A apărut și lingăul ceasului lui Ponta, care ceas e un "știft" de minimum 3.000 de euro (!)

Un om descoperă că Ponta are un ceas scump și scrie despre asta (aici). Același om se întreabă de ce ceasul cu pricina nu e în declarația de avere, că pare a costa cel puțin cîteva mii de euro. Discuția se umflă, cetățenii patriei discută pe net. În mijlocul dezbaterii, apare o specie nouă: lingăul ceasului lui Ponta, probabil conform principiului „limba (lingăului) la limbi (de ceas) trage”.

Conform lingăului connaisseur de limbi de ceas, ceasul lui Ponta ar fi – nici mai mult, nici mai puțin – un „știft”. Cînd am citit că e „știft”, mi-am închipui că e vorba de vreo chinezărie, de o copie penibilă de prin „Dragonul roșu”, care ar putea să coste două-tei sute de lei. Dar nu, nici pe departe: „știftul” se vinde cu prețuri între 4.000 (patru mii) și 7.000 (șapte mii) de euro; dar, mai varsă lingăul de ceasornice poporului din cunoștințele lui, dacă te tocmești îl poți cumpăra și cu 3.000 (trei mii) de euro.
Vasăzică, la cel cel mai mic preț de pe piață, „știftul” valorează 3.000 (trei mii) de euro, adică cel puțin 13.200 (treisprezece mii două sute) de RON, adică cel puțin 13 salarii lunare minime pe economie brute (sau, dacă preferați, salariul minim brut pe economie anual al unui  român).
Premierul României Victor Ponta ar trebui să nu cheltuie trei luni salariul lui de la Guvern ca să-și permită un astfel de ceas (sau, dacă a avut ghinion și l-o fi cumpărat la prețul maximal de 7.000 de euro, șapte luni).
Dar toate astea sînt neimportante pentru lingăul ceasului lui Ponta, pentru care cheltuirea a cîteva mii de euro pe un ceas de către un premier social-democrat al unei țări cu patru milioane de oameni care trăiesc sub pragul sărăciei nu reprezintă un subiect. Sau, dacă e un subiect, e și ăsta un „știft”, ca și ceasul. Și, pînă la urmă, și cetățenii guvernați de Ponta sînt tratați tot ca niște „știfturi”: un amărît din cei patru milioane sub pragul sărăciei abia cîștigă anual cît să-și cumpere 80% din cea mai ieftină variantă a ceasului lui Ponta.
ceas ponta

You May also Like...

Vosganian a aruncat PNL în aer
12 februarie 2015
Mă scuzați că v-am avertizat: capcana girată de Iohannis a funcționat
16 noiembrie 2015
Mafioții politici Dragnea și Tăriceanu, cu cuțitele pe masa Parlamentului
16 aprilie 2019
17 Comments
  • Reply
    cinic
    16 iunie 2015 at 17:00

    Putea sa coste si 300 euro. Ilegal e sa nu se regaseasca in devlaratia de avere…

  • Reply
    mihai
    16 iunie 2015 at 17:16

    Omul a avut niste observatii cat se poate de pertinente. Spre deosebire de ziaristi, care si-au dovedit o data in plus amatorismul. Si pe alocuri reaua credinta, pentru ca multora li s-a spus clar ca nu e un patek…dar ei insistau.

    • Reply
      prisacariu
      16 iunie 2015 at 17:17

      nu observațiile sînt problema, ci atitudinea: ceva ce costă între minimum 3.000 de euro și maximum 7.000 de euro ar fi un „știft” neimportant, nu?

    • Reply
      L
      16 iunie 2015 at 17:31

      Dumneata esti idiot? Presupun ca nu te intereseaza provenienta acelui ceas si nici cum il justifica idolul tau, Victor Ponta. De ce nu apare in declaratia de avere a derbedeului fugit in Turcia?
      P.S.
      @Catalin Prisacariu
      Avand in vedere ca ceasul este un Patek Phillipe din aur alb, pretul e cu mult mai mare decat maximul vehiculat de lingaul de ceas al lui Ponta.

      • Reply
        prisacariu
        16 iunie 2015 at 17:32

        chiar nu mă pricep la ceasuri, din păcate:)

  • Reply
    JULES VERNE
    16 iunie 2015 at 17:21

    este ok ! de fapt tu , cataline , scrii articolele astea , noi sarim pe puie monta ! intrebarea este : cand scapam de jigodia asta bolnava ?

  • Reply
    petrescs
    16 iunie 2015 at 20:25

    Bai, chiar nu conteaza ce marca e si cat costa, important e sa-i sune odata!

  • Reply
    KAKA MIZE
    16 iunie 2015 at 20:37

    Patek Philippe adevarat are Basescu, numai ca el este cinstit si l-a trecut in declaratia de avere. Are ceasuri de 35.000 euro, toate dobindite inainte de 1989, cind era bine fiindca toata lumea avea serviciu la stat si casa la bloc si isi putea omu’ permite sa-si traga cite un ceas din asta din diurna de 2$/zi, plus banii de cosnita ai lu’ tanti Maria. Dupa ’90 s-a bășit treaba ca au venit capitalistii si mosierii si d-abia in 2014 si-a mai permis un cacat de ceas de 10.000 euro din leafa de 8000 lei/luna,, daca n-o fi si ala tot din vinzari anterioare sau de cado din leafa lu’ Yeba.

    • Reply
      L
      16 iunie 2015 at 21:34

      Esti un idiot sadea.

    • Reply
      Ioana
      19 iunie 2015 at 9:35

      Alo ! KAKA MIZE ? , esti frustrat / frustrata rau , ai grija sa nu intri in colaps , sa te prapadesti si sa nu mai vezi cum mitomanului ii va „suna” in curand Patek Philippe
      si impreuna cu el si va „suna” prostia si la voi astia care aveti unghia in gat si scrieti de Base .

  • Reply
    toni
    16 iunie 2015 at 21:10

    Ce ma enerveaza cretinoizii astia cu „basismu” lor ! Traiesc in trecut dupa minciunile spuse lichelele propagandiste…De asta nu ne respecta nimeni de la conducerea tarii si isi bat joc de noi tratandu-ne ca pe ultimii prosti, ca nu suntem uniti toti impotriva lor. Ar trebui sa le fie frica sa minta si sa fure indiferent ca ii cheama basescu, ponta, udrea, sova etc dar ei au tupeu maxim cand vad ca au sustinatori.
    A spus unu saracu de prin istorie o vorba : Dezbina si cucereste

    • Reply
      prisacariu
      16 iunie 2015 at 21:20

      exact!

  • Reply
    virgilius
    16 iunie 2015 at 21:49

    1. Nu toata lumea e atenta la detalii care la prima vedere nu ar avea o prea mare importanta. Astfel, aici gasiti un alt subiect identic pe care sigur nu l-ati sesizat: inregistrarea de pe b1 tv a sedintei de guvern din data de 20 mai: http://www.youtube.com/watch?v=TxunU7lc9f8&feature=youtube_gdata_player
    Veti observa ca Viorel poarta la incheietura un apple watch de circa 20.000 dolari usa. Similitudinea o descoperiti singuri aici: http://www.apple.com/watch/apple-watch-edition/
    2. Discutand aceasta situatie cu o alta persoana, mi s-a reamintit faptul ca
    sotia lui Viorel este europarlamentar,
    asadar castiga vreo 10.000 de euro pe luna, deci ar fi explicabila situatia. Eu la acest aspect nu ma gandisem ci luasem in calcul doar salariul de premier alaturi de cel de deputat.
    3. Declaratia de avere a lui Viorel de la prezidentiale potrivit cu care sotia sa castiga 75.000 de euro pe an:
    http://www.bec2014.ro/candidati/

    • Reply
      L
      16 iunie 2015 at 22:56

      Nice try. Plimba ursul! Nu tine.

  • Reply
    mihai
    16 iunie 2015 at 22:09

    Guys, incetati cu patek..ca insasi cel care a zis prima data aberatia s-a corectat.
    Ceasul e asta http://adnan.info/4sale/Watches/GP/P7290482.JPG si costa undeva la 8000 euro. Nu zic ca e mult sau putin…dar chiar voi inventand prostia cu 60.000 dati apa la moara lui ponta. Cand o sa iasa si o da zica de 6000…deja lumii o sa i se para un mizilic.
    Dati-va seama ca amatorismul asta si fuga dupa senzational va taie voua din credibilitate si serveste mingi exact politicienilor. De unde ar avea bani de un asemenea ceas…e mega simplu: nevasta-sa castiga atat intr-o luna. Case closed. Cat de moral e sa isi ia un asemenea ceas…asta deja e prea de subtilitate ca sa mai intereseze. Plus ca o mai atenuati si voi cand iesiti prima data cu informatia eronata, ca sa poata iesi pontacu pe post de victima.

    • Reply
      pensionara
      17 iunie 2015 at 0:08

      Mihaita, in ce clasa esti ? N-ai ajuns sa inveti ca se spune „insusi cel care…” ?

      • Reply
        MINULESCU
        17 iunie 2015 at 4:53

        Mihăiţă are dreptate. ‘Mnealui, prim-sinistrul, este fetiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *