Bătrîneii lui SOV și Tatulici

Miercuri seară (înainte de joia de ieri, cînd a fost reținut SOV), am fost la o partidă de amabilități cu Mihai Tatulici. Eu i-am zis că e propagandist comunist, el mie că sînt golan. Nimic nou, deci. Din tot ce a zis Tatulici, însă, am reținut unul din apelativele cu care m-a gratulat: „bătrînele”. Da, așa mi-a zis, de cîteva ori, „bătrînele”. Am luat-o ca pe un semn de tandrețe și am trecut-o pe inventar.
Azi noapte (adică vineri după joia în care a fost reținut SOV), citind referatul procurorilor prin care cereau arestarea lui Vîntu, ce găsesc printre interceptări (SOV i se adresează lui Nicolae Popa): „Bătrînelule, ți-am mai spus (…)” sau „Bătrînelule, plata s-a efectuat, urmează să-ți vină” (de aici).
Deci, nu „bătrîne”, cum se mai folosește între amici/prieteni/cunoștințe, ci „bătrînele” (la Tatulici), respectiv „bătrînelule” (la SOV). Așa, mai drăgăstos, mai diminutivat, mai de suflețel.
E? Vreo explicație psihanalitică? Își dă cineva cu părerea despre asta? Mă iubește Tatulici ca Vîntu pe Popa??

You May also Like...

Megapenibilul domn Geoană
8 decembrie 2010
Ponta despre noul Cod Penal, în 2009: "avem un text al Codului penal, un text bun, încă o dată, spun"
31 ianuarie 2014
Rușanu trebuia să se dea singur afară: a încălcat angajamentul de confidențialitate pe care l-a impus angajaților ASF
28 februarie 2014
10 Comments
  • Reply
    Bebe
    10 septembrie 2010 at 18:12

    LOL a inviat piticania consulara (pe blog)!
    „Se spune că tot ceea ce nu te omoară te întăreşte. Nu, n-am murit. Ba chiar mă simt bine. Mai ales că, acum, de ieri de la prînz, marii ziarişti ai naţiei au încetat să mă mai pună la zid ca Inamicul Public Numărul Unu pentru că sînt ocupaţi să-l apere pe Amicul Public Numărul Unu.”
    Ia uite la el cum sare sa-l fatu pe SOV acum ca e la puscarie! Ce curaj are piticania lingusitoare! S-o crede poet mai bun ca SOV si de aici curajul asta nebunesc.

  • Reply
    AntiGelu
    10 septembrie 2010 at 18:36

    Vezi, nu face valuri pe la suetele astea cu RMGC, ca iti sterge Vintan C. blogul ;)…aici (http://monicamari.wordpress.com/2010/09/07/corina-vintan-persoana-care-face-pr-pt-rmgc-ma-ameninta-pe-mail-ca-imi-sterge-blogul/)
    Oricum, misto companie RMGC de angajeaza pt PR o firma de apartament care foloseste emailul pe conturi free de yahoo.

  • Reply
    Sabin
    10 septembrie 2010 at 18:53

    Si in ce context ai ajuns sa faci „schimb de amabilitati” cu tatulici ?

  • Reply
    Sabin
    10 septembrie 2010 at 19:05

    Gata, am dat click pe linkul ala, m-am elucidat 😛

  • Reply
    garoi
    10 septembrie 2010 at 19:13

    cum ai reusit sa nu-i scapi un cap in gura propagandistului utecist? ai grija, ca faci de ras apelativul de golan. o sa te judece colegii tai, puslamalele.

  • Reply
    postacu scelerat
    10 septembrie 2010 at 23:27

    bai batrinelule, iar vorbesti de prostii in timp de un ciine batrin si orb e mutilat pe viata de armele mascatilor din camarila lui basescu.
    http://www.realitatea.net/imagini-cu-cainele-lui-vintu-impuscat-in-timpul-perchezitiei_743852.html

  • Reply
    Marius Bortea
    11 septembrie 2010 at 0:41

    Cataline, vezi ca te ia la rost un retardat anonim care acum un an il injura pe Ioan T. Morar de mama focului, cu glume de-alea de finete, fizice.
    http://www.pah.ro/2010/09/09/avantajele-si-dezavantajele-pseudimelor-jucause/
    Acum vad ca ii culege scamele si pune injuraturile in carca altora. Am vrut sa-i las un comentariu pe blogul ala cu doi cititori stabili (Ciutacu, al treilea cititor, pare ocazional), dar m-am abtinut. Oare putem sa ne distram pe seama acestui inapoiat mintal? E legal?

    • Reply
      prisacariu
      11 septembrie 2010 at 16:05

      păh? pâh? e o interjecție? un plescăit? ce e?

  • Reply
    Nicolae
    11 septembrie 2010 at 9:39

    Tatulici nu iubeste! Tatulici e rece! Bre nea Cataline, chiar vrei sa ajungi sa dai mana cu Mircea Badea, pe scena, la „10 pentru Romania”? Sau mai rau vrei sa te invite la o apa plata cu cianura sanatoasa?

  • Reply
    Ziariştii şi ispita RMGC | Lupta pentru Roşia Montană
    14 septembrie 2010 at 9:18

    […] da? Acest Cod Deontologic nu e din România lui Mihai Tatulici, iar Cătălin Prisăcariu este doar un ofticos. Tot există o parte bună în această declaraţie: reiese clar ca noi şi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *