PSD nu renunță la năravurile proaste: refuză să-l dea afară din parlament pe deputatul incompatibil Aurel Nechita

Acum două zile, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv și irevocabil, că deputatul PSD Aurel Nechita este incompatibil, așa cum a decis Agenția Națională de Integritate (sursa). Urmarea, simplă: conform legii, Nechita și-a pierdut calitatea de deputat iar Camera Deputaților trebuia să ia act de această pierdere de mandat chiar în ședința de plen de azi. Tocmai de aceea, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților de ieri s-a discutat proiectul de hotărîre de vacantare a poziției de deputat a lui Nechita.
Era o formalitate elementară: trebuia întocmit un document în care să se menționeze doar că ÎCCJ a decis că Nechita e incompatibil și că legea cere, în astfel de situații, retragerea mandatului de deputat. Apoi, acel document întocmit de Comisia Juridică trebuia citit azi în plenul Camerei Deputaților (după cum se vede și în poza de mai jos) și, gata, Nechita nu mai era deputat.
nechita
Ce au făcut, însă, membrii Comisiei Juridice ieri? Au decis să AMÎNE cu o săptămînă redactarea documentului, deci azi acel document nu a fost citit în plen. Motivația membrilor Comisiei Juridice, stupefiantă: au decis să-l audieze și pe deputatul incompatibil Aurel Nechita, săptămîna viitoare, pentru ca abia apoi să întocmească documentul care să ducă la pierderea mandatului.
Alo, megajuriștilor din Comisia Juridică, Aurel Nechita este incompatibil definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție! Deci, nu mai are nici un argument pe care să vi-l aducă în ședința Comisiei și care să întoarcă verdictul Justiției! Mai mult, cu fiecare zi care trece, încălcați decizia ÎCCJ și încălcați și separația puterilor într-un stat democratic: judecătorii au decis că Nechita nu mai e parlamentar, voi, colegii lui, îl țineți în Parlament.
Practic, e ca și cum deputații din Comisia Juridică ar fi decis ca și Gigi Becali să rămînă parlamentar, deși Justiția a decis definitiv și irevocabil să fie condamnat la închisoare cu executare.

You May also Like...

Acu' să te văz, Băse, cît iubești pedeleu'
12 mai 2010
Curtea Constituțională trebuie să ceară și verificarea fraudelor
2 august 2012
Ponta, premierul Chuck Norris
23 iulie 2013
2 Comments
  • Reply
    Amărăşteanul
    29 mai 2013 at 16:49

    După principiul ,,Eu te-am făcut, eu te omor”, ai noştri aleşi puiesc legi pe care tot ei le încalcă. Ce nu e clar?

  • Reply
    pensionara
    30 mai 2013 at 0:13

    Domnule Prisacariu, eu cred ca alesii celorlalti ( ca ai mei nu sunt) au inteles gresit ( sau deloc) cum sta treaba. Ei nu trebuie decat SA CITEASCA in plen hotararea ICCJ NU SA O VOTEZE. Atata imbrcilitate la un nivel atat de sus eu n-am mai pomenit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *