RTV își mărește parcul aero. Cu un avion

O televiziune de știri plătește peste 80.000 de euro consultanță pentru cumpărarea unui avion. Da, e vorba de aceeași televiziune care are și un elicopter, momentan la sol. Deși se plătește purcoiul de euroi, avionul nu se mai cumpără. Ceea ce ar putea însemna că, de fapt, „consultanța” nu a fost decît o metodă (străvezie) de a încărca bugetul de cheltuieli, deci de a evita niște taxe pe profit. Dacă-i întrebi pe sindicaliștii care conduc televiziunea, o să-ți spună că e vorba de optimizare fiscală. Dacă întrebi Fiscul, o să-ți spună că e evaziune. Dar întrebarea e: la ce dracu’ le trebuia avion?

You May also Like...

Doar v-am zis că PNL negociază cu PDL, nu?
26 august 2010
Ce am muncit azi cu intelectul și cu o lopată
23 ianuarie 2011
Mici curiozități despre noile case ale lui Ponta
3 mai 2013
34 Comments
  • Reply
    baby jane
    31 martie 2010 at 12:04

    unde o fi cosmin marcu sa ne „nenoroceasca” cu niste chestii tehnice legate de avioane si nu numai. Eu il banui pe antigelu ca ar fi cosmin marcu. voi?

  • Reply
    gabi drogeanu
    31 martie 2010 at 12:20

    pînă vine cu lămuriri privind avionul RTV, Cosmin Marcu ne prezintă un text lămuritor despre prospăturile cumpărate recent de caporalii din Armată:
    http://www.kamikazeonline.ro/2010/03/comisionul-doboara-avionul-de-ce-a-decis-csat-sa-intram-n-programul-rabla-pentru-avioane/

    • Reply
      baby jane
      31 martie 2010 at 12:26

      pheeeeeeew, cumde n-am vazut? bravo cosmin!

      • Reply
        AntiGelu
        31 martie 2010 at 18:39

        nici eu nu am vazut:)
        80.000 de koku pt consultanta? Pfoai…pai ma las de cariera si ma fac baiat destept!!!
        La prieteni fac reducere.

  • Reply
    Ana
    31 martie 2010 at 14:31

    toata chestia asta poate e imorala, la limita legii, dar totusi legala, pentru ca legislatia actuala permite asemenea artificii. Aproape toate companiile mari din tara asta procedeaza la fel, mai ales folosind primele doua situatii: plata pe drepturi de autor si plata prin microintreprinderi.
    Se utilizeaza frecvent mai ales in zona de servicii, IT si media. rtv, antenele, protv, ziarele locale…toate procedeaza asa. daca realitatea a facut evaziune, atunci toate se fac vinovate de evaziune si ar trebui cercetate.
    Nu-i asa ca e minunat cu ce va ocupati voi? Nu ati descoperit praful de pusca, ci doar ati aratat ca ANAF , din pacate, lucreaza doar la ordin, si se sesizeaza doar acolo unde “trebuie”

    • Reply
      prisacariu
      31 martie 2010 at 14:38

      ce mișto e să-i ceri statului, ca sindicalist, salarii mari, dar ca patron și administrator de firmă privată să nu plătești niște taxe la stat, de la care te aștepți (ca sindicalist, poate mă repet pe undeva) să plătească salariile alea mari. zic și eu

    • Reply
      ina
      31 martie 2010 at 16:20

      ana, hotaraste-te: cum te cheama pina la urma? am mai citit comentariul tau si pe alte bloguri, dar semnate altfel. unul era semnat „ina”. ooops! si eu am semnat „ina”. dar ma cheama ana. lasa, important e sa comentezi, sa vada sefii tai ca ti-ai facut treaba.

  • Reply
    Tamârlan
    31 martie 2010 at 14:32

    Pacaliciul ala frustrat de Cetin Ametcea aka arhi (nu dau link sa nu-i fac trafic) va face „shmenari” pentru ca are el „informatia” ca ati vrut sa-i fentati pe Acces Press de la un alt prost cu blog de „presa”. De fapt el se da de gol ca are ceva cu Alexandru Hancu de pe vremea cand se scremea sa faca umor la Happy Fish. Probabil ca il „cenzura” batranul. Ce-ar fi sa il dati in judecata pe marele jurnalist de google ca sa simta pe soriciul lui ce inseamna sa fii ziarist in viata reala.

    • Reply
      prisacariu
      31 martie 2010 at 14:42

      nu înțeleg de ce insistă unii că am vrut noi să negociem direct cu chioșcarii, de parcă noi am lua la pas bucureștiul ca să trecem pe la cîteva mii de chioșcuri și să eludăm comisioane. e atît de tîmpit scenariul ăsta încît nici nu merită să mă enervez. e un comunicat al revistei, făcut public aseară, care lămurește problema: http://www.kamikazeonline.ro/2010/03/comunicat-redacția-kamikaze-s-a-spart/.

      • Reply
        Tamârlan
        31 martie 2010 at 15:01

        Eu am inteles foarte clar ca voi aveti contract de difuzare cu un unic antreprenor care nu e Acces Press dar un prostovan cu aere de „ziarist” online ca arhi nu intelege aspectele din lumea reala. Nu mai zic a presei. El traieste exclusiv in internet si e convins ca tiriplici rautaciosi ca el vor scrie presa viitorului. Si mai crede despre el ca are umor. Ziceam decat sa il alergati putin pe grostei prin tribunale sa ne radem macar cum guita!

        • Reply
          prisacariu
          31 martie 2010 at 15:06

          nu cred că merită atîta publicitate acest băiat confuz

      • Reply
        baby jane
        31 martie 2010 at 15:38

        cataline, nu tre sa te superi. n-ai vrea sa eludam niste comisioane impreuna? 😀
        nu-i problema, am neam mare, plin de uscaturi lenese si de pensionari care abia asteapta sa eludeze niste comisoane.
        cum suna frate, auzi, sa eludati comisioane. cat cacat poate sa fie comisonul la un ziar care costa 2.5 lei. Hai sa zicem ca voi il scoateti cu un 1.5 deci comison 1 leu. Asta inseamna la tirajul vostru 60.000 lei…. care hai sa fim seriosi, nici de salar si benzina nu v-ajunge.
        ce dracu?

        • Reply
          prisacariu
          31 martie 2010 at 18:09

          cum să nu? de asta m-am născut. păi, ursitoarele, la capu’ meu, după ce m-am născut, au zis: să-i dăm acestui prunc darul de a eluda comisioane! ping! și așa a fost, după cum se vede

          • baby jane
            31 martie 2010 at 20:12

            cre ca tre sa faci niste setari pe blogu asta ca se cam amesteca comentariile. nu ca n-ar iesi ceva mijto.

          • prisacariu
            31 martie 2010 at 20:17

            păi, cînd răspunzi cuiva, precizezi, la începutul mesajului, „@cutare”

          • baby jane
            31 martie 2010 at 20:18

            @cutare 😀 nu e cam old school? n-ar trebui sa se aranjeze dupa time stampsuri?
            vad ca esti si c-o ora in urma…. offff off!

          • prisacariu
            31 martie 2010 at 20:21

            da, dom’le, vinovat, recunosc, să-mi fie rușine! o să mă pun la punct

          • baby jane
            31 martie 2010 at 20:22

            bai, ca sa inchei apoteotic (oi avea si tu treaba p-acasa, vezi ca maine se vopsesc oole 🙂 ) ai vazut cate commenturi aveti pe site? bravo bravo bravo.

          • prisacariu
            31 martie 2010 at 20:43

            era lumea nevorbită, unde să pună comentarii, pe realitatea.net?:D

          • KAKA MIZE
            1 aprilie 2010 at 9:56

            „Dar întrebarea e: la ce dracu’ le trebuia avion?” Simplu:vor si ei sa fuga de la moguli si sa se faca kamikaze.Pen’ca-z mai jmekeri ca voi au bani pusi la soseta si se fac kamikaze pe bune,cu avion,banzai si sake,nu cu airoplane luate de la IKEA si bere la PET. Viva la revolucion !

    • Reply
      cetin bok
      31 martie 2010 at 17:21

      a, bine, ma, bravo, si arhi are informatii…

  • Reply
    Peste Fericit
    31 martie 2010 at 15:27

    arhi nu e obositul ala pe care il angajase happyfishii ca sa le faca trafic cu blogul lui? ca nu cred io ca l-au angajat pentru video-poantele lui rasuflate!

  • Reply
    lm
    31 martie 2010 at 15:41

    muriti de ciuda ca va sufoca astia cu distributia si nu aveti ce face(aveti-dar nu stiti…)
    voi ati plecat de la Mogul, dar voiati sa ramaneti in reteau lui de distributie…sa va vanda Vantu ziarul in timp ce l-ati lasat balta si-l injurati…
    ati fost rebeli o saptamana…plecati de acasa de la Vantu…pana a aflat asta ca de fapt noaptea tot la el in curte dormiti pe ascuns…
    numa’ Basescu va mai poate salva…dar tre’ sa stati la coada la pupat in fund pe Voda…dar pana la urma poate va ajuta…

    • Reply
      prisacariu
      31 martie 2010 at 17:59

      bine-ai revenit, chiar mă gîndeam că e cazul să ne surprinzi din nou

  • Reply
    escu
    31 martie 2010 at 17:55

    Hai ca a intrat pe fir si Clubul Roman de Presa
    http://www.pressclub.ro/comunicate/2010.html#20100331
    Ce o sa mai se mai zica acum? Ca sunteti revista CRP-ului?

  • Reply
    escu
    31 martie 2010 at 18:44

    Bucuresti, 31 martie 2010
    COMUNICAT
    Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a luat nota de comunicatul Conventiei Organizatiilor de Media (COM) privind refuzul administratorului Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presa SA (GEDP) de a permite difuzarea revistei Kamikaze in reteaua proprie, Acces Press.
    Infiintarea GEDP constituie materializarea dorintei CRP de a asigura o distributie eficienta si moderna de presa in Bucuresti, ca raspuns la dorinta Primarului General din acea perioada, domnul Traian Basescu, de a interzice distributia de presa realizata la tarabe improvizate. Implicarea CRP s-a constituit in gestionarea din punct de vedere etic a procesului de infiintare a acestei societati si solicitarea de la actionarii societatii a unor garantii de comportament nediscriminatoriu pe piata de difuzare, atat in ceea ce priveste structura de actionariat cat si in ceea ce priveste relatia cu firmele de difuzare de presa. Doar in baza acestor garantii, CRP a sprijinit solicitarea GEDP de a primi de la Primaria Generala a capitalei concesionarea spatiilor de difuzare si a precizat ca renuntarea de societate la aceste conditii duce la delimitarea CRP de Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa SA. Trebuie precizat ca CRP, ca organizatie, nu a intervenit in deciziile interne sau comerciale ale GEDP, aceasta societate functionand independent, in baza propriilor documente, adoptate de actionarii sau administratorii sai.
    Comunicatul COM aduce informatii care pun la indoiala respectarea de catre GEDP a cerintelor CRP, sub cel putin doua aspecte:
    – GEDP se pare ca este detinuta de doua societati care depasesc, individual, cu mult pragul de actionariat care ar asigura echilibrul fata de ceilalti actionari;
    – GEDP interzice difuzarea unei publicatii in reteaua proprie.
    In ceea ce priveste cea de-a doua informatie, explicatia publica a administratorului GEDP denota o lipsa de organizare in interiorul retelei, in speta nu exista proceduri stiute si respectate de difuzori pentru introducerea de noi publicatii la vanzare. Daca se dovedeste ca aceasta explicatie este corecta, situatia din interiorul GEDP este, de asemenea, deranjanta pentru asigurarea corectitudinii pe piata de difuzare.
    Clubul Roman de Presa solicita Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presa SA sa informeze, de urgenta, privind urmatoarele:
    – structura actionariatului companiei, cu numarul de actiuni si procente detinute de fiecare actionar
    – structura Consiliului de Administratie al companiei
    – procedurile pentru introducerea de noi publicatii in retea, asa cum rezulta din contractele aplicabile in interiorul companiei (contractele de difuzare, contractele de franciza, s.a.m.d.)
    – situatia juridica a difuzarii publicatiei Kamikaze in reteaua de chioscuri Acces Press.
    Asa cum a precizat inca de la initierea acestui proiect, Clubul Roman de Presa il sprijina doar in masura in care societatea da dovada de un comportament corect fata de editori si difuzori. Solicitam, din nou, GEDP sa faca dovada acestui comportament. Fara o asemenea dovada, CRP va aduce la cunostinta autoritatilor locale ale capitalei delimitarea fata de societatea beneficiara a locatiilor de difuzare de presa.
    Consiliul de Onoare al
    Clubului Român de Presa

  • Reply
    baby jane
    31 martie 2010 at 20:07

    ce coincidenta bizara, doar ca la mine au zis bing!
    stai sa vezi ca in curand o sa-neceapa baietii sa va numere reclamele 😀 din ziar.

  • Reply
    ana
    31 martie 2010 at 21:20

    nu dragalasilor.doar ma inspir ca vorba aia,adevarul conteaza si ala spus de mine e adevarul.pro,antenele,rtv paractica acelaisi sistem si e stiut.asa ca daca vreti razboi..pai atunci sa fie cu toti ca sa ne distram si noi.fiti voi marii avangardisti si reinventati roata,puneti pe picioare sistemul asta halit si otravit.hai.sa va vedem.ca de mistocareala si replici de doi bani,suntem satui.conteaza adevarul si adevarul este cel enuntat de moi si la asta nu aveti replica decat ca l ati vazut si in alta parte.pai e simplu.pt ca e adevarat si unii avem dreptul sa-l propagam ca si voi,de altfel.e simplu

  • Reply
    ana
    31 martie 2010 at 21:26

    si atunci voi spune:respect kamikaze si jos palaria! in sfarsit cineva a reusit si voi putea sa ma bucur,dar pana atunci nu mi se pare corect ca doar unii sa fie spanzurati si ceilalti vinovati sa aiba liniste.pt ca stiu ca nu exista buni si rai.exista doar rai(poate voi sunteti buni,dar trb sa aratati cu adevarat).daca e revolutie,revolutie sa fie.

    • Reply
      prisacariu
      31 martie 2010 at 21:41

      bravos! vivat! uber alles! nu-ti faci un ong pentru maidanezii de paza ai democratiei?

    • Reply
      prisacariu
      31 martie 2010 at 23:28

      p.s. „ana”, ai același IP ca miha. i-ai spart casa și tastezi de la computeru’ ei?

  • Reply
    lm
    1 aprilie 2010 at 8:39

    cate ziare ati vandut saptamana asta? 1500?

  • Reply
    KAKA MIZE
    1 aprilie 2010 at 10:14

    Hai ca se inroleaza si aia de la „Adevarul”! Pina acu’ s-a facut de o celula de kamikaze.Astept escadrila.Viva la revolucion!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *