Da, e ok să fie confiscate autoturismele

Victor Ponta, premier al României, a opinat ieri că, în anumite cazuri, autoturismele (și motocicletele, parcă) ar trebui confiscate. Presupun că se referea la încălcări grave ale Codului Rutier și la accidente urîte, cu victime. Azi, Ponta a revenit, după un val de critici publice: există legislație europeană care permite confiscarea. Ceea ce e corect: în Elveția (și nu numai) se confiscă autoturisme implicate în cazuri de încălcare gravă a legislației rutiere. Nu mai spun că, din cînd în cînd, aflăm că nu știu ce fotbalist (Benzema e ultimul de care am aflat – amendă de 18.000 de euro pentru viteză) primește o amendă „galactică” prin Europa. Ba chiar se dau amenzi de un milion de euro (!!!), tot pentru viteză (în Elveția, de exemplu).
Nu mai vorbesc de cazuri ca al lui Huidu: la bordul unei hardughii Mercedes, a omorît trei oameni. Deci: să scăpăm de cocalarii cu mașini de zeci sau sute de mii de euro care omoară oameni, inclusiv prin a le suspenda pe viață permisul auto și prin a le confisca mașinile. E ok.
P.S. Problema lui Ponta e cu totul alta: chiar și atunci cînd spune lucruri bune, nu le face, aproape niciodată. Și mai e ceva: are un talent fenomenal de a umple agenda publică cu subiecte lipicioase la popor, dar mai puțin importante pentru bunăstarea aia iluzorie care a fost promisă în 2012.
P.P.S. Pînă la urmă, mașina poate fi și o armă. Și, așa cum obții permis de portarmă pe care poți să-l și pierzi dacă rănești sau omori oameni, așa poți să-ți pierzi mașina în aceleași condiții.

You May also Like...

Hidroelectrica intră cu succes în programul umoristic de revelion
14 decembrie 2011
Dați o școală pentru catedrală!
1 august 2011
RTV întărește statul cu banii pesedistului Negoiță
6 aprilie 2010
3 Comments
  • Reply
    zaqk
    8 mai 2013 at 14:04

    Din cate stiu eu, in Germania se poate anula pe viata permisul de conducere daca autoritatile considera ca individul este pericol pe sosele. Deci se poate…

  • Reply
    franco
    8 mai 2013 at 14:58

    1. in elvetia aia de care zici tu, soferii au optiunea de a circula pe autostrazi cu 130 km/h. noi suntem fortati sa circulam prin catune cu 50, e normal sa mai ‘calcam’ un pic ca sa mai recuperam.
    2. multitudinea de accidente din ro se datoreaza mai mult soselelor improprii pentru circulatie auto, prost marcate etc. ponta ar trebui sa se preocupe mai mult sa ne ofere conditii decente de circulatie, si pe urma sa ne trinteasca sanctiuni ca in elvetia.

    • Reply
      prisacariu
      8 mai 2013 at 15:14

      e corect, dar nu suficient

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *