ANI, ANAF și Corpul de control al premierului trebuie să-i ia banii lui Becali

Gigi Becali este la Rahova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. În materie penală, deci, cazul Becali s-a tranșat (cel puțin pe situația schimbului de terenuri cu Armata). Dar acesta ar trebui să fie doar începutul. Multe alte instituții ar trebui să continue demersul „dreptății pînă la capăt” invocate de USL în campania electorală:
1. Agenția Națională de Integritate trebuie să aibă în vedere declarațiile de avere completate în bătaie de joc de Gigi Becali de cîțiva ani încoace, declarații din care lipsesc cu desăvîrșire veniturile, dar apar cheltuieli fabuloase, de zeci de milioane de euro (în special în împrumuturi acordate în nume personal). Cum dracu’, deci, se poate ca unul care nu cîștigă nimic niciodată să aibă zeci de milioane de euro de dat cu împrumut? Nu se poate, corect, deci un caz de avere nejustificată s-ar putea coace. În cel mai bun caz, Becali a avut venituri personale, dar nu și le-a declarat. Așadar, dacă ANI nu va avea un dosar de avere nejustificată, va putea sesiza procurorii, care să cerceteze un fals în declarații;
2. Agenția Națională de Administrare Fiscală este obligată să cerceteze nu numai situația veniturilor lui Becali, dar și cît de fiscalizate au fost tranzacțiile imobiliare ale aceluiași; cu alte cuvinte, ANAF trebuie să lămurească situația impozitelor și taxelor plătite de Becali de-a lungul anilor (și ar trebui să vorbim de milioane de euro taxe);
3. Corpul de control al premierului are datoria să ne comunice tuturor ce s-a ales de privatizările făcute de stat cu Gigi Becali, prin intermediul AVAS, de exemplu (și nu au fost puține); ca să vedeți ce ironică e viața: în 2012, Becali a intrat în Parlament ca membru PNL, dar în 2007 liberalul Teodor Atanasiu, șef al AVAS, atunci, îl fugărea pe Becali să-i ia Uzina de armament de la Drăgășani înapoi (sursa).
Am văzut, în ultima vreme, cum Corpul de control al premierului a fost foarte activ în a demasca furturile guvernărilor anterioare. Am văzut, de asemenea, că Ponta îl simpatizează pe Becali și că asta nu e infracțiune. Dar furtul, Victor Ponta, este infracțiune? Evaziunea este? Zic să cercetați, nu?

You May also Like...

Ce am muncit azi cu intelectul și cu o lopată
23 ianuarie 2011
Un alt tip de "șantaj" voiculescian: fundațiile măciucă ale lui Felix
5 iunie 2013
La mulți ani, Manuela!
28 noiembrie 2010
4 Comments
  • Reply
    Vești bune: liber la percheziții la Gigi Becali | prisacariu
    29 mai 2013 at 11:27

    […] Plenul Camerei Deputaților a reușit să facă un lucru bun anul ăsta: tocmai a fost vacantat, oficial, locul de deputat al lui Gigi Becali, fost onorabil membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după ce s-a citit raportul Comisiei Juridice în acest sens. Așadar, din acest moment, Gigi Becali nu mai are garanțiile parlamentare împotriva percheziției, reținerii și arestării. Din nefericire pentru el, Gigi oricum e la pîrnaie, deci nu i se aplică protecția prin vot în ce privește reținerea și arestarea. Dar vestea bună e că, dacă procurorii au de gînd să percheziționeze vreun imobil al lui Becali, o pot face fără a se mai adresa Camerei Deputaților (care, dacă Gigi mai era parlamentar, trebuia să voteze dacă permite percheziția au ba). Și, cum Becali mai are cel puțin un dosar penal în lucru (Avicola Iași), poate se mai nasc și altele (cu ajutor de la ANI, ANAF sau Corpul de control al Guvernului, de exemplu – sursa). […]

  • Reply
    Julius Heide
    17 iunie 2013 at 11:51

    Ironic: Dar daca ma pis eu pe voi romani saraci de cacat care va rupeti carca pe 8 milioana pe luna ce are? Si daca ma supar il trimit si pe varu’ Giovani sa va scuipe baaaa! Pac-pac zic! Pai baaaa! Numai cine e fraier si munceste in tara asta de idioti care m-a trimis pe mine in Parlamentul European si in cel al Romaniei merita sa fie cercetat de fisc baaaa nu io!Pai io fac trei ani de parnaie in regim hotelier si ies la fel de bogat baaa saraciilor! Ptiu! Ca prosti mai sunteti ca nu ne luati la cataroaie pe strada baaaaa!Si dupa ce ies o sa fiu tot binefacatorul lu’ poporul roman tiganesc si parazit baaa!O sa va platesc lumina baaa curvelor si pestilor si cersetorilor baaa!Mi se rupe puncte puncte de voi baaa!

  • Reply
    ion din balon
    17 iunie 2013 at 11:54

    Sper sa i-o traga albanezului pana la capat! Ne-am saturat de albanezii locali travestiti in mari romani, cei mai mari escroci de facto din Constanta!

  • Reply
    ancaioanadragan
    17 iunie 2013 at 12:34

    Becali-un manelist al politicii romanesti! cum sa-i fie confiscati banii?cine mai sponsorizeaza pnl-ul si poate si psd-ul?multi plang de mila lui,facand dintr-n puscarias, victima sistemului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *