Portretul securistului la bătrînețe

Ion Iliescu joacă într-un film care se difuzează în cinematografe capitaliste, are gărzi de corp plătite de un stat democrat, își dă cu părerea într-o politică în care nu mai există partid unic, are 80 de ani și amenință să mai trăiască vreo zece. Gavrilă Ogoranu a murit și nu mai poate juca în filme. Cînd era prins de Securitate, în ’76, după aproape 30 de ani de rezistență în munți, KGB-ul încă nu-l prelucrase pe Iliescu să joace rolul disidentului plătit de statul comunist, ajuns apoi președinte democratic ales (inclusiv al) lui Ogoranu după ’89. Timp de două mandate și jumătate.
Oare Iliescu s-a dus să vadă filmul ăsta? Sau știa deja scenariul din dosare?

You May also Like...

De ce cred USA, UK și Pleșu că Ponta a mutat corect, de data asta
8 aprilie 2013
Elena Udrea e virgină
8 iunie 2011
Normal că Năstase a fost achitat, doar moarta Tamara e de vină
15 decembrie 2011
2 Comments
  • Reply
    zulu
    20 decembrie 2010 at 16:55

    pt ilici o sa se faca un film peste 50 de ani „Portretul luptatorului ascutit de clasa de la pubertate pana la senectute(-as)”

  • Reply
    Mihai
    20 decembrie 2010 at 19:34

    În filmul lui Netzer, Iliescu fără sa ştie, fără să intuiască, fără să-i fi spus vreun consilier mai isteţ, face figura celui care întregeşte tabloul confuziei. E aproape tatăl ei. Prin urmare, zic eu, iese al dracu de şifonat din flimul ăla. Prin urmare nu-i chiar o mare chestie ca joacă acolo. Chiar m-am întrebat, la finele vizionării Medaliei, cum dracu de a acceptat, având în vedere rolul/poziţia ce-i fuseseră destinate în film. În fine…
    Cu Ion Gavrilă Ogoranu….invit pe cei care nu ştiu cine a fost personajul şi ce a dorit să facă cu sine pentru ţara asta să-i citească volumul: „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc”.
    Totdeauna cartea e mai bună ca filmul.
    Despre eroii tăcuţi şi despre demnitatea risipită trebuie vorbit mai apăsat, mai riguros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *