Adevărul e că e normal ca benzina să fie și mai scumpă

Sînteți la curent cu valul de proteste împotriva scumpirii benzinei, presupun. Sau, și mai rău, aveți o mașină. BNR cică nu înțelege despre ce e vorba, de unde vin prețurile astea umflate (cu pompa la pompă), boboru’ e furios. Dar chiar nu aveți nici un motiv, serios, nu vă mai alintați! Uite, vă citesc din Adevărul, e perfect normal. Pentru că: cursul de schimb e defavorabil benzinarilor, taxele (inclusiv TVA au crescut), prețul barilului pe piețele internaționale e sus. Ați înțeles? Deci nu pentru noi e nasol, ci pentru Petrom, Rompetrol și alții! A, și ca să vedeți cît de urîtă a devenit treaba, aflați că, în 2010, petroliștii au trebuit să-și reducă profiturile. Groaznic, vă dați seama? Mai mult, băi, plîngăcioșilor, noi în România avem printre cele mai mici prețuri la carburanți din Europa. Deci? Aud? Ia, hai, marș în mașini și conduceți în tăcere, că v-a dat Adevărul în gît nesimțirea voastră de atîrnători!
Iar dacă, totuși, nu aveți bani de o peliculă de benzină/motorină de bandajat fundul rezervorului (că sînteți leneși, de aia, nu că benzina de la Rompetrol – de exemplu, na! – ar fi scumpă), mergeți la mic.ro și cumpărați un Adevărul și o brichetă, cu banii ăia mulți pentru pompă. Cică rezultă un șomoiog care poate fi aprins eficient, numai de voi depinde unde vă scapă șomoiogul ăsta.

You May also Like...

BREAKING NEWS: Nicolescu de la Argeș a vorbit! Despre DNA!
28 ianuarie 2011
Deontologul Turcescu, asociat cu senatorul PDL Mircea Andrei
2 septembrie 2010
SOV către IT Morar: save yourself!
9 septembrie 2010
6 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    10 ianuarie 2011 at 11:12

    Toata pulimea e gata sa-i sparga la bot pe benzinari si toti urla ca la mijloc e un cartel care fura sudoarea boborului. Bineinteles ca e, e un cartel si ala e cartelul stat-companii petroliere, iar preturile au sa creasca pina cind se lasa cu bataie. Pe linga ce-si trag astia cu benzina, statu’ vine cu majorari de taxe si accize, ca trebuie sa aiba bani de furat pentru autostrazi, patinoare, asfalt, borduri, etc. Boii vad doar ca ii beleste benzinaru’ si li se umfla vena. E misto asta cu „cursul de schimb e defavorabil benzinarilor”. Niciodata statu’ nu vine sa zica „bah, cursu’ de schimb e defavorabil pulimii, reducem din accize si taxe si-i futem si pe astia cu petrolu’ la profit”. Nu, nene, Europa, Femeiu’, acordu’ pulii mele, astia zic sa va belim, n-ati vrut integrare ?! Aia sint de vina si voi tre’ sa fiti solidari si uniti in timp ce noi va futem in cur cum vrem.

  • Reply
    shakespeare
    10 ianuarie 2011 at 12:09

    s-a scumpit si la luk(e)oil?

  • Reply
    ilie
    10 ianuarie 2011 at 14:03

    Eu bricheta am dar sa cumpar Adevarul… nu pot.

    • Reply
      ciprikus
      10 ianuarie 2011 at 18:32

      buna asta 🙂

  • Reply
    Cockwork Orange
    10 ianuarie 2011 at 16:03

    Am impresia ca acesti 20 de ani au fost numai un mic preludiu. Futaiul adevarat abia acum urmeaza. Va las pe voi sa ghiciti orientarea sexuala!!!

  • Reply
    AntiGelu
    10 ianuarie 2011 at 16:24

    Tantia aia de la puriciu nu e a prima „tentativa”.
    Altfel, e furt pe fata. Pt nu mai e perioada aia de haiducie, cand aduceai tot felul de amestecuri si le dadeai pe sestache la pompa, fara sa mai decartezi la stat partea lui, etc, acum se umbla serios la pret, cu motivatia „pretul barilului, curs, accize, etc”.
    Sa fim seriosi.
    La noi iese un litru cam 1,27€, prin extern e pe la 1,45€ (lasam problema calitatii pt idealisti). La noi 50% sint taxe, afara sint pe la 65%. Adica pt un litru de benzina, „petrolistii” nostri iau 63 de centi, afara doar 50.
    Plecand de la ipoteza ca pretul de achizitie a titeiului e acelasi, reiese ca diferenta ar fi doar in costurile de productie si profit.
    Cred ca nu are rost sa comparam salariile din extern cu ce se da in tara in industrie, si cu atit mai putin cheltuielile cu investiile in retehnologizare sau protectia mediului.
    Pretul „corect” ar fi 4,2-4,3 RONi, cu inulgenta.
    Au pus-o astia de un cartel…de va doare portmoneele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *