În atenția lui Ponta: consilierii "ministrului" Șova, milioane de lei din contracte cu statul

Ponta descoperă periodic că se fură de la stat. Nu știu cum dracu’ se face, da’ Ponta descoperă că se fură numai de către „ăilalți”. Vezi, de exemplu, și mega-măgăria de azi: deși poporul însetat de bunăstare și dreptate pînă la capăt aștepta bilanțul triumfalist al premierului minune, Ponta a dat-o cotită că nu i s-a încheiat guvernarea, deci nu are ce bilanț să prezinte, așa că să ne mulțumim cu ce mărgică a mai ouat Corpul lui de control la Complexul Energetic Oltenia. Adică un raport cu eventuale fraude (disponibil aici), dar fără prea multe informații în el, să nu ni se aplece (întreb și eu: unde dracu’ s-au dus sponsorizările alea de aproape 20 de milioane RON?). Și, chiar mai mișto, un raport care se referă la perioada 2010 – 2012, nu și la perioada de dinainte de 2010, cînd Dan Șova întorcea banii cu lopata de la Turceni, Rovinari și ce mai e pe acolo (sursa).
A propos de Dan Șova: la „ministerul” păcăliciului delegat pentru „proiecte naționale” (adică la DPIIS – Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine) lucrează pe un post de consilier un tip care se numește Iulian Onciu. Onciu era (nu știu dacă mai este) un fel de secretar pe la UNPR, ceea ce i-a adus în guvernele Boc și Ungureanu funcția de consilier la Seceratariatul General al Guvernului (unde nu știu ce mentă tradițional românească freca, în condițiile în care SGG e varză cu carne stricată). Dar, surpriză, așa un talent de viitor nu se făcea să rămînă pe afară, deci a fost preluat și de echipa Ponta la DPIIS, adică la „ministerul” lui Șova. Unde ce credeți că face Onciu? Ce făcea și pînă acum: are grijă ca firmele mă-sii (nu e glumă, chiar sînt firmele mamei lui, Rita Onciu) să facă niște milioane de lei noi prin contracte cu statul. Niște contracte în 2010, altele în 2011, dar și unele useliste, numai bune, în 2012.
Să mai spunem că Iulian Onciu este prieten la cataramă cu alt dorohoian din politică: Andrei Dolineaschi, deputat PSD și proaspăt secretar general al PSD, deci omul de încredere oarbă al lui Ponta. Atît de oarbă, încît l-a scăpat pe săracu’ premier de un leasing înrobitor la un Mitsubishi pe care nu-și mai permitea bietu’ doctor să-l plătească (sursa).

You May also Like...

PSD nu renunță la năravurile proaste: refuză să-l dea afară din parlament pe deputatul incompatibil Aurel Nechita
29 mai 2013
Teszari de la RCS-RDS a negociat cu Vîntu cumpărarea RTV
26 martie 2011
Fețe de pernă pentru sinistrații inundați din Galați
20 septembrie 2013
5 Comments
  • Reply
    sed lex
    7 mai 2013 at 17:28

    Marile spirite se întâlnesc… chiar şi în afaceri necurate.

  • Reply
    judit gherghiteanu
    8 mai 2013 at 12:00

    oricum, dupa 20 de ani in sfarsit se dau in gat, nu conteaza din care parte, o sa aibe grija cei de azi ca maine sa fie dati in gat ceilalti…daca au inceput odata, nu mai e cale de intoarcere, cel putin asa sper.

  • Reply
    x
    8 mai 2013 at 19:24

    ca si coincidenta, poate unul din ce mai cunoscuti dorohoieni contemporani, e primarul Iasului,Gh. Nichita, proaspat vicepresedinte regional.

  • Reply
    Ancuta
    12 iunie 2013 at 21:10

    Cei de la ANI si DNA mai muncesc pentru popor? Nu am auzit mare lucru despre lupii tineri din PSD, or fi toti curati ca lacrima?Donatiile dl Sova catre bunul sau prieten dl Ponta, s-au finalizat? Instrainarea proprietatilor tot al dl Sova, catre diversi prieteni si rude nu se poate sesiza nimeni, nu este nimeni curios de ce dl Sova tine sa nu mai apara pe declaratia de avere cu proprietatile si bunurile sale reale? Pe 26 aprilie 2011 ii vinde iubitei sale imobilul din Brasov, in care aceasta detine o firma pe numele sau, cu suma de 180000 euro, dar dl Sova nu primeste decat suma de 20000 euro (cu siguranta ca aceasta nu poate justifica mai mult), restul de bani ne mai fiind achitati de catre iubita senatorului. In februarie 2013 Vali Staicu da nastere unei fetite pe care Sova o recunoaste ca fiind copilul sau.
    Cei din DNA si ANI nu pot, nu au voie sau nu au chef sa verifice scopul cu care senatorul Sova isi instraineaza in mod pervers bunurile, dar si provenienta banilor incasati si rulati.

  • Reply
    damian
    24 iunie 2013 at 18:16

    La ce sa ne asteptam de la MAE, cand odata cu venirea psd-stilor la putere, au dat afara profesionistii din ambasade, ca sa isi angajeze ei nevestele ascunse. Un exemplu concret este cel al ministrului Sova, a carei iubite (mama fetitei dlui Sova), dna Staicu Vali a fost angajata in luna Mai 2012 in Ambasada UK, la sectiunea de politic http://londra.mae.ro/node/150
    Interesant este faptul ca, acestia desi nu sunt oficializati, ambii fiind salariatii statului roman, ar fii trebuit ca, conexiunea stransa dintre ei sa poata fii usor remarcata din declaratiile lor de avere. Insa dna Staicu nu are depusa nicio astfel de declaratie si nici cea de interese unde trebuia sa apara si casa de 180 000 euro din Brasov, banii obtinuti la botezul fiicei lor din mai 2013 facut la Snagov, cat si multe alte firme si afaceri ale lui Sova si Staicu, ce ar putea face subiectul unor emisiuni incendiare ale dnei Oana Stancu de la A3, daca nu si obiectul de control al celor de la ANI si DNA.
    Cu siguranta ca amanarea tuturor declaratiilor de avere de la MAI, este una voita si nu cred ca ar mira pe cineva daca dnul Sova in mod direct ar fii interesat de o astfel de omitere, amanand in acest mod si declararea casei dar si al afacerilor sale, pana ce baiatul isi va rezolva marele sale probleme de integritate si moralitate.
    Ultima clienata a dlui Sova este Ciurcu Simona, nimeni alta decat omul sau incredere din firma de avocatura dar si cea care a preluat mai toate afacerile imobiliare ale ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *