RMGC SA azi: pierderi anuale de peste 111 milioane RON și datorii de 1,36 miliarde RON

Se vorbește zilele acestea că, dacă nu va începe cît mai curînd exploatarea de aur la Roșia Montană, Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) SA va cere despăgubiri statului român de la 2 (două) miliarde USD (conform premierului Ponta) la 4 (patru) miliarde USD (conform altor surse).
Deocamdată, însă, RMGC SA are următoarea situație financiară pe 2012 (conform datelor publice ale Ministerului de Finanțe): o pierdere anuală de peste 111 milioane RON (echivalentul a cam 25 milioane EUR) și datorii totale de peste 1,36 miliarde RON (peste 303 milioane EUR).

Așadar, pînă la miliardele alea iluzorii din despăgubiri, RMGC SA are de scos măcar vreo 330 milioane EUR de undeva, ca să acopere pierderile din 2012 și datoriile companiei.
rmgc bilant

You May also Like...

E marmura lui Vintu stirea zilei?
8 martie 2010
Spumantul DD și "spumegosul" CTP
24 iunie 2010
Victoria Nuland în NU-land-ul lui Victor Viorel
13 ianuarie 2014
4 Comments
  • Reply
    ancaioanadragan
    12 septembrie 2013 at 13:34

    poate asa a fost intelegerea cu Ponta,indiferent de pierderi,despagubirile trebuie platite!

  • Reply
    mihai
    13 septembrie 2013 at 8:47

    Aseara la Nasul tv d-l Orasanu a prezentat pe ce s-au cheltuit banii , de fapt umflarea unor costuri aiuritoare pe case, amenajari etc.
    Aici ar trebui sa fiti pe aceeasi lungime de unda( daca sunteti contra proiectului RM), daca inca nu ati aflat unii dintre ziaristi, televiuziuni B1tv, evz aunt suspectati( pana la confirmare) de lobby mascat pt RMGC. Iesirea golaneasca a moderatorului Badin fata de D-na Tatoiu a surprins cred pe multi.

    • Reply
      liviu cristea
      13 septembrie 2013 at 15:52

      Daca Dl Prisacariu cu puterea lui de convingere argumentata calm si de „bon foi” poate convinge pe Radu Banciu sau pe Andrei Badin ca maieutica lor demonstreaza o mare si grava fisura si anume : o tara civilizata, emancipata de analfabetism si molime de tot felu` nu se precipita sa exploateze un zacamant atat de valoros in cca 30 de ani ceea ce poate fi exploatat in secole de generatii si generatii de aborigeni. La asta adaugati toate luarile de pozitie ale Academiei Romane si a ceea ce a mai ramas din elita acestei tari spoliate,tradate si vandute…

  • Reply
    Paulensson
    13 septembrie 2013 at 13:13

    1. Cainii vagabonzi sa fie adunati de pe strazi. Dupa care, asa cum se procedeaza oriunde in Europa, sa fie eutanasiati daca nu-i adopta nimeni. Iubitorii de animale, care doresc sa traiasca impreuna cu salbaticiuni pe strazi, sa plece in Africa, ca pe acolo oricand te poate manca ghepardul cand bei apa de la tasnitoare. Iar andrei gheorghe sa nu-si faca griji de barbatia mea („barbatii adevarati nu omoara caini”; bre, ma lasi!). Daca are probleme cu barbatia altora, sa se apuce dreaq de croit chiloti, ca Botezatu.
    2. Sunt, deja, prea multe minciuni pe care le-am descoperit in campania anti-Rosia Montana. Prea multe afirmatii categorice care, daca le iei la bani marunti, nu se confirma. Eu, intamplator, am fost la Rosia Montana acum cativa ani, am vazut ce dezastru ecologic este acolo, asa ca de la bun inceput am ridicat o spranceana cand am auzit ca „ecologistii nu vor exploatarea, ca sa protejeze mediul”. Ce dreaq mai e de „salvat” la Rosia Montana? Acolo, de zeci de ani e un dezastru. Mi se pare stupid de romanesc sa refuzi o intreprindere lucrativa (chiar prost negociata; aresteaza-i pe aia vinovati de negocierea asta si mergi mai departe) doar pentru ca este foarte convenabil sa nu faci nimic, spargand caramizi in piept ca mai esti si patriot.
    3. Si sunt de acord si cu exploatarea gazelor de sist. Macar pentru simplul motiv ca vreau sa vina mai repede incalzirea aia globala (ma tot amagesc „savantii” cu incalzirea asta de peste zece ai si nu se intampla nimic). Chiar daca gazele de sist nu vor ieftini pretul la gaze, macar n-o sa mai fie asa de frig iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *