"USL în fața înfrîngerii"

„Paşii tactici corecţi ptr. USL , erau 1/ alegeri locale /2 alegeri parlamentare 3. eventuala suspendarea a lui Basescu, în primăvara 2013, cînd aveai  guvernul tău, o majoritate parlamentara stabilă pe 4 ani, votul electoratului. Era chiar mai bine pentru a desăvîrşi victoria USL să îl lase pe Băsescu la Cotroceni pînă în 2014, pentru demonstra o altă cultură politică, avînd cultul instituţiilor şi normelor democratice. Respectul formelor echivalează cu respectul pentru fond în acest caz.
Liderii USL au inversat paşii, şi au ales să îl suspende pe Băsescu acum, pentru a profita tactic de momentul bun. A vrut să dea asaltul decisiv asupra redutei duşmanului său. A dorit să facă alegerile parlamentare după cele prezidenţiale anticipate, scontînd pe victoria uşoară a candidatului USL, Crin Antonescu. În mai-iunie au cîştigat, asaltul lor a reuşit. Dar după un asalt victorios, ştie un bun strateg politic sau militar, că se cere un răgaz pentru consolidarea poziţiilor cucerite. USL nu şi-a rezervat timp pentru acest moment obligatoriu. A trecut imediat la asalt- suspendarea lui Băsescu. A vrut să ardă etapele, cum se spune. Asta costa întotdeauna. Lipsa de pregătire, pripeala, scot la iveală propriile slăbiciuni. Dificultăţile de azi ale liderilor USL sunt efectul acestei pripeli.
A fost o eroare de tactică. Dacă Basescu şi PDL erau terminaţi acum o lună, azi lucrurile nu mai stau deloc aşa. Primul efect al acestei erori este reapariţia unui Traian Băsescu ameninţător pe cîmpul de luptă. Şansele sale de a supravieţui sunt mai mari acum. USL este în situaţia de a pierde totul dintr-o mişcare, pe 29 iulie.
În concluzie – paşii corecţi, succesiunea lor, tempoul, ritmul şi cadenţa mutărilor sunt lucruri esenţiale în politică. A ignora aceste învăţăminte vechi, înseamnă a te expune infrîngerilor.”
P.S. Titlul și textul nu sînt întîmplător în ghilimele, ci pentru că nu-mi aparțin. Aflați cine e autorul lor de aici. Apoi mirați-vă.

You May also Like...

INCLUSIV:) – cine sînt persoanele cu funcții înalte din dosarul șpăgarului Costea de la Ploiești
3 martie 2011
S-au sacrificat judecătorii CCR pentru Boc & Băse?
27 iunie 2010
Gigi Becali, parlamentar pe viață
28 mai 2013
10 Comments
  • Reply
    Iulia Irimia
    15 iulie 2012 at 18:23

    E bine sa fie citite si comentariile din articolul lui Stelian Tanase.

  • Reply
    Nea
    15 iulie 2012 at 19:28

    Mai întâi, vă rog să-mi permiteţi să adresez domnului Tănase (şi Năstase, şi Dinescu, şi Hurezeanu şi celorlalţi colegi ai lor adăpaţi la hidrantul Mafiei) tradiţionala urare „Băga-şi-ar pula-n mă-sa”.
    Apoi, îi atrag atenţia lui Ponta că, dacă i-a cântat prohodul unul ca Tănase sau Hurezeanu, e groasă, ăştia au instinctul şobolanului, ştiu când să fugă de pe corabia care se scufundă.

    • Reply
      baby jane
      16 iulie 2012 at 11:48

      100% just

  • Reply
    baby jane
    16 iulie 2012 at 15:15

    off-topic. Clar cititorii de kamikaze sunt mai informati decat ai lor. Cred ca voi ati scris de derapajele lui adrian severin in decontarea de cheltuieli acum mai bine de-un an. Acum a aflat si restul Romaniei. Sunteti foarte tari, si implicit eu sunt foarte tare. Acum tre sa dau niste sms-uri cu ” vezi bai, ti-am zis eu! 😀

    • Reply
      prisacariu
      16 iulie 2012 at 16:07

      corect!

      • Reply
        monica
        16 iulie 2012 at 18:15

        off-topic si nu prea : v-au radiat de la tvr? nu mai gasesc emisiunea.

        • Reply
          prisacariu
          16 iulie 2012 at 18:25

          cam da. amanuntele urmeaza

  • Reply
    monica
    16 iulie 2012 at 18:38

    imi pare rau; puteam sa jur, dupa ce l-am auzit pe un lucrator de acolo repetind aproape incantatoriu : Merkel s-a suparat pe Romania. astep amanuntele.

  • Reply
    monica
    16 iulie 2012 at 19:39

    Ei , acum e totul mult mai clar : Antonescu „invitatul ” lui Ghiurco la o ora de maxima audienta, vorba lui bietul Bacanu. Pot de-acuma sa.i dea drumu’ si lui Nastase , tot un drac e.

  • Reply
    basencu
    17 iulie 2012 at 23:03

    Barosane,
    Dupa alegerile locale, cand PD-L era ko, incrucisatorul de zice ca vara asta se ,,poarta alba” a zis : Stati linistiti.
    Si a inceput atacul cu plagiatul.
    El saracu nu stie ca daca plagiezi esti obligat macar sa citesti o data ce dracu treci in teza.
    El a inceput.
    El a grabit toata povestea.
    Tanase si Dinescu sunt Nae si Vasile, Tociu si Palade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *