IT Morar, acum consul la Marsilia, scotea texte despre Baconschi din Cațavencu

Culturistul cultural al Academiei Cațavencu, o distinsă personalitate excepțională numită consul la Marsilia, opinează pe propriul blog că „E normal ca o redacţie să aibă şi nişte  interese ce ţin de persoanele redactorilor”. Iar ITM știe bine ce înseamnă asta. În ianuarie, acest an, de exemplu, cînd încă lucram la Academia Cațavencu, ITM s-a înființat personal înaintea umilei și neînsemnatei mele persoane ca să-mi comunice că ministrul de Externe (și de atunci, și de acum), Teodor Baconschi, este „prietenul nostru” (am încuviințat închizînd ochii, ca și cum aș fi făcut în aceeași oliță la grădiniță cu Baconschi, deși nu am vorbit cu iescelența sa nici măcar la telefon) și că nu are sens să publicăm o bîrfă despre un trecut episod erotico-spiritual al ministrului, dar cu efecte în prezent. Că, dacă nu știam, în familia ministrului fusese o situație destul de tensionată în urma acelor dezvăluiri din trecut și că apele abia se liniștiseră. Am acceptat să las acel text în afara acelui număr din revistă. Dacă nu aș fi acceptat eu, oricum itemeul ar fi apelat la Bușcu. Așa cum a făcut după ce, prin 2008 (sau 2009?…), nu i-am acceptat în revistă zvonurile pe care le publica la rubrica „Fincă”, niște turnătorii pe care le trimitea spre publicare așa cum le primea de la „sursele” lui, fără să verifice nimic. Am plătit scump (în miliarde de neuroni uciși): itemeul mi-a ținut o lungă prelegere, într-o noapte de luni, despre cum îl las fără pîine și îl umilesc (cam ăsta era profesionalismul lui ITM: se simțea umilit dacă îi cereai să respecte regulile gazetăriei), apoi și-a regăsit demnitatea la Bușcu, care i-a permis să publice orice căcat.
Chiar nu voiam să-mi amintesc senzația de greață pe care am avut-o cu ocazia întîmplării de mai sus. Dar m-a forțat noul nostru consul la Marsilia, cu ultima lui producție. Bijule, sper, pentru noul tău statul (diplomatic!), să nu vrei să vii să mă bați pentru textul ăsta (știu că ai făcut-o, în trecut, dar atunci nu erai decît un lingău civil, nu te plătea statul). Dacă, totuși, vrei să vii să-ți arăți mușchii făcuți prin scris la comanda surselor tale (a propos, vrei să le numesc? vrei să-ți trimit niște poze cu locul pe care-l vizitează Hrebenciuc aproape zilnic?), anunță-mă din timp. Nu de alta, dar noi, la Kamikaze, obișnuim să ne facem meseria ca la carte, deci nu avem timp oricînd s-o frecăm, ca tine, culturistul copy & paste de pe mail. Ok?
P.S. Dacă tot o ții gaia-mațu cu textele care nu au fost publicate în Cațavencu, o să-ți fac eu o listă și o să o public aici, începînd de săptămîna viitoare.
P.P.S. O recunoști pe doamna din poza de mai jos? La cea puțin mai înaltă mă refer. Salut-o, dacă vă vedeți la vreo recepție la MAE, din partea ministrului Baconschi, el nu o să-și permită.

(sursa foto)

You May also Like...

Guvernul Ponta face ordine în doctorate
16 septembrie 2013
Kamikaze si pe twitter
9 martie 2010
SRS minte din nou, cu tupeu. Azi, cazul șefului ANI
11 decembrie 2013
21 Comments
  • Reply
    adi
    24 octombrie 2010 at 0:37

    eda? asta e obiectul aventurii lu baconschi?

  • Reply
    Zorba
    24 octombrie 2010 at 1:02

    Cine ma? Aia mica? Nu e soldat Iepuras din Trazniti in NATO, aia de are florarie in Carrefour Orhideea? Baa, ce gusturi are si popa Toader asta! M-ar interesa mai degraba MILFa aia inalta cine e. Distinsa doamna!

  • Reply
    AntiGelu
    24 octombrie 2010 at 1:07

    io cred ca „filozofarea” lu’ tov itm, prin faptul ca apare intre 2 „vinuri ale saptamanii”, nu are parfum de credibilitate ci, cel mult, de alcool.
    Altfel, din nou aceeasi repetare la infinit a „cand am vrut sa scadem salariile pe motiv de criza, oamenii astia au plecat”, tampenie lansata imediat dupa „plecare”.
    Hai sa fim seriosi. Daca a crezut cineva asta atunci (Romania e mare si am vazut multe in ea), acum, dupa aparitia celebrelor stenograme, cred ca numai o amoeba cu doua picioare mai poate gandi ca ar fi ceva adevarat in acea afirmatie. Si din pacate „e multe” de astea.
    Oricum, a fost clar cu mult inainte de despartire ca la Catavencu se formeaza sau s-au format doua „echipe”, cu interese diferite. Si ma intrebam, mai ales dupa pinda de la Vantu, cand o sa se atinga „masa critica” si o sa porneasca reactia, care sa explodeze si fisioneze redactia (hey, it rhymes!).
    Raspunsul korek este: ¡viva méxico! ¡viva la embajadora la chilla!
    ¡Orale!
    PS „sursa foto” am vazut-o dupa, am ajuns la „solutie” pe alta cale.

    • Reply
      K
      24 octombrie 2010 at 1:43

      Nu e problema, ii explicam noi imediat lui Dorulet cum e cu plecarea. Se face ca a uitat povestea derbedeutul si trimite pitbulu din nou la inaintare cu replica aia cu salariile. Vine surpriza imediat, nu inchideti ecranele. E aventura mare la mijloc. Dorulet vrea sa se lepede de ochii lumii de hidrant dar il lasa in ofsaid partenerii de tradare cind afla ce era de fapt in mintea lui. Cum a reusit o tradare sanatoasa din tradarea de ochii lumii pusa la cale de Dorulet, asta e povestea. Dorulet, da ordin la chioscuri sa ne blocheze saptamana viitoare! Hai nu te caca pe tine. Ai mai facut-o.

  • Reply
    Zorba
    24 octombrie 2010 at 1:23

    Stai ca in loc de „cea putin mai inalta” eu am citit „cea mai putin inalta”. Boona MILFa! Are gusturi parintele Toderas!

  • Reply
    Postac
    24 octombrie 2010 at 1:36

    Apare si la noi o personalitate in politica, hai s-o daramam. Ne meritam politicieni gen vanghelie si altii ca el. Sa ajunga vanghelie presedintele Romaniei, poate ne mai vine putina minte la cap.

    • Reply
      Tzolu
      24 octombrie 2010 at 1:56

      Va referiti la Ioan T Morar?:)))))

    • Reply
      prisacariu
      24 octombrie 2010 at 2:20

      postacule, morar nu e în politică (decît lingău), ci în diplomație

      • Reply
        Postac
        24 octombrie 2010 at 13:12

        M-am referit la politicianul Baconschi.

        • Reply
          AntiGelu
          24 octombrie 2010 at 13:47

          @postac: e de ras (adica glumesti) sau e de plans (adica vorbesti serios)?
          „Politicianul” Baconschi e acolo „sus” cu „Politicianul” Vanghelie sau Diaconescu…cica poseda si apucaturi serioase de Rasputin si se spune ca nu a „ratat” nimic de prin ograda globala a MAE

  • Reply
    ElCucui
    24 octombrie 2010 at 3:05

    Bai, Prise, ce vrea să zica fostul tău coleg cu asta:
    „Atunci cînd s-a simţit criza şi a fost vorba să se ajusteze lefurile mari, unii au simţit cum îi obligă conştiinţa să plece.”
    Vrea să spună cumva că conștiința celor rămași i-a ținut pe loc cu lefurile mici și „ajustate”, cu rate la bancă, cu chiria și întreținerea neplătite?! Aud?
    Și dacă tot vă ia pe parte economică, ia întreabă-l de câte ori le-am spus – și lui personal – că vor ajunge la FALIMENT cu managementul lor păgubos și cu muci în cap, cu 2 ani înainte de criză. Cînd mă dădeau șefii lui în gât la Toader și la Vântu că vreau eu să răstorn iluminata lor structură managerială. Se mirau că nu accept 3.500 euro net + bonusuri, ca director la Cațavencu, dar cînd le spuneam că vreau buget separat și execuție bugetară separată se uitau la mine ca pe feresastră. Dar așa se întîmplă când îți vinzi găina cu oo de aur. Ajungi la plua altora. Și pă parte economică și pă parte politică.

    • Reply
      Tzolu
      24 octombrie 2010 at 10:55

      Vrea sa spuna ca SOV a aruncat cu bani in ei mai rau ca in Copilu Minune ca sa ramina. Dupa care a inceput sa le dea tepe in ziua de salariu. Gata baieti, socul a trecut, capu la hidrant! Acum stau cu kktul la cur ca n-o sa le cumpere nimeni genialul brand. Cine sa mai bage bani in curu lui Dorulet? O vor lua de la zero. Exact ca voi. Dar cu startul mult ratat. Funny.

      • Reply
        ElCucui
        24 octombrie 2010 at 12:08

        La capitolul salar, crede-ma ca nu domnul in discutie a fost beneficiar. Are el doi sefi… Ah! Ce ma mananca degetele! 🙂

        • Reply
          Tzolu
          24 octombrie 2010 at 13:11

          Nu i-a marit salariul decit de 3 ori in martie. Pe banii prostilor de creditori.

  • Reply
    doru
    24 octombrie 2010 at 7:07

    postac
    vrajala asta cu vanghelie presedinte o auzeam toata ziua la biju ca explicatie in lupta de aparare a chiorului si intereselor sale.

  • Reply
    KAKA MIZE
    24 octombrie 2010 at 9:19

    Ce de valuri pentru sluga asta! E pe calapodu’ lui Boc, taran prost plecat la oras la procopseala, sa-si gaseasca un stapin bun. Pupa-n cur in stinga si-n dreapta, isi framinta basca in pumni pe la usi, linge mina si indeasa paralele la chimir sa-si ia vaca si trei oi, sa moara taranii ailalti de oftica. Pina si la muian seamana cu Boc, ca la background sint la fel : unu-i profesore de drept constitutional si se sterge la cur cu constitutia, alalalt e personalitate esceptionala cunoscuta de toti care se uitau la Diverts. Pe acelasi sistem, ala chelu’ de-o face pe Garcea e si mai si, ca avea audienta mai mare, deci era si mai ecsceptional la personalitate, ergo, sa-l punem consul la New YorK.

  • Reply
    andrei
    24 octombrie 2010 at 14:47

    ce meserie de cacat este asta de ziarist; aceeasi fisa a postului ca si la curve, important e cine plateste, gura mare ca sa incapa tot si latratul in haita pana vi se schimba patronul

    • Reply
      prisacariu
      24 octombrie 2010 at 15:01

      să te protejezi, viteazule, văd că-ți place la curve

  • Reply
    andrei
    24 octombrie 2010 at 20:36

    vezi, reactia ta e dovada perfecta ca am dreptate.problema pusa in discutie nu are importanta atata vreme cat eu, presarul, o pot omite printr-o gluma indoielnica sau prin schimbarea rapida a subiectului. daca bine ma gandesc, asta nu e neaparat tactica de curva ci mai degraba una neo securista, care vad ca tine foarte bine in tara asta de cacat in care voi va numiti a x a putere in stat
    oricum micutule, nu o lua personal. vorbeam despre intreaga ta breasla.

    • Reply
      prisacariu
      24 octombrie 2010 at 21:35

      nu am schimbat deloc subiectul, anonimule. doar ți-am dat dreptate și ți-am vîndut un pont: protejează-te. sînt de partea ta

  • Reply
    Basencu
    27 octombrie 2010 at 0:19

    Nu cred ca ITMarean a facut traffic de influienta. Basistii nu fac asta niciodata. Arata ne stenograma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *