Numărăm și noi cîini cu 5 euro/exemplarul?

În sfîrșit, ceva concret în chestiunea maidanezilor de București: se face un recensămînt. Care va costa, se aude, un milion de euro. Ceea ce înseamnă – dacă e adevărat ce se zice, că sînt cam 100.000 de maidanezi în București – că număratul unui singur exemplar costă 10 euro. Păi, eu număr maidanezii de la mine de la bloc, cu precizie maximă, în fiecare zi, absolut gratuit. Ba chiar îi număr și pe cei din oraș, cînd mă deplasez cu diverse interese personale sau profesionale. Dacă stau bine să mă gîndesc, în ultimii ani am numărat niște mii bune de euro. Așadar, ca să ajung unde mă interesează: se asociază careva cu mine ca să facem recensămîntul ăsta la jumătate de preț?

You May also Like...

De ce se face procuroarea Norica Nicolai că nu știe cum arată o închisoare? Fie ea și a CIA
12 decembrie 2011
S-a tranșat: Sassu out, Turcescu in
23 iunie 2010
Teszari de la RCS-RDS a negociat cu Vîntu cumpărarea RTV
26 martie 2011
8 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    1 februarie 2011 at 19:56

    Cum,dom’le, ii numara asa, direct?! Fara un studiu de fezabilitate asupra recensamintului ( ieftin, numa’ 500.000 euro) si fara un studiu de impact asupra psihicului canin/mediului/urbanismului,etc. (si mai ieftin, 300.ooo euro) ?! Ai dracu’, uite asa iese lucru de mintuiala !

    • Reply
      John DOE
      1 februarie 2011 at 20:38

      Hm… cred că înţeleg… Pe de altă parte să nu uităm de licitaţie cu depuneri de caiete de sarcini şi contestaţii, plus că, pentru siguranţa nefalsificării, trebuie număraţi din trei surse diferite la preţ triplu. La mijlocul număratului trebuie schimbată firma, fiindcă o să aibă loc alegeri, şi pe deasupra de toate acestea trebuie plătite câteva deplasări la destinaţii exotice pentru a verifica cum se face număratul la ei. După numărare vor urma câteva schimbări de putere şi vacanţe în care se va stabili o soluţie la problema numărului. Soluţie care poate fi din nou re-numărarea, pentru că noua putere nu va crede în ce a făcut cea veche. Sau, dacă rămâne puterea veche, se va adopta o soluţie de gen eutanasiere, pentru care se vor aplica toţi paşii de mai sus la cumpărarea vaccinurilor, seringilor, la contractarea personalului calificat etc. Mi-a scăpat ceva? A! Pînă se adoptă soluţia, majoritatea cîinilor care au apucat primul recensământ vor fi deja morţi demult, aşa că va trebui re-efectuată numărarea, pentru a cuprinde noii câini apăruţi care, nu-i aşa, pot fi mai puţini sau mai mulţi decât cei vechi. Adică dacă numărul se schimbă, asta poate influenţa şi soluţia. Deci, punct şi de la capăt cu alineat nou!

      • Reply
        KAKA MIZE
        1 februarie 2011 at 22:40

        Ideea e sa se dea o lege ca sa intram in rindul lumii, adica de doua ori /an, recensamint la ciini, vizita medicala,montare de cip, zgarda electronica de tracking prin satelit, etc. si a unei autoritati nationale maidaneze. Pentru finantare, se pune taxa de ciine, un impozit forfetar, o taxa de solidaritate cu timbru fiscal si o contributie la fondul de asigurare a sanatatii canine si rezolvam problema civilizat. Ar avea tot atita logica si motivatie ca si celelalte taxe si biruri.

        • Reply
          John DOE
          2 februarie 2011 at 6:53

          Hm… şi ce facem cu econimia subterană? (Cu traficul de cîine vie…)

          • KAKA MIZE
            2 februarie 2011 at 10:34

            Supraimpozitam restaurantele chinezesti/vietnameze/coreene.

  • Reply
    Florina
    1 februarie 2011 at 22:11

    s-a stabilit ce calitati ii recomanda pe numaratorii de ciini? ce trebuie sa contina cv-ul? ca eu m-am uitat pe fereastra si mi-am scos tigarile pe ziua de azi.

  • Reply
    NewLevel
    2 februarie 2011 at 8:11

    Cred ca ati inteles gresit. Voi ati presupus ca se doreste scaparea orasului de ciini, caz in care nici macar nu trebuie sa-i numeri, d-apoi sa le faci recensamint.
    Or, nu asta e scopul. Se face acum un recensamint si se mai face unul peste 2 ani astfel incit sa se raspunda la urmatoarele intrebari:
    – ciinii maro se inmultesc mai repede decit cei negri?
    – sint catelele albe in pericol de disparitie?
    – e adevarat ca un ciine sterilizat se inmulteste cu aceeasi ardoare ca unul nesterilizat?
    In acest scop se va crea un portal cu grafice (pie-slice) actualizate in timp real in care utilizatorul are posibilitatea gruparii pe strazi / sectoare / masculi agresivi / femele gestante. Astfel, biciclistii, copiii, femeile si japonezii vor putea vizualiza concentratiile de ciini din diferite parti ale orasului si vor ocoli aceste zone. Pentru utilizatorii inregistrati va exista posibilitatea abonarii la newsletter-e de genul: „Cateaua Gina din curtea RATB-ului a fatat azi noapte 5 pui sanatosi. Tatal ramine in continuare necunoscut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *