Cum dracu' a ajuns Cazanciuc la Parchetul General după trei ani de procuror la cel mai de jos parchet din Ilfov?!

Conform CV-ului lui Robert Cazanciuc de pe site-ul MAE, noul ministru al Justiției a făcut dosare cu furturi de coceni vreo trei ani, la Ilfov, apoi a fost teleportat direct în Parchetul General (sursa):

„Robert Cazanciuc şi-a început cariera profesională în anul 1995, în urma absolvirii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Până în anul 1998 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, responsabil cu supravegherea urmăririi penale. A absolvit în 1996 şi Institutul Naţional al Magistraturii.

Din 1998 Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. În această calitate a contribuit la constituirea primului birou de relaţii cu presa – ca structură distinctă – în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public din România.”

Deci:
1. Cazanciuc a avut nevoie de o ditamai dispensa ca să ajungă la PG după trei ani de parchet de competența căruia sînt infracțiunile de tip „găinărie”, în condițiile în care vechimea legală este de minimum opt ani în sistem;
2. de 15 ani încoace, procurorul Cazanciuc nu a mai făcut nici un dosar penal, s-a ocupat doar de comunicare în PG și prin MAE.
A dracului ciudățenie, Ponta a urmat cam același traseu: cîțiva anișori la un parchet inferior (mult sub cei opt ani legali), apoi țup la Parchetul General. Mai mult, Ponta i-a fost șef lui Cazanciuc în guvernul Năstase: Ponta era șef al Corpului de Control, Cazanciuc subsecretar de stat tot acolo („În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al României. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativă cu OLAF”) (aceeași sursă ca mai sus).

You May also Like...

Băsescu unu, Băsescu doi, c-așa-i portu' (Constanța) pe la noi
23 mai 2011
Năstase, omul din spatele lui Băsescu
10 august 2012
În sfîrșit: bibliotecara porno-securistă!
18 noiembrie 2010
15 Comments
  • Reply
    michael carrici
    11 aprilie 2013 at 12:37

    pentru ca pitong

  • Reply
    NICOLAE M.
    11 aprilie 2013 at 13:36

    si ce daca? mai stiti ce insemna pe vremuri Pile.Cunostinte.Relatii. PCR.
    TOT INAINTE

  • Reply
    rock
    11 aprilie 2013 at 14:01

    explicatia este una singura,acest cazanciuc este OFITER SIE,ACOPERIT.explicatie mai plauzibila nu gasesc.

    • Reply
      rodica
      11 aprilie 2013 at 18:33

      La noi totul este posibil,nu ne mai mira nimic….si cand stau si ma gandesc catzi traiesc precum PASA din asa ceva in RO…. si nu numai….

  • Reply
    Cornelia Vatamanu
    11 aprilie 2013 at 14:10

    Ati uitat de Administratia Nationala a Penitenciarelor

  • Reply
    vivi
    11 aprilie 2013 at 15:24

    Cum e turcu,asa e si pistolu’

  • Reply
    Dragos
    11 aprilie 2013 at 15:53

    la fel ca @rock ^

  • Reply
    John T
    11 aprilie 2013 at 15:57

    Si inca o intrebare: fiul cui e RC – la toate aceste personaje in jur de 40 acum – care au niste reusite profesionale „senzationale” dar la stat (n-au trimis in viata lor o scrisoare de candidatura si un CV, nu le-au transpirat palmele astepatand sa intre la interview) – trebuie cautati parintii si de acolo mai departe. NU sunt generatia spontana de superromani lucratori numai la stat, sunt cu toti baiatul lui tata. Cine e tata / mama lu’ RC ???

    • Reply
      Piti Victor Tonta
      11 februarie 2014 at 15:24

      Tata/Mama,te orientezi dupa nume, Cazanciuc= Caldararu. Adica din neamul caldararilor. Priviti fizionomia, este aceeasi ca membrilor Casii Riegale de la Sibiu.

  • Reply
    Nicolae
    11 aprilie 2013 at 17:15

    A ajuns el la Parchetul General numai cu trei ani de procurorie, dar aşa, să bea o cafea la bufet, să vadă vreo gagică. După ce a plecat de acolo s-a făcut ministru la Justitie. Timpul aleargă foarte repede! La fel este şi la Crin. Se trezeşte, timpul fuge – la el foarte repede – trece pe la Senat şi dacă află că încă nu este Preşedinte se culcă la loc.

    • Reply
      Nicolae
      11 aprilie 2013 at 17:20

      O completare strict necesară: timpul lui Crin are viteză foarte mare numai este treaz. În rest curge domol, relaxant, ca o turmă de oi fără dulău.

  • Reply
    John T
    11 aprilie 2013 at 20:25

    si colegul (tau) Mircea Marian spune (bine, il citez aici): Să fim cinstiți: în Justiție treba merge prost spre foarte prost. După ce la conducerea parchetelor au fost propuși tot felul de dubioși, dintre care unii au plagiat fără rușine proiectul înaintat CSM, acum și-a pus Ponta feciorul de casă ministru al Justiției. Tipul a fost un sinecurist toată viața lui, nu a lucrat mai niciodată ca procuror. A fost doar pe la biroul de presă, secretar de stat în prea-cinstitul guvern Năstase și acum secretar general al MAE. Justiția este ocupată de Ponta, pas cu pas, iar prietenii care-l reevaluează ar putea să se uite peste imaginile de la mitingul USL de la Pitești, din iarna lui 2011, când amenințau judecătorii și procurorii care-l arestaseră pe baronul Nicolescu.

    • Reply
      Rottendame
      11 aprilie 2013 at 21:55

      „Sinecurist”?! „Securist” sună mult mai la „obect”.

  • Reply
    Transpartinicii. Studiu de caz: familia Cazanciuc | prisacariu
    18 aprilie 2013 at 13:06

    […] după cum v-am povestit aici, procurorul Robert Cazanciuc a avansat extrem de suspect și a lucrat cu actualul premier Ponta în […]

  • Reply
    gabi
    11 februarie 2014 at 14:21

    cum a ajuns?? cum a ajuns un fost chelner, director la sala palatului (liberal), un putoi de 26 ani director tehnic ( fara studii de specialitate si evident fara vechime ), dar era afinul lui andreeasca – sgg, si asa mai departe! sint promovate nulitatile si leprele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *