Dragnea, definitiv: 3 ani și șase luni cu executare

Instanța supremă a anunțat că Liviu Dragea a fost .condamnat la trei ani și jumătate cu executare, în dosarul privind angajările fictive la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Sentința este definitivă.
Din acest moment, liderul PSD trebuie să se predea autorităților pentru a merge la penitenciar.

Acuzațiile DNA

Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).
Pentru că pesedistele nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Direcției nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.
„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.
Citește și VIDEO Dragnea: „Nimeni nu e pregătit să meargă la pușcărie”

Condamnat și în prima instanță

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Șeful pesediștilor a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual. 
Continuarea, aici.
dr

You May also Like...

Tăriceanu l-a plătit pe lobby-istul lui Deripaska, omul lui Putin, ca să ajungă la vicepreședintele american
10 aprilie 2019
ANALIZĂ Comunități de zeci de mii de români din Italia lăsate de Ponta fără secție de vot
13 mai 2015
Corlățean merge (în sfîrșit!) la DNA dar Aurescu refuză să desecretizeze informațiile publice despre votul din străinătate
5 octombrie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *