Lovin citește (gînduri) și scrie (prostii)

Nu mă interesează nici cît negru sub unghie conflictul pe care Lovin blogger-ul îl are cu Imre de la Adevărul. Din punctul meu de vedere, ambii și-au greșit meseriile. Dar asta e altă discuție.
Cu ocazia ultimelor mui pe care și le-au împărțit Lovin și Imre, însă, am fost menționat. De către primul, citez: „Marti, tot Click scrie ca eu sunt blogger pe bani publici, pentru ca incasez publicitate de la Mihai Craiu, iar acum il protejez, pe motiv ca la un moment dat am facut o trimitere catre o ancheta a unui site, articol in care se scria despre contractele firmei actualului meu client cu statul. Atat. O trimitere cu link. Nu o ancheta a mea, nu o dezvaluire sau mai stiu eu ce. Din pacate, Catalin Prisacariu, acum la Kamikaze, a vrut sa-l atace pe Mihai Craiu si nu gasea acea trimitere. M-a intrebat si i-am spus ca e posibil sa dea o eroare pentru ca am patit cu o groaza de articole dupa schimbarea firmei de hosting, dar am sa caut sa rezolv cazul (problema e complicata pentru ca fiecare link trebuie editat manual din cauza unei erori pe care nu o inteleg: anul este luat de doua ori). N-am apucat sa o fac, pentru ca fostul meu coleg de la EVZ a scris ca sunt blogger din bani publici. In urma cu cateva luni. Click a descoperit acum. Si, sigur, va mai scrie despre mine, chiar daca n-am silicoane si nici nu sunt vedeta, iar ziarul este un tabloid care se ocupa de alte personaje.” (de aici).
Băi, Tibi, acu’ lăsînd deontologia și codurile sforăitoare ale onoarei la o parte: de unde știi tu că am vrut să-l atac pe Craiu? Faptul că am sesizat o măgărie și am exprimat-o public înseamnă că am vrut să-l atac pe omu’ cu banu’ din măgăria asta? Faptul că mă întristează efectele foamei asupra autorilor de bloguri mă face suspect de atacuri la adresa celor care le plătesc o masă zilnică? Faptul că un independent ca tine se aliază cu unul pe care-l fute pe blog, post coitum, mă transformă într-un terorist?
Tibi, e mult mai simplu: tu l-ai atacat pe Craiu, cînd ai scris despre el că e „boier pe bani publici”, nu eu. Iar dacă vrei să mă contrazici, publică acel post. Re-publică-l, adică.
P.S. Fiorosul meu „atac” la adresa lui Craiu se găsește aici.

You May also Like...

E marmura lui Vintu stirea zilei?
8 martie 2010
Crin abandonează Senatul pentru trei zile
16 septembrie 2013
Un om citea un ziar
10 mai 2011
9 Comments
  • Reply
    Tiberiu Lovin
    4 august 2010 at 15:49

    Catalin, bati campii cu gratia unei balene esuata pe autostrada. Sa o luam metodic.
    1. Nu eu l-am atacat pe Craiu, ci un site, iar eu am citat acel site. Asta a fost contributia mea. Iar atacul a constat in a scrie despre niste contracte cu statul despre care se stia deja si nu s-a demonstrat ca ar fi vreo ilegalitate. Poti sa o faci tu ca esti mare jurnalist, iar eu nu, dupa opinia ta.
    2. M-ai intrebat unde este articolul cu pricina si ti-am explicat ca am mai multe plangeri ce privesc acest subiect: linkuri catre articole care aparent nu ar mai exista. Ti-am explicat ca e vorba de mutarea site-ului meu de la o firma de hosting la alta si nu stiu cum mai multe linkuri s-au capatat cu anul pus de doua ori gen 2010/2010. Si atunci nu-l mai vezi. Ti-am spus ca il voi cauta si voi rezolva problema, cu toate ca nu era prioritara povestea. N-am apucat ca te-ai trezit tu sa scrii ca sunt blogger pe bani publici, pentru ca asa e frumos. Atunci cand ai nevoie de un om il suni si ii scrii pe mess, iar dupa ce ti-ai rezolvat treburile i-o tragi. Firesc la romani. Si mai firesc intre cei care se considera amici. Dupa ce ai scris postul cu mine, recunosc ca am cautat articolul si l-am gasit, am rezolvat problema cu link-ul corect, dar l-am salvat in draft. Public ce vreau si cand vreau, fara sa dau socoteala nimanui.
    3. De ce am scris ca vrei sa-l ataci pe Craiu? Simplu. Nu vad de ce ai fi vrut sa te legi de mine. N-am vazut decat sa va ajut cu promovarea cand ati lansat Kamikaze si n-am avut nimic de impartit. Niciodata. Si nici nu o sa avem. De aceea, mai ales ca toti se leaga de mine prin Mihai Craiu, cu toate ca eu intre noi este o relatie comerciala si mai tarziu s-a format una de prietenie, pentru ca aveam acelasi scop: sa castigam. Eu din ce stiu sa fac, el la fel. Iar drumurile noastre nu prea se intersecteaza pe presa pentru ca el face PR si consultanta.
    4. Ce sa-ti mai zic in momentul in care spui ca si idiotii de la Click ca eu mi-am gresit meseria? Ti-as raspunde parafrazand: Pe ce te bazezi? Esti tu vreun guru al presei, ai dat tu nu stiu ce lovituri de presa mai importante ca ale mele sau ai obtinut niste premii care sa te indreptateasca sa ma privesti de sus? Nu s-a intamplat nimic din toate astea. Intrebarile sunt retorice. Eu n-am sa spun ca tu ti-ai gresit meseria, ci doar ca eu am fost si sunt mai bun jurnalist ca tine. Si nu sunt subiectiv. Diferenta este ca tu ai ramas un negrisor al anumitor razboie si interese pe cand mie mi se rupe de toata lumea. De aceea tu vei continua sa fii un simplu angajat toata viata sau vei esua lamentabil (foarte posibil), iar eu am avut si voi avea succes.
    Este ultimul meu mesaj catre tine. In rest, faci ce vrei. Te poti alia din nou cu Adevarul Holding care a sarit sa va ajute cand ati avut probleme cu difuzarea revistei. Sa nu uiti insa vorba aia cu cine se aseamana. Iar aia cu care ma lupt eu sunt niste luzeri.

    • Reply
      prisacariu
      4 august 2010 at 15:53

      m-ai făcut să zîmbesc, să știi. sigur, condescendent, dar ai reușit.
      p.s. sper că acest răspuns al tău nu va ajunge și la terapeuți, știi la care gen mă refer. pentru că, dacă da, va fi nevoie de multe ședințe să te faci bine. și te vor costa mai mult decît banii de la craiu

  • Reply
    arletty
    4 august 2010 at 17:45

    O muie, două mui. Sau nu? Dacă da, atunci trebuia să scrii: Cu ocazia ultimelor mui … :))
    Că băiatul pre numele lui Lovin nu ştie să acorde adjectivul în caz cu substantivul pe care-l determină (cu gratia unei balene esuata!!!), nu mă mir. Dar tu, Cătă, să nu ştii de ce gen e muie?! Ţţţţţ.

    • Reply
      prisacariu
      4 august 2010 at 19:49

      aia e chiar din neatenție. dau eu credeam că o să vezi o chestiune mai de finețe: că există un „post coitum” ceva mai departe, într-o frază, decît ar fi trebuit:D

      • Reply
        arletty
        4 august 2010 at 23:53

        Sigur că am văzut, dar eu am înţeles perfect ce ai scris, şi asta pentru că virgulele au fost puse perfect. Ca atare, nu văd de ce m-aş fi sesizat 🙂

  • Reply
    KAKA MIZE
    4 august 2010 at 20:15

    Terminati cu timpeniile! Ce cacat e aia „blogger”? Esti jurnalist meseriash, bravo, esti tare, jos palaria! Asta cu blogu’ e treaba ta, distractia personala. Ne-am umplut de „comunicatori”, „piaristi”, ” copiraitari”, „oengisti” si tot felu’ de cacati care n-au nici o meserie si pregatire si inventeaza denumiri care sa defineasca nimicul care sint. O sa ajungeti ca idiotii aia de la televiziuni, la care orice curva e vedeta si orice dilimache e analist, expert sau specialistu’ pulii in cite-n luna si stele. Si cine-i Lovin asta? Miine o sa scrii ca te-ai certat cu femeia de serviciu din scara blocului (chiar asa, aia de ce nu-i „blocaritza” ?!) si ca te supara catelu’ vecinului. Da’ de fapt e blogu’ tau si scrii ce vrei, mie mi-a sarit mujtaru’ cind am vazut iar cuvintu’ „blogger”.

  • Reply
    socru lu geoana
    5 august 2010 at 2:53

    Blogger e ca surfer? Navighezi pe val. Cind esti sub val se cheama muie? Deci cine pe pe val? Catalin sau Lovin? Da ce nu e loc sub soare ptr amindoi? Si Lovin ce premii a luat? World Press ca Sigheti de la Reuters Romania? Sau o fi vreun Ghirda de la AP cu 250 000 fotografii vindute intr o singura zi? Sau a publicat in FT, ? S a auzit in afara granitelor de Tibi? Ca eu nu prea am auzit de el. Da daca a auzit Craiu de el e bine. Cataline de tine a auzit Craiu? Daca ma duc la Mihai si ii spun doar Prisacariu stie de unde sa te ia?

  • Reply
    Ionela
    5 august 2010 at 19:56

    Catalin, zici ca ai 12 ani. Sau 12 cm.

    • Reply
      prisacariu
      5 august 2010 at 20:02

      ce-mi plac ‘ba pe-a ma-ti’-urile cu centimetri! sint atit de previzibile si mascheaza asa o lista scurta de lecturi incit ma impresioneaza ca autorul/autoarea lor stie, totusi, sa scrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *