Rezervele de premieri sînt bune și ca rezerve de miniștri de Finanțe

Acum vreun an, Sorin Mîndruțescu era în cărți să fie tehnocratul din mediul privat care să preia postul de premier (după cum anunțam aici). Boc, totuși, a mai supraviețuit un an în funcție iar noul context a fost prea dur pentru Mîndruțescu. Care nu e nici șef de serviciu secret, nici prieten bun cu Ponta, nici nu are față de prezidențiabil. Așa că nu s-a calificat decît pentru postul de înlocuitor al noului ministru de Finanțe, la Fondul Proprietatea. Să-l ținem minte și să-l trecem pe lista scurtă, totuși. Nu o fi vreun oracol al guvernării, dar vine de la Oracle.

You May also Like...

Balamucul porno-polițist de la PRM, un produs "Cancan"
5 ianuarie 2011
Felix, probleme financiare grave și la Intact Production: pierderi de 9,3 milioane RON și datorii de 25 milioane RON
10 iunie 2013
Prostituția teveristă este gerontofil-securistă
10 mai 2013
3 Comments
  • Reply
    virgil arghiropol
    16 februarie 2012 at 16:45

    Interesant mod de a gândi, sper că se datorează doar volutelor retoricii, inerente unui text cu iz umoristic, dar fără aşa ceva.
    Pe scurt ni se sugerează ca MRU a avut şansa de a ajunge prim ministru pentru că are nişte atuuri imbatabile: „şef de serviciu secret/bun prieten cu Ponta/are faţă de prezidenţiabil”.
    Acum, pe cale de consecinţă logică: oricine posedă atuurile cu pricina, e necesar prim ministru.
    O altă idee interesantă care străbate postarea e că dacă profeţia lui Prisecariu n-a mers, asta nu s-a datorat unei proaste articulări a acesteia, ci motivelor precizate în paragraful anterior. Cu alte cuvinte: nu Prisecariu a greşit. Nu. Conspiraţia atuurilor imbatabile a învins.
    Ti-am urmărit cu interes unele ieşiri în media. Uneori bunul simţ învinge şi concluziile produse de tine sunt acceptabile (de pildă cazul acelui personaj care e patronul Stelei şi care face pomeni jignitoare, pentru a-şi mări cota, dintr-un exhibiţionism tragic).
    Însă sunt şi situaţii, ca acest post, unde presupui mult mai mult decât îţi permite realitatea. De pildă presupui că fară conspiraţia atuurilor de nerefuzat, MRU n-ar fi putut ajunge prim ministru. De curiozitate, ştii ceva despre acest om? Ce şcoală are în spate? Sau ce a realizat în carieră? (ia la puricat oleaca prestaţiile lui la OSCE şi ai să ai o buna imagine a implicării în serviciul public. Asta ca să nu mai amintesc de ministeriatul de externe).

    • Reply
      prisacariu
      16 februarie 2012 at 17:25

      „atuurile” de care vorbesti nu sint necesare, dar nici nu strica:)

    • Reply
      KAKA MIZE
      16 februarie 2012 at 22:31

      MRU are facultatea de istorie facuta la Iasi si un masterat la Oxford. Mai sint o gramada de romani care sint de cinci ori mai titrati si pe deasupra sint si recunoscuti si premiati de adevarata comunitatea stiintifica internationala, nu de obscurul institut Felix Posen din Ierusalim. Nu sint eligibili fiindca nu s-au bagat in politica de la 14 ani cu uteceul si la maturitate nu s-au facut liberali ca sa ocupe functii, dar mai ales nu s-au amestecat in ciorba serviciilor. Baiatul asta minune e modelul carieristului care face orice ca sa ajunga la putere. Daca nu-l impuscau pe Ceasca, acum probabil ar fi fost cadru de nadejde al PCR si barosan prin CC pentru ca luase startul cum trebuie de mic. A venit la putere linia 2 din PCR si omul nostru si-a vazut de drum. Are dosar bun, vorbeste-n limbi streine si mai ales, stie care-i mersu-n viata si cui trebuie sa fie recunoscator. Oxfordul iti da, dar nu-ti baga-n traista. De traista se ocupa baietii cu ochi albastri care se uita nitel sasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *