Din Codru rupi o rămurea, ce-i pasă Alistarului de ea?

Nici nu știu cum să încep, sînt distrus, ființa mea e decimată, vorba lui Cătălin Voicu, de cînd am aflat că unul din pilonii oengismului românesc s-a retras în munți, ca să mediteze. Mai prozaic, Codru Vrabie, că despre el e vorba, a decis să nu mai facă parte din structura de conducere a Asociației Române pentru Transparență (ceea ce ART-iștii numesc, de fapt, „Transparency România” – o denumire frauduloasă, cînd corect e, poate mă repet, „Asociația Română pentru Transparență”; dar să nu ne împiedicăm în detalii). În biletul de adio lăsat posterității pe yahoo.groups, după ce s-a sinucis ca oengist, Codru ne spune că a făcut-o din cauza lui Victor Alistar. Cităm: „draga Victor, datorita afilierii noastre comune la TI, interventia ta telefonica de mai devreme, la a3, imi diminueaza capacitatea de-a reprezenta eficient interesele organizatiilor societatii civile in CNI…  pacat :(  in urmatoarele zile, imi voi evalua optiunile si voi anunta cum cred ca pot solutiona problema reprezentarii eficiente…  o zi buna, tuturor! –Codru”. Iar rezultatul e sfîșietor de-a dreptul: „dragi colegi, am reflectat, am evaluat, am decis si-am actionat…  ieri, 17 feb, la 2 zile dupa ce-am implinit 9 ani de activitate in cadrul TI-Romania, mi-am prezentat demisia din consiliul director si mi-am suspendat calitatea de membru al asociatiei…  va doresc un weekend placut! –Codru” (mesajele originale, aici).
Vasăzică, Codru Vrabie nu poate reprezenta oengismul românesc în Consiliul Național de Integritate pentru că-l încurcă tocmai calitatea de oengist. Păi, dacă s-a suspendat ca oengist, cum mai poate fi reprezentant al oengiștilor în CNI? Sau mai e oengist și-n altă parte?
Dar, mai nasol, pe Codru Vrabie nu-l deranjează calitatea de oengist, de fapt, ci calitatea de membru al ART și, chiar mai tare, alăturarea de guru-ul ART, Victor Alistar. Care Alistar face declarații la TV și-l jenează pe Vrabie. Cum anume, Vrabie nu a precizat, dar e cert că suficient de grav încît să se retragă din ART.
Să fie vorba, cumva, de conflict de interese? Păi, dacă da, Vrabie și-a dat seama după cam trei ani în CNI că e în conflict de interese? Sau, pînă acum, nu l-a deranjat, dar i s-a întărit fibra morală între timp?
Ori nu e vorba de conflict de interese? Dar, atunci, despre ce e vorba? O fi aflat, cumva, Vrabie că Alistar e cercetat penal și dat afară din CSM, unde intrase cu votul Senatului, deși e incompatibil definitiv? Și, deci, în situația asta, Vrabie consideră că e imoral să mai fie asociat cu Alistar? Păi, dacă de asta e vorba, îi amintesc că Alistar a fost declarat incompatibil în iulie 2009 și tot cam de pe atunci e și cercetat penal.
Deci? Ziceți, dragă Vrabie, de ce vă delimitați de omul care v-a întins o mînă caldă cu euroi de la societatea civilă? Nu vă e rușine să-l renegați taman pe binefăcătorul dumneavoastră, pe omul pentru care ați cerut documente ale Agenției Naționale de Integritate cînd era cercetat pentru incompatibilitate și domnia voastră augustă erați membru în CNI, ca și acum?
„Decît” întreb, desigur, nu cred că veți și răspunde public. După cum am auzit recent de la un coleg al dumneavoastră de crez și de euroi, reprezentați „interesul public”, deci musai că înarmat cu așa ideal sacrosanct nu aveți cum să vă scoborîți la astfel de fleacuri.
Totuși: ce v-a făcut, dom’le, Alistar de vă e rușine cu el, mai nou? Fiți sincer, fiți transparent, nu vă jenați. Forța oengismului fie cu dvs!

You May also Like...

Mircea Badea confirmă: Antenele au probleme cu lichiditățile și plata salariilor
5 iunie 2013
Ce bine e să ai o meserie…
8 septembrie 2010
Pe cuvînt de kamikaze: îmi e și frică să mă mai duc la tv
10 aprilie 2010
3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *