Băsescu, doar un președinte confuz?

L-am citit pe Dan Tăpălagă (excelent în „Onoarea familiei Ridzi”) și am reținut, dintr-un pasaj, formularea „un Președinte confuz”. Ăsta e pasajul: „De remarcat suspansul din final, dar si tehnica aruncarii copilului in calea procurorilor. Primul care a utilizat-o a fost Adrian Nastase. Cele doua cazuri – Nastase si Ridzi – seamana ca doua picaturi de apa. Si fostul premier s-a aparat, in februarie 2006, tot cu argumente de ordin sentimental de o cerere – bizara coincidenta – tot de perchezitie: „S-au pus sigiliile la apartamentul fiului meu cel mare si in el erau lucruri ale fiului meu cel mic, care trebuia sa mearga la scoala” – se plangea atunci Nastase, adaugand ca familia sa este supusa „unei presiuni extraordinare”. E adevarat ca melodrama de apartament imaginata de Nastase nu se compara cu tragedia antica proiectata in cazul Ridzi: o mama suferinda alaturi de pruncul ei, un Parlament emotionat si un Presedinte confuz.”
Iar președintele e Băsescu.
Deci, formula corectă ar fi „un Băsescu confuz”. Cacofonia, inerentă în formularea asta, nu ține doar de fonetică. Ci de semantica formulei. Pe mine, unul, mă confuzionează. Cînd, pînă acum, a mai fost Băsescu „confuz”? Cînd, vreodată, nu a știut marinarul cu instinct de vînător ce țintă să atace și cum? Cînd, în trecut, talentul omului spîn de a aranja machiavelic lucrurile nu a funcționat la parametri maximi?
Avem, deci, de-a face, cu un paradox. Cu o antinomie. Păi, confuzia e prima fază a înfrîngerii, apoi fandaxia-i gata! Nu se poate așa ceva!
P.S. Totuși, dacă Băsescu e confuz, de ce e el confuz?

You May also Like...

Motivul respingerii lui Morar de către Ponta: dosarul lui Liviu Dragnea pentru fraude la referendum
1 aprilie 2013
Măi, dragă Laura Cernahoschi
6 iunie 2010
Cadou
17 martie 2010
14 Comments
  • Reply
    baby jane
    21 decembrie 2010 at 14:55

    eu as fi formulat: ce-ti mai place confuzia Basescule!
    sunt de acord cu tine o fi multe dl B dar numai confuz nu. cel mult difuz.

    • Reply
      baby jane
      21 decembrie 2010 at 14:56

      am mancat cel putin o virgula 😀 dar cica punctuatia e overrated

      • Reply
        AntiGelu
        21 decembrie 2010 at 16:39

        barbati are frica de femeiele destepte.

        • Reply
          baby jane
          21 decembrie 2010 at 18:06

          =))

  • Reply
    John Gotti
    21 decembrie 2010 at 16:09

    Diferenta care ii scapa d-lui Tapalaga este ca anchetele unor tartori PDL sunt in mandatul lui Basescu. de neimaginat pe vremea tandemului Iliescu-Nastase. Iar Boc n-a mers ca Nastase sa manifeste impreuna cu fruntasii partidului in fata Parchetului in favoarea anchetatului.

  • Reply
    zulu
    21 decembrie 2010 at 18:24

    „…confuzia e prima fază a înfrîngerii, apoi…” mofluzia

  • Reply
    KAKA MIZE
    21 decembrie 2010 at 18:56

    Basescu e un cacat de om. Atita risipa de vobe si timp cu un dobitoc! Cea mai misto lozinca de pe peretii de la Universitate era simpla si concludenta: „Iliescu suge pula „. Atit. Fara cirpa kaghebista, bolsevicu’, activist, cominternist, etc., ca toata lumea stia cine-i Iliescu si mesajul ar fi fost redundant. La fel si cu jigodia asta care ne-a bagat in cacat pin-la git ca sa poata fura cu gasca tot ce mai era de furat si a inventat furtul pe datorie. Nici Nastase nu s-a gindit ca se poate fura pe derivative si futures, ca asta ! Deci muie lu’ Basescu si familiei!

    • Reply
      postacu scelerat
      21 decembrie 2010 at 22:21

      futute’n nara basescule cu toata familia ta care esti de marinar chel betiv dictator ordinar si chior in git.
      aa?

      • Reply
        KAKA MIZE
        22 decembrie 2010 at 1:58

        Ihi ! Sa stai sa analizezi cu metoda si acribie ce face borfasu’ asta e ca si cum ai analiza un cacat cu spectrograful de masa si dup-aia l-ai baga in LHC sa-l accelerezi ca sa vezi cum s-a format universu’, stiind dinainte ca pierzi vremea. E un sef de clan mafiot care in loc de Ferentari, actioneaza pe tot teritoriul tarii. Tupeu, clanta mare, priviri fioroase si vrajeala multa la fraierii care chiar cred ca asta e presedinte de tara, plus multa parandarat, din asta e facut jmekerasu’ asta care ne fute cum vrea. Aaaa, si multe lacrimi de iubire, era sa uit !

  • Reply
    andrei de la chisinau
    21 decembrie 2010 at 19:51

    in primul rand tin mult sa nu cenzurezi mesajul asta
    /…/

    • Reply
      prisacariu
      22 decembrie 2010 at 0:37

      ești prea răutăcios. nu am nici o problemă să-l critici pe om, dar parcă ești prea pasionat (ai văzut ce eufemism frumos am folosit eu?:D) cînd o faci.

    • Reply
      prisacariu
      22 decembrie 2010 at 10:02

      @ andrei de la chisinau: prietene, pînă la urmă ți-am cenzurat comentariul. dar facem un tîrg: cînd îți declini identitatea, îți postez comentariu la loc. așa, să ne înjurăm transparent, măcar

  • Reply
    aura
    21 decembrie 2010 at 21:49

    E atit de confuz, incit a uitat sa o intrebe pe madam Gatej care ii este pina la urma numele de botez: Corina Alexandrina sau Florina ?
    E curios ce repede s-a asternut tacerea asupra subiectului din partea tuturor taberelor.
    Si ne mai miram ca unii din UE ne „discrimineaza”…

  • Reply
    Nu trageți în editorialist « prisacariu
    22 decembrie 2010 at 0:10

    […] prisacariu blog de kamikaze « Băsescu, doar un președinte confuz? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *