Asaltul sereseilor și iordachilor asupra Justiției. Ponta, hotărăște-te dacă ești cu corupții sau împotriva lor

În numai o săptămînă, USL a demonstrat că merge brici, într-o armonie fără cusur, atunci cînd vine vorba de protejat corupți și destructurat instituții ale statului român. Degeaba s-au ciondănit Ponta și Antonescu pe numirea procurorilor, prin spatele lor lucrează excelent rețele parlamentare experte în făcut zob statul de drept.
Primul a lovit pesedistul Florin Iordache, teroristul de la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, care vrea ca interceptările SRI pe corupție să fie aruncate la coș.
Azi a venit rîndul PNL, prin magnificul turnător la Securitate Sorin Roșca Stănescu. Cel care a inițiat demersurile ca în Senat să fie votată o hotărîre care permite înființarea „Comisiei de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, interceptat în baza unui mandat de siguranţă naţională”. Într-o fraternitate demnă de mafioții care luptă cu procurorii, peneliștii, pesediștii și pepedediștii au votat (103 „pentru”, 15 „împotrivă” și 9 abțineri) înființarea comisiei de anchetă. Nu e foarte clar ce ar trebui să facă această comisie de anchetă, dar e evident că ar trebui să chestioneze interceptările telefonice ale judecătorului CEDO Bârsan, ar trebui să cheme la ordine procurorii de caz (de la DNA), ar trebui să-i ia la întrebări pe judecătorii (de la Înalta Curte de Casație și Justiție) care au acordat mandatele de interceptare. Cu alte cuvinte, puterea legislativă (reprezentată de turnătorul penal SRS) ar lua la rost puterea judecătorească (reprezentată de procurorii DNA și judecătorii ÎCCJ). Pentru uzul lui Crin Antonescu: asta e încălcarea separației democratice a puterilor în stat și constituie un caz grav de neconstituționalitate.
În mod cît se poate de ironic, unul din puținii care s-au opus a fost senatorul PPDD Tudor Barbu (în nume personal, pentru că grupul PPDD din Senat a fost de acord cu înființarea comisiei de anchetă!), un tip devenit celebru prin jurnalismul practicat la OTV. Ei bine, paradoxal sau nu, Tudor Barbu a devenit vocea rațiunii într-un Senat condus de Crin Antonescu și dominat de PSD și PNL.
P.S. Victor Ponta trebuie să ia urgent poziție și față de amendamentul depus de colegul său Florin Iordache, de la PSD, cît și față de comisia de anchetă inițiată de SRS, dar sprijinită de PSD. Desigur, dacă vrea să convingă pe cineva că ține la Justiție și statul de drept.

You May also Like...

Băi, fată! Băi, Nuți, da' n-avem un pic de rușine?
7 august 2011
Mănescu, tocilara angelică, portavocea canaliilor
12 august 2012
Mașină de deputat calic: Ferrari
30 noiembrie 2010
4 Comments
  • Reply
    Nicolae
    8 aprilie 2013 at 20:49

    Trebuie, el, Victor să ia poziţie faţă de amendamente, etc. dar vedeţi maestre, azi către prânz, pemeu dădu o smetie peste cioc (ciocu’ mic!)unei domnişoare reporteriţă, că ce, el este subordonat parlamentului, un ghiocel! Săraca de ea, naiva, nu ştia ca Victor este separat în stat de restul puterilor. Statul de drept!

  • Reply
    ciufutozaurus
    9 aprilie 2013 at 1:14

    haha, PS-ul e priceless. deci, Ponta sa faca ceva sa ne convinga de faptul ca-l doare realmente in cur de statul de drept si de Justitie? 🙂
    sa ma suzati, dar Ponta acestor zile si saptamani este ca sifilisul in a doua parte a tratamentului. au disparut bubele, au disparut manifestarile exterioare, vizibile ale bolii, insa virusul ramane ingropat adanc si trebuie bombardat in continuare cu antibiotice. sa ignoram adevarata natura a lui Ponta ar echivala cu intreruperea tratametului la jumatate. nu, trebuie continuat pana la capat, constientizand ca avem de-a face cu un element nociv, cosmetizat cu de-a sila, de dragul carierei sale politice in europa. victor viorel, ca, de altfel, toti oamenii, si-a aratat adevarata fata atunci cand nu avea nimic de pierdut/castigat si actiona liber. asta a fost vara trecuta. victor viorelul de-acum este victor viorelul viclean, care nu are chef sa fie pensionat din lumea mare a politicii la 40 de ani.

    • Reply
      Nicolae
      9 aprilie 2013 at 9:17

      Da, nea Ciufu! Corecta caracterizarea. Este ca la serviciu sau ca-n tren. Sifilisul lui contează numai pentru el şi familia lui şi a socialiştilor şmecheri, de la care l-a şi luat, si e OK atât timp cât stă departe de familia mea şi a ta si a lui Cătălin şi a lui Manţy şi a celor ca noi.
      Cât despre fardurile, sulemenelile, silicoanele şi fotoşopu’ cu care-i foarte scump tratat ca să fie lăsat să intre măcar pe uşa din spate la briusel, n-ai ce să faci atât timp cât numai un sfert dintre români l-au crezut, s-au imbrăcat de sărbătoare, şi au cerut ştampila. Ailalţi români, ăia demni, care nu se uită la TV din cauza de muncă până târziu, au crezut că în decembrie se ţine tot referendum cu jos, urmând îndemnul lui Băsescu din vară.
      Ce te-ai fi făcut dacă pemeu ar fi fost Crin, sau Ghişe, sau Calimente, sau Cernea, sau, ha, ha, Mădălin?!

  • Reply
    Tipic securist: comisia senatorială de anchetă a interceptărilor telefonice, inițiată de turnătorul SRS, lucrează complet netransparent | prisacariu
    14 mai 2013 at 16:18

    […] Pe 8 aprilie, scriam așa: “Azi a venit rîndul PNL, prin magnificul turnător la Securitate Sorin Roșca Stănescu. Cel care a inițiat demersurile ca în Senat să fie votată o hotărîre care permite înființarea “Comisiei de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, interceptat în baza unui mandat de siguranţă naţională”. Într-o fraternitate demnă de mafioții care luptă cu procurorii, peneliștii, pesediștii și pepedediștii au votat (103 “pentru”, 15 “împotrivă” și 9 abțineri) înființarea comisiei de anchetă. Nu e foarte clar ce ar trebui să facă această comisie de anchetă, dar e evident că ar trebui să chestioneze interceptările telefonice ale judecătorului CEDO Bârsan, ar trebui să cheme la ordine procurorii de caz (de la DNA), ar trebui să-i ia la întrebări pe judecătorii (de la Înalta Curte de Casație și Justiție) care au acordat mandatele de interceptare. Cu alte cuvinte, puterea legislativă (reprezentată de turnătorul penal SRS) ar lua la rost puterea judecătorească (reprezentată de procurorii DNA și judecătorii ÎCCJ). Pentru uzul lui Crin Antonescu: asta e încălcarea separației democratice a puterilor în stat și constituie un caz grav de neconstituționalitate”. (sursa) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *