Tolo, dragă, să mă ierți (a doua oară), da-i vorba de-obedienți

Cătăline, mai întîi chapeau! pentru ancheta intra muros (dintre zidurile presei, adicătelea) referitoare la intrarea stenogramelor soviene pe fluxurile de știri. Doar că am niscaiva îndoieli referitoare la pericolul care pîndește ante portas (porțile alea care permit intrarea între zidurile presei). Nu sînt foarte convins, adicătelea, că, așa cum spui, cineva „are interesul de a prezenta toată presa din România drept un pericol naţional din cauza faptului că şi-a pierdut în integralitatea sa şi în fiecare moment libertatea”. Vorba folclorului recent urban: ori sîntem jurnaliști ori nu mai sîntem? Dacă sîntem, hai să identificăm personajul. Cine, deci, are interesul ăsta? Și pe ce ne bazăm cînd spunem asta? Pe ce probe? Pe stenograme care au apărut trunchiat, în primă fază, apoi integral? Care stenograme trunchiate ce spun? Exact, că un mogul impune (sau încearcă să impună) formula editorială mai ceva decît Gigi la Steaua, peste capul antrenorului. Care stenograme integrale ce spun? Aha: că, cu mici excepții, șefii de redacții și-au cam însușit indicațiile patronale. Eu nu prea văd, deci, mega-manipularea stenogramelor și pericolul iminent pentru presa noastră virginală (în ciuda faptului că, așa cum ai arătat, ele au apărut în presă în două faze). Dar văd un mare cîștig în publicarea acestor stenograme: s-a risipit îndoiala. Îndoiala că pe moguli nu i-ar interesa linia editorială, că ei nu sînt decît niște Mecena rafinați, că unii din cei pe care-i plătesc răspund la comenzi.
Altfel, abia aștept să văd ce părere are și CTP despre toată această poveste.

You May also Like...

EXCLUSIV: Băsescu vrea PDL + PNL = LOVE
12 ianuarie 2011
Rezervele de premieri sînt bune și ca rezerve de miniștri de Finanțe
16 februarie 2012
Lăzăroiu era simpatic
27 septembrie 2011
4 Comments
  • Reply
    cutare
    27 octombrie 2010 at 15:40

    Spui Tolontan si /…/. Daca ar avea sange in coaie n-ar mai scrie pentru fituica voiculesciana.

    • Reply
      prisacariu
      27 octombrie 2010 at 15:44

      ești răutăcios inutil, te-am cenzurat pe ici, pe colo

  • Reply
    baby jane
    27 octombrie 2010 at 15:59

    de data asta nu vad unde duce logica lui tolo. adica vad dar nu sunt de acord. nu vad nimic tendentios in prezentarea trunchiata a stenogramelor, atat timp cat coincid ca semnificatie cu intregul. pur si simplu s-a prezentat ce era mai „fierbinte” mi se pare un demers jurnalistic normal.
    si in timp ce unora situatia asta le-a afectat serios credibilitatea si imaginea altora considerati nebuni, nuclei duri, paranoici, carcotasi samd (persoanele de fata se exclud evident :D) li s-a facut in sfarsit dreptate.

  • Reply
    rzv
    27 octombrie 2010 at 22:42

    ba ce zice tolo …ar insemna ca „pe surse” nu mai exista? ma sti ca astia habar nu au cum functioneaza o arhiva la tmb. ba baiete daca ai un om acolo, un grefier, ala iti face copie dupa tot, daca vrea si poate sa vinda sau sa se stearga la fund cu ele… ma uit la ponta la realitatea a sarit oana&ursu la el si asata mai are un pic si plinge. inseamna ca a dat-o ghitza la pace cu dictatoru::)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *