Da' consultanța de un milion de euro trimiși în Cipru de Realitatea e tot comandă politică?

La vreo două luni după ce Kamikaze a scris despre evaziunea fiscală dirijată de sindicaliști la Realitatea TV, ANAF a emis un comunicat de presă în care confirmă povestea. Desigur, Realitatea TV s-a tăvălit pe jos că totul se face la comandă politică. Posibil, în țara în care și portarii de instituții sînt angajați dacă au carnet de membri de partid. Dar mai adevărată decît posibilitatea asta e realitatea contabilă de la Realitatea: milioane de lei noi s-au dus pe cheltuieli reprezentînd consultanță plătite unor firme din Cipru (ce-mi place asta cu consultanța, mor după consultanță! Oare în legătură cu ce o fi fost consultanța asta? Dacă a fost consultanță fiscală, mai bine-și plăteau impozitele, decît să le eludeze prin cheltuieli cipriote, că se vede că au fost inutile), inclusiv pentru achiziția unui avion care nu a mai fost, pînă la urmă, cumpărat. Deci, încă o cheltuială nejustificată, dar care mănîncă din taxe și impozite. Să le fie de bine.
P.S. Acum vreun an, poate chiar doi, un ștab din board-ul RC îmi povestea că nu mai semnează nici un act de administrare a afacerii RC, pentru că nu are deloc încredere în încrengătura de hîrtii manipulate printre off shore-urile cipriote. Și atunci nu era nici o comandă politică la mijloc, era pur și simplu îngrijorarea unui om care simțea răsuflarea penală a trustului, în ceafă.

You May also Like...

Băsescu nu crede în CSM
15 mai 2013
Cum l-am descoperit pe Titus Leonida, unul din cei mai sadici torționari ai "reeducării" de la Pitești
31 iulie 2013
La mulți ani, Dragoș Nedelcu!
18 aprilie 2010
14 Comments
  • Reply
    postacu scelerat
    3 iunie 2010 at 23:22

    se duce in pula presa libera. am inteles ca si tolontan e urmarit de camarila marinarului. ultima speranta ramine saitu ala pe care il face chiriac cu dumitrescu.

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2010 at 23:53

      cea mai bună glumă din ultima vreme!

    • Reply
      Demetra
      4 iunie 2010 at 16:47

      Pt ca tu insuti admiti ca esti „scelerat” , eu iti recomand un spital specializat in tratarea celor cu un singur neuron: SOCOLA. Psihiatrii iti vor completa disgnosticul si cu paranoia obsesiva si agresiva. Insanatosire grabnica , daca mai este posibila, avand in vedere stadiul in care te afli.

      • Reply
        postacu scelerat
        4 iunie 2010 at 20:43

        prisacariule, iar ai cititori mai inteligenti decit mine. ai grija cum pozitionezi blogu, ca altfel ma mut pe viitoru blog al lui buscu.
        demetra draga, era de ris, bre.

        • Reply
          prisacariu
          5 iunie 2010 at 11:09

          sceleratule, fii îngăduitor:)

          • postacu scelerat
            5 iunie 2010 at 15:26

            bine, am trecut cu vederea 🙂

    • Reply
      tibi
      4 iunie 2010 at 17:11

      cred ca inca nu-i tarziu sa-l punem pe Geoana presedinte!

      • Reply
        dorel corporatistu'
        4 iunie 2010 at 21:14

        fără voicu la interne n-are rost!…

  • Reply
    Doru Buscu
    4 iunie 2010 at 0:19

    tolontan tocmai ce s-a rastit la Realitatea ca vrea sa sugereze prostia asta cu urmarirea. si mai mult, a zis ca e o problema ce a facut Vintu, pe partea financiara, la Realitatea. Voiau sa-i taie aia microfonul:-)

    • Reply
      Zizi
      5 iunie 2010 at 16:20

      Doru Buscu, nu te mai lega de vila lui Doru Buscu din Dorobanti ca e obtinuta din munca cinstita prestata la RealitateaTV si la Academia Catavencu cu ocazia campaniei electorale a lui Mircea Geoana. De cand e anormal sa iei bani de la PSD?

  • Reply
    Cockwork Orange
    4 iunie 2010 at 8:02

    Cred că s-au cam fumat toate şmecheriile lui Vîntu.

  • Reply
    Mary
    5 iunie 2010 at 1:05

    io i-as zice OPTIMIZARE FISCALA, nu evaziune. da’ na…e interpretabil. comentez acuma pentru ca vreau neaparat sa stiu daca elicopterul recent achizitionat de antene e acelasi pe care l-a vandut vantu ca sa plateasca salariile in trust. si sper la un raspuns afirmativ ca sa pot sa rad cu pofta.

  • Reply
    Gica
    5 iunie 2010 at 13:28

    Lasand faza cu avionul (sau elicopterul..), acolo se vorbeste, in primul rand, de drepturi de autor. Prin acesta metoda, care eludeaza plata contributiilor salariale, esti platit si tu si toti colegii tai si toata presa. Ce parere ai?
    Oricum, ininte de toate, vorbim de lege, nu de povesti. Cei de la DNA nu au nimic consistant, d.p.d.v penal, impotriva Realitatii.

  • Reply
    Tatiana
    5 iunie 2010 at 14:36

    Esti sigur ca era consultanta pe achizitionarea unui avion? Sau era vorba de achizitionarea unui bilet de avion? Dus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *