La ce e bun premierul independent? Bonus: blat Blaga – Băsescu?

UPDATE: Dacă bine am înțeles, Blaga e la TVR și spune niște lucruri. Trec peste zicerea de bun-simț că, pentru a avea un alt premier, fie el și independent, Boc ar trebui să-și dea demisia (ceea ce nu s-a întîmplat), și ajung la ce îmi spune un coleg, pe mail: „am asa o impresie ca blaga si base s-au inteles… ma uit la o emisiune la care e invitat Blaga si desi a avut posib sa-l futa pe base a fost foarte respectuos. pe de alta parte, base a dat-o astazi p-aia cu sindicalistii care iau spaga de la vami si i-a mai si luat apararea lu’ blaga in interviul din RL”. Păi, ori sîntem politicieni ori nu mai sîntem?
Încep cu o întrebarea retorică, care ar trebui să fie și concluzia acestui post: își face cineva iluzii că un Boc rămas fără funcția de premier ar mai conta în PDL într-atît încît să devină și președinte al partidului?
Dacă, totuși, întrebarea asta nu e retorică, și Boc e, de fapt, vorba bancului, un crocodil care arată ca un pudel după operație estetică, atunci da, are sens: Boc se duce să ia 98% din voturile pedeliștilor, în locul lui vine un premier independent care face și ultimele reforme impopulare esențiale pentru ieșirea din criză, Parlamentul (sau măcar pedeliștii din Parlament) îl susține necondiționat pe prim-ministrul independent, România intră în G7 ca urmare a reformelor, nivelul de trai crește pînă la PIB-ul Norvegiei, Traian Băsescu e sanctificat și tripleta BVB se retrage pe muntele Athos.
Cum, ziceți că nu are sens? Mda, așa mă gîndeam și eu. Și, atunci, ce sens are porcăria asta cu premierul independent? Pe cine ajută acest guvern debranșat, la cap, de politică? Și ce șanse are el să existe, întîi de toate?

You May also Like...

Diversiunea STS
3 februarie 2014
Pă eeeiii, pă eeeiii, pă mama lor dă daci!
1 noiembrie 2010
Jurnalul "generației de aur" a presei în Noua Zeelandă
23 august 2010
3 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    15 februarie 2011 at 11:16

    Ehehei badita, mai facem si noi un post viitor de europarlamentar dedicat lu’ eba sau lu’ udrea! In cel mai rau caz, bineinteles.

  • Reply
    Da’ Boc? Boc ce face? « prisacariu
    15 februarie 2011 at 16:57

    […] prisacariu blog de kamikaze « La ce e bun premierul independent? Bonus: blat Blaga – Băsescu? […]

  • Reply
    V-am zis că Boc nu pleacă? V-am zis « prisacariu
    16 februarie 2011 at 0:25

    […] mă citez, dintr-un post de luni, 14 februarie 2011: “își face cineva iluzii că un Boc rămas fără funcția de premier ar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *