Care Ioan Groșan?

Cică un tip cunoscut sub numele de Ioan Groșan a colaborat cu Securitatea. Fascinant. Nemaivăzut. Nebețiv fiind, numele ăsta nu-mi spune prea multe. Sigur, m-a ajutat Goagăl cu cîte ceva. Am văzut și poze: un nene de peste 50 de ani, buhăit, chel. Sticlangiu, după carismă. Prevăd că vor apărea tone de texte semnate de alți bătrînei din anturajul lui, care-și vor aminti diverse căcaturi neimportante, văzute acum, mă-nțelegi, într-o nouă lumină, după dezvăluirea asta. Unii îl vor înjura, alții vor fi nuanțați iar cei dintr-o a treia categorie îl vor apăra. Va fi epic, ce mai, cred că toate crîșmele penibile cu vodcă ieftină de prin centru vor înregistra creșteri masive de vînzări, mai ales că-i frig afară.
Mda, a turnat Groșan. Dom’le, sînt devastat, cred că o să mă uit pe Animal Planet de atîta durere. Apropo: ce ați citit din Groșan? Și cînd vi s-a întîmplat ultima oară?

You May also Like...

Mușcă sau pupă! Curul
14 februarie 2012
Legea română permite un tonomat într-o locuință socială?
30 decembrie 2011
Cațavencu face reclamă la "Kamikaze"
14 aprilie 2010
10 Comments
  • Reply
    Florina
    26 ianuarie 2011 at 7:45

    e, hai, chiar nu era cazul sa scrii asta. parc-ai fi stat 100 de ani la portile orientului.

  • Reply
    John DOE
    26 ianuarie 2011 at 7:57

    N-am citit nimic. Şi mi se întâmplă mereu. Şi, ca să citez din blogul lui Cucui, întrebarea lui Stelică: „Dar dacă aş citi, ce ar aş citi?” R.: „Nimic”. (Dacă a scris nimic.)

  • Reply
    KAKA MIZE
    26 ianuarie 2011 at 8:34

    E un bulangiu ca a dat in git si un cacat de om, da’ nu poti sa zici ca nu are talent. Eu rid ca prostu’ si-acu’ cind citesc „Planeta mediocrilor” , iar roboata Geta cu trairile ei de om simplu, e dementiala . Fata de jegurile alea constipate care dadeau in git cu pasiune ca sa ajunga ei mari, asta a fost strins de coaie ca sa guite si ce-i mai important, chiar are simtul umorului, deci e pe jumatate iertat. Cel putin, de mine. Intr-o tara condusa si jecmanita de securisti, ce a facut asta are relevanta unui cacat uscat de musca .

  • Reply
    bella
    26 ianuarie 2011 at 9:14

    nu o lua in gluma,motanul felix a avut dreptate, sintem un popor dev turnatori!

  • Reply
    ionescu
    26 ianuarie 2011 at 9:37

    am citit caravana cinematografica, trenul de noapte, un om din est, 100 de ani de zile la portile orientului (asta nu prea mi-a placut), planeta mediocrilor, odiseea spatiala 2084 (pe astea 2 le-am citit prima oara in serial, in revista stiinta si tehnica, anii 80). ultima data cand am citit ceva de grosan a fost in 2010: un om din est. si am recitit caravana, dupa ce am vazut nefericita ecranizare.
    eu va recomand calduros aceasta nuvela, precum si odiseea spatiala. dupa aceea cred ca n-o sa va mai vina sa va uitati la animal planet, ci o sa fiti ca si mine la aflarea acestei vesti. trist.

  • Reply
    postacu scelerat
    26 ianuarie 2011 at 10:55

    vezi ca-ti scoate dorulet la licitatie biroul scrijelit cu briceagu.

  • Reply
    un fan
    26 ianuarie 2011 at 11:42

    @postacu a dat anunt? vreau sa-l iau eu cu verii mei!

  • Reply
    ioan
    26 ianuarie 2011 at 13:12

    Asta scria la Flamura Prahovei si era prezent la meciurile lui Petrolul Ploiesti. A mancat si KK pentru ca ziarul se facea la 2 pasi (vizavis) de Militia Ploiesti pe strada Vasile Lupu. Informator nu gluma!

  • Reply
    gabi
    22 septembrie 2011 at 16:36

    O.Z.N-ul. SI restul. Grosan e un scriitor foarte bun, chiar daca ultimul roman nu e prea bun, de fapt e aproape prost. Dar Trenul de noapte e o carte de referinta. Nu o fi Grosan mai mare ca Dostoievski, dar nu prea sunt multi scriitori romani la fel de buni ca Grosan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *