Ce mișto e la SMURD cînd te dai cu BMW prin oraș!

BMW-ul ăsta X3 din pozele de mai jos era parcat azi în fața Ministerului Sănătății. Cică e „autospecială”. Oferită, pare, de Automobile Bavaria (nu-mi dau seama dacă pe bani au ba). M-am uitat și înăuntru, nu are nimic de „autospecială”, e un BMW X3 ca oricare altul, nu are nici o sculă medicală înăuntru, nu are tărgi, nu are aparatură, nu are nici măcar un stetoscop. Dar e roșu-galbenă și scrie, mare, „SMURD” pe ea. V-ați prins, e mașină de cărat poponețul vreunui șef, nu de intervenit la accidente, cazuri medicale etc. O fi bine, o fi rău? Mie mi s-a părut cam mult, recunosc. Dacă a plătit cineva ceva pe BMW-ul ăsta, mă gîndesc că un Duster era mult mai ieftin (dacă tot e de cărat vreun șef și nu pacienți).
smurd 1
smurd 2
smurd 3
smurd 4
smurd 5
Ce nu am înțeles, însă, e ce treabă are Deltamed cu mașinoiul. Cum, care Deltamed? Ăsta.
smurd 6

You May also Like...

Dovada oficială și legală că USL izolează România în plan extern
15 ianuarie 2014
Re:povestea tîrfelor noastre triste. Acum și deconspirate
1 noiembrie 2012
Berceanu sau arta mințitului senin la TV
16 mai 2012
12 Comments
  • Reply
    Vlad Tepes
    16 mai 2013 at 16:52

    E taxi pentru persoanele importante, in Rusia e plin de asa zise ambulante, numai masini sport si sunt taxiuri pentru cei cu bani…

  • Reply
    Gigi Nicolau
    16 mai 2013 at 17:07

    Domnul Prisacariu, dar poate transportă pacienţi bolnavi la cap, care nu se vede că sînt bolnavi. Sau poate transportă urgenţe cu hemoroiji anali. Ai stat dvs să-i căutaţi să vedeţi dacă sînt? Poate sînt cazuri grave de urticarie. Ulceraţii la subraţ… Dvs aţi avut vreodată un neg în călcîi? EI, cînd o să aveţi, atuncea să veniţi să vorbiţi!

  • Reply
    Alex Șeremet (BMW)
    16 mai 2013 at 17:35

    Salut,
    Este o mașină de intervenție, așa cum SMURD are în echipare multe mașini. Asta înseamnă că este folosită de medicii SMURD pentru a ajunge rapid la locul de intervenție și a putea acționa înaintea ambulanței pentru prim-ajutor și stabilizarea victimelor. Nu transportă pacienți. Este un model de intervenție folosit în multe țări, nu e nimic ieșit din comun. Având în vedere regimul de utilizare, intră la statutul de „autospecială”.
    Mașina are portbagajul plin de echipamente de intervenție așa cum s-a putut vedea la predearea oficială a mașinii. Uite un articol cu poze aici: http://www.masini.ro/stiri/noutati-auto/bmw-alaturi-de-smurd/20374/#stiri/foto/bmw-x3-smurd-21820/bmw-x3-smurd-113541/?&_suid=136871459645508455356197432717
    Mașina nu este propiretatea SMURD, este oferită gratuit spre folosință de Automobile Bavaria și, din câte am înțeles, Deltamed a sponsorizat echiparea mașinilor pentru intervenție.
    Dă-mi dai voi la un mic moment de promovare BMW, mașina are cel mai mic consum și, în același timp cele mai bune performanțe dinamice din segment. Asta, alături de pachetul de revizii gratuite oferit standard, face costurile de întreținre să fie la un nivel foarte bun și o alegere bună pentru instituții.
    Dacă tu știi că mașina e folosită cu alte destinații decât ce era anunțat oficial și nu e o supoziție, ai mail-ul meu…

    • Reply
      prisacariu
      16 mai 2013 at 17:52

      la ministerul sanatatii masina aia nu venise la nici un pacient, crede-ma, venise in plimbare. dar as fi foarte curios la citi pacienti a fost pina acum

      • Reply
        Alex Șeremet (BMW)
        16 mai 2013 at 18:38

        Corect. Hai să vedem la ce o folosesc. Eu îmi doresc un raport la 6 luni sau un an de la folosire câte intervenții a avut, etc.

      • Reply
        cretinoid
        16 mai 2013 at 19:11

        daca iesi dintre granitele Romaniei, vei vedea aceste bmw-uri peste tot, cu diferite nume si sunt folosite in scopul descris mai sus de Alex Seremet. Daca tot nu esti convins, in zilele urmatoare o sa le fotografiez pe strada, in tara in care ma aflu acum si le voi posta ca sa le vada toata lumea. Acum…ca nu sunt folosite 100% pentru interventii, asta este cu totul altceva, dar nu vad care e problema, inteleg ca SMURD este un serviciu privat, nu?¿
        http://www.madrid.es/UnidadesDescentralizadas/Emergencias/Samur-PCivil/Samur/Ficheros/Recursos%20-%20Parque%20Movil/VIR_SAMUR-PC.jpg

  • Reply
    Victor
    16 mai 2013 at 19:16

    Asa..si? Cum spun cei de la Kamikaze: aprinzi o tigara in unele zone din Bucuresti si trec milioane de euro pe langa tine pana o termini. Uau, un X3(o masina nu atat de scumpa precum pare si DELOC rara), parca ati vazut o flota de Ferrari SMURD in fata la Bamboo. Cu siguranta, ca orice alt medic, nici acest om nu are obrazul curat, dar a facut mult mai multe lucruri bune decat altii mai murdari decat el.
    Desigur, aveti dreptate iar, masina este o alegere proasta, mai ales in Bucuresti, pentru servicii de urgenta. Dar daca au primit-o cadou si nu e buna de nimic, ce sa faca? Sa fie martiri si sa umble cu Dacia 1310 de amorul artei?
    Mai bine faceati o ciorba cat ati scris articolul asta, ieseam toti mai castigati. Incetati sa mai instigati oamenii degeaba, sunt sigur ca o mare parte din cei care au citit fituica asta o sa ramana cu o impresie foarte gresita. Gresita pana intra intr-un TIR pe DN7.

    • Reply
      prisacariu
      16 mai 2013 at 20:03

      e un punct de vedere:)

  • Reply
    ionel
    16 mai 2013 at 22:57

    eu lucrez la SMURD de 5 ani… merg la servici cu bicicleta…pentru ca inca nu imi permit o masina…as vrea macar sa primim un echipament/o uniforma de calitate, toti paramedicii din Romania sa avem acelasi tip de tinuta chiar daca trebuie sa o platim…ca si pana acum….
    Sanatate trupeasca si sufleteasca la toata lumea !!!

  • Reply
    Octavian
    17 mai 2013 at 11:08

    Este un BMW primit de la distribuitor, mi se pare foarte ok situatia. Si in masura in masura in care Smurd are rezultate bune, nu vad nici o problema ca managerii de acolo se se deplaseze cu BMW, mai ales ca este primita masina. Inteleg ca ti s-a pus pata pe Smurd. Am o rugaminte: nu deveniti gretosi ca si cei de la Catavencii. Nu va prinde, si in plus, va pierdeti cititorii.

  • Reply
    AntiGelu
    18 mai 2013 at 17:04

    „cretinoid”…nickul ti se potriveste perfect! O „autospeciala” e altceva, nu doua valize si doua talkie walkie. Iar linkul postat de tine e pe linga. Da-mi o imagine din interior, poate asa te prinzi si tu de diferenta.
    Pt „domnu de la” (BMW)…este X3 automat si cu motor de 2l turbodiesel chiar cel mai indicat pt „deplasari de urgenta” in Romania? Daca scopul este carat de „funduri cu functie”, da.
    Daca insa scopul ar fi fost cel declarat, „autospeciala pt interventie rapida”, und 118i sau chiar X1 xdrive2.0 ar fi fost mult mai indicate pt ca ating si mentin o anumita viteza medie mult mai usor.
    In spatiul european, misculatiile astea sint regulate de EN 1789 si EN 1865.
    Dupa cum arata masina e greu de spus in care tip se incadreaza. Dupa cum arata, e cel mult Tip A, desi e declarata Tip C. Trebuie inscriptionata cu „medic de urgenta – interventii rapide” si nu „pompierii smurd”…

  • Reply
    alex
    18 mai 2013 at 17:13

    dragi romani!in tarile din vestul europei sunt folosite masini mult mai scumpe de doctori veterinari nu de cei de la servicii speciale dupa cum este cazul de fata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *