Blaga sau încrederea vameșului în vameș

Vasile Blaga, întrebat cine l-a propus pe proaspăt demisul Mărginean (ăla cu șpaga de 130.000 de euro pentru o numire de vameș-șef la Halmeu) șef la Vămi: „Bun, eu l-am propus în funcția de președinte al ANV pentru că am avut încredere în el și am în continuare încredere în el și îi susțin nevinovăția.” (de aici)
Sau, altfel spus, unul din liderii unui partid de guvernămînt, fost ministru de Interne în mai multe rînduri, își asumă, public, susținerea unui personaj învinuit de luare de mită. Fără nuanțe, fără rezerve, fără să se mai gîndească. Nu. Totul e clar: Mărginean e băiat bun, procurorii sînt pe-afară, deci Mărginean merită încrederea lui Blaga. Cum ar veni, ce ne spune nouă fostul ministru de Interne? Că ancheta DNA despre șpaga lui Mărginean este vax. Blaga ne sugerează (dacă băgarea pulanului în coaste e sugestie) că demisul șef de la Vămi e inocent și, poate, totul nu e decît un dosar politic. Nu?
Sau, poate, Blaga nu a vorbit pentru publicul larg, ci pentru cel de partid. Pentru cei care-l vor vota în mai, la congresul PDL, pentru șefia partidului. Pentru ăia care vor să vadă un buldog turbat, cu bale la gură și colți înroșiți, care mușcă din oricine se ia de el, chiar dacă-i dă în cap cu un penal în valoare de 130.000 de euro șpagă. Păi, să tot votezi un astfel de buldog ca șef de haită de maidanezi politici, nu?
P.S. Oare de ce un interviu telefonic în care răspunsurile abia acoperă cinci fraze e semnat de doi oameni? Unul a format numărul și celălalt a apasat tasta call? Sau, avînd în vedere că e vorba de ziarul care moștenește Gardianul, e ca în bancurile cu milițieni (știut fiind că, la Gardianul, stilul de lucru era mai cu pulan în loc de pix și informatori în loc de reporteri): unul știe să vorbească și celălalt să transcrie?

You May also Like...

Recunosc: sint unul din "discutabilii" care au plecat de la Vintu
3 martie 2010
Felix, probleme financiare grave și la Intact Production: pierderi de 9,3 milioane RON și datorii de 25 milioane RON
10 iunie 2013
Cum ajungi în conducerea TAROM? Cumperi două apartamente de la Ponta
25 februarie 2014
11 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    11 februarie 2011 at 8:18

    Un loc de deputat costa mai mult decit un post de vames. E logic, din pozitia de parlamentar te scoti cu banu’ mai mult, mai iute, mai imun. Tot circu’ asta se va sfirsi ca si „vama Otopeni” (nici un condamnat), „permise Arges” (la fel),etc. Important e ca Besescu omoara coruptia cu sabia si Boc o piseaza cu buzduganu-n gura la ore de maxima audienta in care ni se livreaza si bonusu’ cu „nu ne vindem tara”. Dobitocii care voteaza pun botu’, stagiunea continua, pulimea se hlizeste, goneta la furat e setata in continuare pe „turbo”, sa traiti bine, boilor si sa ne votati si la anu’ !

    • Reply
      AntiGelu
      11 februarie 2011 at 16:52

      L-am votat nu pt ca are nushce program politic, bla bla, etc…neah, ci pt ca e misto ce spume face PSD-ul si Felix, PNL si haita gen puriciu, etc cand e asta la „putere”. Vezi declaratia lui Ponta a doua zi dupa alegeri, cand sub emotiile si furia momentul a declarat ca „aialalti au furat mai bine decit noi”, de aia a iesit asa.
      Cat timp e base prezidente, „opozitia” nu stie nimic altceva decit „basesc/suspendarea”. E fun! Plus ca nu fura toti, fura numai cine are voie 🙂 Si e spectaculos! Ai avut tu pe vremea lui Ilici sau PSD parte de arestari in masa cu elicopterul? Caracatita si Catani sint pesti mici.
      Problema vine la urmatoarele alegeri: ce partid? Ca toti fura…
      Si mai ales, pe cine presedinte? Mai bine nu ma duc decit sa il votez pe Antenescu sau Vanghelie.

      • Reply
        KAKA MIZE
        11 februarie 2011 at 19:13

        Indiferent cine vine, astia tre’ s-o care. Schimbarea puterii inseamna un relache de un an sau doi, pina ii rade p-ailalti si isi pune oamenii la furat, asa ca in perioada asta se va fura mai incet si cu grija mai mare, deci macar 2 ani de hotie cu fata mai umana si d-abia dup-aia sa se inceapa cu iesitu’ la drumu’ mare, datu-n cap, muie pa fata, etc. Ideea e ca daca unii stau doua mandate, baga furaciunea la max. rpm si sistemu’ se supraincalzeste si se-mbolnaveste de „criza”, „lipsa de comunicare”, „greaua mostenire”, „noi vrem, da’ nu ne lasa opozitia” „asa vrea UE” si alte cacaturi d-astea care inseamna ca s-a furat tot si tre’ sa mai luam un rind de piei de pe prosti. Asta e singura chestie care ii mai frineaza nitel, ca de oprit, nu-i opreste decit glontu’.

  • Reply
    ioan
    11 februarie 2011 at 9:42

    Blaga nu va mai avea credibilitate in partid. Trebuie sa fi needucat sa accepti explicatiile si pozitionarea lui in acest moment.

  • Reply
    basencu
    11 februarie 2011 at 10:14

    „Romanii” sunt cei mai destepti de pe glob si aleg intotdeauna „ce e mai bine” ptr.ei.
    Intotdeauna aleg Hotul, nu Prostul.
    Intre Basescu si Geoana au ales Hotul.
    Basescu cunoscand aceasta „calitate a romanilor”, cauta sa omoare Hotul acum si sa-l salveze pe Prosto-boc. Un Hot trebuie sa aiba, in mod natural, subaltern un Prost.
    „Romanii” din PD nu vor accepta sa mearga cu Prostul. Au fost invatati sa mearga cu Hotul.
    Cu cat il arata mai Hot pe Blaga,cu atat il apropie de sefia PD.

  • Reply
    morris
    11 februarie 2011 at 12:16

    basencule…iar te dai destept. Te-am mai rugat odata, pe aici, sa-ti vezi de treaba cu bazaitul. Ne-ai convins demult ca esti varianta a doua din ce aleg romanii. Chiar te-au dat afara dupa siturile alea de postaci idioti- mai nou -USL-isti? Esti plin pe prostie si venin degeaba. Hai te rog, mars!

  • Reply
    socruluigeoana
    11 februarie 2011 at 13:14

    Ce inteleg eu din aceste comentarii e ca oricum e vina lui Basexcu. Da de sefii de vama din 9o incoa nicio soapta.si nu era Base presedinte. Da de vamuiala de la Constanta din port nimic? E ok acolo? Da de aia de la Giurgiu? Da de scandalul timid de la Giurgiu cu ARR ul de au arestat astia de la DGA toata institutia ? Da sa vedeti voi sume daca incepe un control la ARR cu mega regi si ultraregine. Aici nu e cu 50 euro baxu. Aici e 5000 / 6000 ron la un camion o data. Sa stati dupa un echipaj modest cu opel de la ARR. Si apoi observati viloaiele si S Klasse dupa program. S ar goli institutiile statului dupa o lupta anticoruptie. Da Garda Financiara ? Da Garda de Mediu? Da Inspectoratul de Stat in Constructii? Da primariile? sau Administratiile Financiare? Asta care au program cu publicul in general? Cite regine or fi? In PSD sau PC, ori PNL? Ca oricum se impart banii intre partide.

    • Reply
      KAKA MIZE
      11 februarie 2011 at 14:49

      Bineinteles ca-i vina lu’ Bese, ca d-aia l-au votat prostii, ca sa-i stirpeasca p-astia care fura. Astia, despre care, dupa sase ani de dricuit Romania, a aflat d-abia zilele astea ca exista si o sa le-arate el ! Auleo, am uitat ca presedintele nu se poate amesteca in justitie! E jucator numa’ la furat, la impartit banu’ si la parandarat, la belit hotii nu poate decit sa se uite cum justitia ofteaza si le da drumu’ pa usa ailalta. Uite-asa ii prosteste pe toti si isi chiverniseste banutu’ unde trebuie, iar la tv le zice ca d-abia are bani sa nu umble ros in coate si cu pantofii scilciati. Dusteru’ e pe banii de cosnita ai lu’ tanti Maria, operatia la Viena pe banii din pusculita copiilor, bah, parc-am prostii satului, asa ni le pune!

      • Reply
        baby jane
        11 februarie 2011 at 17:13

        apreciez incrancenarea asta da e un pic intarziata. cam cu 20 de ani…
        WTF, pari prea destept ca sa fii atat de incrancenat. Si oricum era vorba de Blaga si de prietenul lui „nevinovat”.
        Parerea mea este ca daca tacea, filozof ramanea – Blaga ma refer. Nu ca ar conta „in the greater picture”, dar sa sustii nevinovatia unui vames e o gluma proasta.
        Nu exista vamesi cinstiti. Sunt pur si simplu „epurati” de colegii lor cu dotari mai putine la capitolul etica.

        • Reply
          KAKA MIZE
          11 februarie 2011 at 19:33

          Exista, am citit io in Evanghelie! Numa’ Iisus in persoana poa’ sa convinga un vames sa nu mai fure, iar de dat inapoi ce-a furat, nici Iisus n-a putut scoate mai mult decit juma’ din averea lui Zaheu, care era sef peste punctu’ vamal Ierihon.

  • Reply
    Felix îl vrea pe Blaga șef la PDL « prisacariu
    13 februarie 2011 at 14:46

    […] de Thiess de la Puterea și-a lăsat sacoșa la coada lui Vasile, cu unul din cele mai jenante interviuri limbistice din toate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *