Ponta în opoziție sau cum gura bate curul

Azi, USL a făcut o plîngere penală prin care îi acuză pe ceilalți (Băsescu & co) că au sabotat România, au mințit oficialii UE, ne-au distrus leul. O fi, nu știu. La fel de stupid cum sunau acuzațiile PDL – cînd se afla la putere, că opoziția sabotează România – arată și plîngerea asta penală. Dar demersul mi-a amintit de un post de pe blogul lui Victor Ponta, publicat pe 2 martie 2012.
Citez un paragraf din opera lui Ponta:
„Nu cred ca poti invoca ceva rau facut de un partener daca si tu procedezi la fel. Iar consecintele pe termen lung pentru tara noastra cred ca sunt negative. Daca citesti Financial Times si The Economist poti intelege asta.”
Așadar, pe 2 martie, Financial Times și The Economist nu erau niște fițuici băsiste care publică articole scrise la București, ci surse de încredere care arătau ce nenorocit e regimul Băsescu – Boc – MRU. Între timp, însă, ambele publicații au intrat în raza de acțiune malefică și manipulatoare a lui Băsescu și nu mai poți decît să te ștergi cu ele la cur, dar în nici un caz nu trebuie să le citești sau, și mai rău, să iei de bun ce scrie acolo.
Mai citez un paragraf din aceeași operă a lui Ponta:
Traian Basescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni (cum era Berlusconi inainte de demisie)”
Deci, pe 2 martie 2012, acum patru luni și jumătate, Băsescu era „considerat nefrecventabil de liderii europeni„. Azi, însă, același Băsescu îi manipulează pe liderii europeni așa cum manipulează și fițuicile mai sus invocate. Iar liderii europeni, care în martie îl considerau nefrecventabil, acum îi sorb cuvintele (pardon, minciunile), îl cred pînă la ultima silabă și decid să facă rău țărișoarei noastre cu mecanismele lor europene imperialiste.
Al treilea citat, tot din Ponta:
ar trebui sa fim naivi sa credem ca circul regizat in Romania la inceputul anului 2011 a pacalit pe cineva din Europa. Partenerii europeni stiu foarte bine ca, din cei 231 politisti de frontiera si vamesi cercetati si arestati in direct, azi se mai afla in inchisoare fix – ati ghicit! – ZERO. Si ca de fapt totul este la fel ca inainte”.
Aha, vasăzică atunci cînd venea vorba de dosare penale, în care amănuntele sînt (prin natura cercetării penale) confidențiale, Uniunea Europeană știa ea mai bine că totul nu e decît un circ, deci avea niște surse de informare beton, care treceau dincolo de ce transmiteau autoritățile. Acum, însă, aceeași Uniune Europeană stă ca proasta să-i spună de-alde Băsescu și pedeliștii ce se întîmplă în România. Brusc, practic, imediat ce Ponta a venit la putere, maleficul suspendat a instituit un scut energetic, presupun, care nu lasă nici o informație adevărată să mai ajungă la UE. Așadar, ce să facă și tîmpita și naiva de UE? E nevoită să se bazeze numai pe ce-i spune nefrecventabilul de Băsescu.
Și al patrulea citat din premierul Ponta:
„Sigur ca e usor sa dai vina pe Europa.
Eu insa cred ca viitorul guvern USL trebuie sa abandoneze strategiile acestea perdante, sa fim realisti si pragmatici, iar rezultatele nu o sa intarzie sa apara”.
Da, domnule Ponta, e ușor să dai vina pe Europa. Atît de ușor, încît ați făcut-o ca la balamuc, cu tot USL-ul, în grup. Să mai amintesc că distinsul Chiuariu de la PNL l-a numit pe Barroso „politruc”?
Nici nu mai contează că ați plagiat, domnule Ponta. Contează doar că sînteți un bun român. Și, ca la orice bun român, gura bate curul. Gura aia care vă ia pe dinainte de nu mai contează nici mintea aia de pe urmă.

You May also Like...

Cum am devenit colonel al Armatei române deși n-am făcut armata
17 septembrie 2013
Ion Iliescu, dacă tot nu intri la pîrnaie, măcar mori!
13 iunie 2013
Corina Dumitrescu
3 mai 2012
13 Comments
  • Reply
    Dan Irimia
    19 iulie 2012 at 21:00

    Ma uit la TV si e Dl Presedinte interimar Crin Antonescu care ne spune cat de nemernic este Basescu! Si are dreptate! Dar ca institutie prezindentiala ( acum asta e Dl Crin) poate doar gandi asta, in nici un caz vorbi! Trebuie sa intelegem un lucru, ca oamenii astia (Ponta&Crin) nu si pot depasi conditia: din opozitie la putere! Desi sunt la putere se simt in continuare in opozitie! Dar nu scrii decat politica?

    • Reply
      prisacariu
      19 iulie 2012 at 22:30

      nu chiar, uita-te si tu in arhiva

      • Reply
        gabriela
        21 iulie 2012 at 10:39

        Consider atacurile si patima exersata pe canale tv si in presa a fiintei d-tale o ofensa la democratie.

        • Reply
          prisacariu
          21 iulie 2012 at 10:45

          pe asta n-o auzisem inca

          • Alexandra
            21 iulie 2012 at 14:00

            Fii linistit… Atmosfera care este cere reactiile „patimase”!
            M-as duce cu gandul la cei ce iubeau „linistea”, ca tot ne paste acum chiar ceva mai rau, daca e loc…

  • Reply
    Alexandra
    19 iulie 2012 at 21:23

    Deci, catre ce se indreapta tara?!

    • Reply
      Mircea
      19 iulie 2012 at 23:47

      Spre Moscova, in pas vioi.

      • Reply
        baby jane
        20 iulie 2012 at 0:03

        aaaawww. mereu mi-am dorit sa vizitez Moscova, dar cumva pretul mi s-a parut cam scump. multumesc victor, crin. multumesc bunicuto!

        • Reply
          John DOE
          20 iulie 2012 at 20:14

          Mereu ti-ai dorit sa vizitezi Moscova?!? Kinky…

          • Alexandra
            21 iulie 2012 at 13:55

            Eu am vizitat-o imediat dupa decembrie 90, dar modelul politic sa fie la ei!

  • Reply
    valy
    20 iulie 2012 at 12:12

    CUM RAZBATE PDL-ISMUL DIN VOI?
    E MAI MOLIPSITOR CA CIUMA.

    • Reply
      Radu B.
      21 iulie 2012 at 0:20

      Promiți că e așa? În situația de față ar fi bine să se molipsească lumea să voteze NU la referendum…
      Dar știu că numa’ gura e de tine, ca și de Crin & Ponta…

  • Reply
    Sameron
    27 noiembrie 2012 at 11:07

    Ponta e un pitigoi care cooecdactste ce-i place lui Nastase. A facut zid in jurul coruptilor, in jurul Codului Infractorilor si pitigaia alaturi de Bogdan Olteanu si alti USL-asi impotriva ambasadorilor care s-au opus Codului promovat de psd care facea din Romania Raiul infractorilor: sa plece , ne dau ei lectii? .amestec in treburile interne . Eu am tot asteptat sa vad cand aveti de gand sa-i dati o replica acestui manelist fanfaron plin de ifose si tupeu.Lui si celuilalt ,fratelui Antonescu care traieste intr-o continua si continuata dictatura de se scoala ziua la doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *