Dilema lui Blaga: să participe sau nu la suspendarea lui Băsescu?

Ce știm: Blaga a recîștigat șefia PDL; Băsescu s-a certat cu Blaga; Udrea s-a certat cu Blaga; Crin Antonescu s-ar alia cu Blaga; Crin Antonescu l-ar suspenda pe Băsescu; Ponta nu l-ar suspenda pe Băsescu.
Ce s-ar putea întîmpla: PNL + PC se rup de PSD + UNPR; PNL + PC se aliază cu PDL-ul lui Blaga. Chiar și așa, PNL + PC + PDL (Blaga) nu au majoritate parlamentară. Rămîn, arbitri, PPDD, UDMR și grupul minorităților din Camera Deputaților (care au, împreună, vreo 20%). Poate Crin Antonescu, cu PNL, PC și PDL Blaga în spate, să convingă PPDD și UDMR să i se alăture, avînd ca prioritate suspendarea președintelui Băsescu? Dacă da, Crin ar împușca doi iepuri dintr-un foc: ar obține suspendarea președintelui și ar scăpa de alianța frustrantă cu PSD-ul lui Victor Ponta. Mai mult decît atît, ar fi o ocazie unică pentru Crin Antonescu să mai spere că va ajunge președinte al României în cazul anticipatelor care ar avea loc după eventuala demitere a lui Traian Băsescu prin referendum.
Politic, deci, ar fi ceva șanse. Dar întrebarea cea mai grea este dacă românii vor mai ieși la vot în număr la fel de mare ca în vara lui 2012 să voteze pentru demitere. Mai crede Crin, cu adevărat, că românii sînt de partea lui, MAI ALES FĂRĂ sprijinul PSD? În toate sondajele, Ponta este peste Crin (Ponta la peste 40%, Crin sub 25%).
Orice zi, însă, care trece fără ca Băsescu să fie suspendat îi scade șansele lui Antonescu să devină președinte în 2014, cînd i se termină al doilea mandat lui Băsescu. Și nu doar pentru că USL nu prea se ține de promisiunile din campanie, ci și pentru că Ponta are mai mult lipici la popor decît Crin și nu e exclus ca șeful PSD să vrea să candideze în 2014.
Una peste alta, întrebarea din titlu e mai fierbinte ca oricînd: se va alia Blaga cu Crin ca să-l suspende pe Băsescu? Chiar în ciuda unui eșec la referendumu de demitere? Și care va fi reacția PSD la o astfel de strategie a PNL?

You May also Like...

Interimarii DNA l-au trădat pe Daniel Morar
19 mai 2013
Caragiale, Caragiale…
16 ianuarie 2012
Felix îl vrea pe Blaga șef la PDL
13 februarie 2011
4 Comments
  • Reply
    pAULA
    24 martie 2013 at 21:22

    Orice s-ar intampla, noi cei din popor, o sa avem de suferit.
    Ei s-au pus la adapost. Si-au facut membrii familiei deputati , senatori sau euro-parlamentari.
    Popor de retardati, aveti ceea ce meritati!!!!

  • Reply
    Nicolae
    24 martie 2013 at 21:48

    Nu mai retin cum a sfarsit suspendatul ala de Robin Hood!

  • Reply
    flo
    24 martie 2013 at 22:37

    Crin si-a luat gandul de la presedintie. Tema e falsa.
    Se coc alte chestii acum.
    La cum merge bursa crizelor un prim ministru se „consuma” la 2 ani. Ponta si Crin stiu asta, asa ca trebe sa stau geana pe articolele pozitive (ceva gen „a salvat de la moarte un copil, o gravida in flacari”) ca sa vad cine se „construieste ” a fi urmatorul presedinte.
    Cu siguranta va fi invitat la Maruta sau Raduleasca.

  • Reply
    strictsecret
    24 octombrie 2013 at 21:11

    Joaca de-a Lovitura de Stat
    Aderarea Romaniei la U.E. s-a facut sub forma unei lovituri de stat date de U.E. in Romania (vezi suspendarea lui Basescu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *