Cum se cîștigă alegerile în București

Se demolează un stadion vechi și ponosit apoi se construiește un altul în loc (notă: ideal e ca data de finalizare a lucrării să fie cu puțin înainte de candidatura la un al doilea mandat). Urmează, evident, deschiderea pentru public a stadionului. Desigur, moca, cînd încă se montează scaune, se pune gazon și se înșurubează ultimele becuri. Dar se organizează și al doilea pelerinaj, după ce s-au pus gazonul și scaunele. Și, dacă tot nu apare Messi în nocturnă, pui la cale și al treilea pelerinaj, tot gratis. Evident, cu nocturnele aprinse. Asta se întîmplă exact în momentul în care scriu și va dura toată noaptea. Așa că strada pe care se ajunge la stadion, altminteri liniștită și vag circulată, e cam ca de Înviere: mii de oameni de toate vîrstele și toate vestimentațiile, transfigurați, fericiți, într-un du-te-vino înspre și dinspre stadion. Lipsesc lumînările, dar nu m-ar mira ca Învierea de la anul, care va fi cam prin preajma alegerilor locale, PF Daniel să dea un megashow liturgic pe noua arenă, că tot e Oprescu religios nevoie mare.
Firește, dacă pe lîngă stadion mai termini și un pasaj rutier suspendat început de un primar de acum două mandate și-l inaugurezi și pe ăla cu public pietonal din greu într-o duminică de vară, șansele să cîștigi ca Mubarak Primăria Bucureștiului cresc considerabil.
Dacă n-ați fost la stadion, nu o să înțelegeți nimic. Nici măcar dacă vă uitați la pozele de mai jos.





Și un film, ca să vă faceți o idee despre atmosferă.
P.S. Despre gropile din asfaltul lui Oprescu nu are sens să vorbim în contextul ăsta, sînt prea ieftine ca să le ia în calcul pentru campania electorală.

You May also Like...

Zgonea sau despre mîrlănia lăcătușului mecanic ajuns șef de uzină de legi
18 iunie 2013
Cît a cîștigat oficial Predoiu din afacerile cu Sima și de ce riscă să fie investigat de ANI
14 octombrie 2012
Ce ți se poate întîmpla sîmbătă, la prînz, într-o tavernă din București
22 ianuarie 2011
9 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    7 august 2011 at 7:45

    Imi amintesc de un betiv notoriu din sat de la noi, mai mult prin reputatie decat prin fapta, care avea o casa derapanata, o nevasta slaba si puioasa, istovita de munca si griji, niste copii mozoliti si vesnic in cautare de haleala dar care, culmea chic-ului rural, isi cumparase ultimul racnet de casetofon la moda printre santieristiii irakieni. Asa ca seara si mai toata Duminica pe valea noastra se auzea un miniconcert ce raspandea voia buna si muzica de mahala socialista. Stii cum ii spuneau oamenii? AMARATU’ VESEL !!!

  • Reply
    Nea
    7 august 2011 at 12:05

    Păi problema e a noastră, alegătorii, nu a şmenarului general.
    Dacă ne bucurăm că ni se iau bani din buzunar pentru o măgăoaie unde X bagă o mingie în poarta lui Y, avem o problemă gravă de discernământ.
    Orice altceva era mi binevenit acolo: o şcoală, un spital, o puşcărie, un azil, un maidan pe care să crească iarbă şi câţiva pomi.

  • Reply
    România – Argentina, cel mai periculos scor: 2-0 pentru Oprescu « Revista Kamikaze
    7 august 2011 at 12:53

    […] Firește, în timpul ăsta, Oprescu a văzut și el cîteva zeci de mii de bucureșteni care, la anul, îl vor vota cu două mîini. Că are șmecherie pe el, frățică, e tare! Ia uite ce a făcut acilișa! Chiar, ca să vedeți ce a făcut, foto și video, dați un click aici. […]

  • Reply
    nedormitul
    7 august 2011 at 13:08

    stai, nu înțeleg. nu mai are pistă de atletism? numai teren de fotbal? atît?

    • Reply
      prisacariu
      7 august 2011 at 13:21

      :))) bună asta! eu nu am văzut nici o pistă. nu de atletism, cel puțin. și nu în interiorul stadionului, în orice caz

    • Reply
      Gramofonu'
      7 august 2011 at 15:13

      Si cum ai vrea sa le mai scuipe seminte-n cap celor de pe banca tehnica a adversarilor? Peste pista de atletism nu prea se poate.

  • Reply
    Nea
    7 august 2011 at 13:31

    Folbal, nedo, folbal, că Becali nu are echipă de atletism.

  • Reply
    radu
    7 august 2011 at 18:31

    interesant e ca si USL si PDL se bat pe Oprescu in sensul ca Oprescu are un „capital electoral” imens iar asocierea oricarui partid cu el e benefica pt partid.
    cei din USL vor spune ca il sustin pe Oprescu pt a beneficia de capitalul electoral al acestuia, PDL va face la fel, momentan batalia se poarta in presa
    NOI il sustinem
    SI NOI il sustinem

  • Reply
    Zadkielix
    8 august 2011 at 18:04

    Marsavenia a fost realizata cu multa migala! Daca tinem cont de acest lucru, acest primar (cu aere de doctor) tbuie felicitat!
    In schimb, bucurestenii 9sau toti ceilalti paltitori de taxe@impozite) sa nu uite ca acesasta constructie este realizata din bani publici, bani legali spalati si multe „sponsorizari”….
    Cat despre fotbal, lasam San Marino sa vorbeasca …miercuri!
    ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *