea să iasă liber din 2019.
veo

You May also Like...

Scrisoare către doamna Cornelia Naum
17 octombrie 2014
UDMR, aproape să semneze pentru o alianță cu PSD în locul ALDE
11 octombrie 2017
Anticorupția lui Iohannis s-a împotmolit în Vosganian. Care o apără pe Ecaterina Andronescu
19 noiembrie 2014
3 Comments
  • Reply
    Goe
    17 aprilie 2019 at 4:14

    Ba eu cred ca va iesi. Tocmai contand pe lasitatea atat a ICCJ cat si a CCR. Si mai ales pe ticalosia CCR, aceasta cloaca infractionala platita de Romani cu bani grei si pensii obscene ca sa isi bata joc de noi. La ora actiala CCR este ilegal constituita conform propriilor hotarari, si da hotarari contrare altora din trecut date tot de ei (daca MCV este sau nu obligatoriu).

  • Reply
    Pricopsitu
    20 aprilie 2019 at 22:09

    Mda… Chestia e ca nenea Tudorel nu mai este ! L- a forțat Dragnea să demisioneze ? Cred , dragă autorule, că , dacă tot te-ai încumetat să faci predictii ,va trebui să demonstrezi asta. Altfel nu te văd prea bine la defilarea victorilor… viitoare. Retine, te rog, că n-am avut de-a face NICIODATĂ nimic cu PSD, nici cu alte isme șoc. NU I-AM VOTAT !

    • Reply
      prisacariu
      20 aprilie 2019 at 22:35

      păi, cu tudorel m-am înșelat, evident, am supraestimat rolul lui tăriceanu; greșeala mea:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *