Anunț: caut protestatar din Piața Universității care să îndeplinească următoarele condiții

Deci: că tot se reia subiectul protestelor din ianuarie 2012, aș vrea să cunosc un protestatar/o protestatară din Piața Universității (sesiunea ianuarie 2012) care să îndeplinească următoarele condiții:
1. să știe să scrie și să citească;
2. să nu fie membru al unui partid politic;
3. să nu fi fost plătit de vreun partid politic ca să iasă în Piața Universității;
4. să nu fie huligan de galerie de fotbal;
5. să nu fi fost drogat cu alcool/aurolac/alte substanțe cînd a fost în Piața Universității;
6. să poată înșira coerent cîteva fraze în care să explice de ce s-a dus în Piața Universității și dacă s-ar mai duce o dată.
Ar mai fi și alte condiții, cred, cu care mă puteți ajuta. Dar anunțul e cît se poate de serios: dacă există vreun protestatar/vreo protestatară care să îndeplinească acele condiții enumerate mai sus, să mă contacteze. Mulțumesc anticipat!

You May also Like...

EXCLUSIV: Băsescu vrea PDL + PNL = LOVE
12 ianuarie 2011
USL: cerem grațierea tuturor pușcăriașilor din pîrnăile României!
15 iulie 2011
Cum ajungi în conducerea TAROM? Cumperi două apartamente de la Ponta
25 februarie 2014
48 Comments
  • Reply
    AntiGelu
    3 iunie 2013 at 0:47

    Si:
    7. Sa detina sau sa fi detinut o slujba in ultimii trei ani
    8. Sa aiba peste 18 ani si sa nu mai locuiasca cu parintii

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2013 at 0:50

      s-a bifat!

  • Reply
    pensionara
    3 iunie 2013 at 6:03

    9. sa nu faca parte din sindicatul lui Dogaru

  • Reply
    Horia Pană
    3 iunie 2013 at 9:26

    Domnule Prisacariu,
    Mai aveţi criterii în care să mă încadrez? 😀
    Problema este nu de ce m-am dus, că motive erau destule, ci de ce a ieşit dintr-un protest ce părea justificat o babilonie. În aceleaşi circumstanţe, nu m-aş mai duce decât, probabil, în prima zi. Că speranţa moare ultima.

  • Reply
    Andrei Pavel
    3 iunie 2013 at 10:57

    Eu.

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2013 at 11:03

      bun, povestește: de ce ai fost, ce ai sperat, ce impresii ai acum, după?

  • Reply
    Andrei Pavel
    3 iunie 2013 at 11:19

    Daca ma uit in timp, nu cred ca motivul principal a fost Raed Arafat sau taierea pensiilor si a salariilor, ci mai degraba un sentiment de razvratire impotriva clasei politice.
    Ce am sperat?Am sperat sa vad un popor care, la un moment dat, sa-si poata striga nemultumirea intr-un singur glas, iar de acest glas sa se tina cont.
    Ce impresii am dupa?Din pacate, aceleasi pe care le aveam si inainte.Dormim pe noi, in timp ce altii iau anumite decizii ce vor afecta atat viitorul nostru cat si al copiilor nostri.

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2013 at 11:27

      Andrei, cînd crezi că protestul a fost confiscat? și de către cine?

      • Reply
        Andrei Pavel
        3 iunie 2013 at 11:38

        Sincer?Habar nu am! Si daca stau si mai bine sa ma gandesc, nici nu ma intereseaza.
        Stiu ca in zilele de sambata si duminica, chiar am simtit pe strazi un sentiment de inversunare,de nemultumire pura.
        Dezamagirea mea a venit din faptul ca ,se pare, la momentul respectiv, in Bucuresti erau doar 2-3 mii de oameni nemultumiti, iar in restul tarii inca pe atat.
        Din pacate, traim intr-o tare care traieste la televizor.

  • Reply
    Raileanu Lica
    3 iunie 2013 at 11:20

    Sa fie participant la revolutia din 89 dar sa nu beneficieze de drepturile de revolutionar.

  • Reply
    david dannyel
    3 iunie 2013 at 11:21

    Primele trei conditii sunt suficiente ca sa iti anuleze orice sansa. Conditia nr 4 e alta poveste. Cei ce spun ca totus au fost acolo in conditiile cerute au fost niste gura casca, iesiti la aer pentru ca nu aveau ce face acasa.

  • Reply
    ancaioanadragan
    3 iunie 2013 at 11:48

    am inteles ca pot raspunde doar persoane inteligente! nu cred ca ma incadrez!stabileste si tu alte criterii,poate au loc si mediocriì!

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2013 at 11:55

      te alinți:)

      • Reply
        Dan
        3 iunie 2013 at 12:36

        Mai Prisacariule, dar tu ce realizari ai mai nene la viata ta, si in baza caror criterii etichetezi tu oamenii asa de usor?? Si ok, daca te contactez eu pe tine, care am fost in piata din dorinta pura de a scapa de un sistem de rahat, satul fiind de munca cinstita si de platit taxe pentru nimic – cu ce ma poti ajuta tu pe mine? PS: cauta bine in text, poate am scapat vreo litera sa ai de ce te lega :))

        • Reply
          prisacariu
          3 iunie 2013 at 12:46

          da’ ce supărat ești:). de ce ești așa supărat?

          • Dan
            3 iunie 2013 at 23:05

            Cum ai dedus tu ca sunt suparat? Doar ai vazut smiley-face-ul dublat din finalul comentariului meu… Doar rad de tine, atata tot 😉

          • prisacariu
            3 iunie 2013 at 23:46

            rîde mai clar, dom’le, să se înțeleagă, că rictusul ăla scremut nu te ajută:)

          • Dan
            4 iunie 2013 at 7:42

            :))))))))

        • Reply
          ancaioanadragan
          3 iunie 2013 at 12:56

          ra ai alta opinie,sau sa spui adevarul ,in legatura cu protestatariì(s-a specificat despre cine era vorba) ce realizari crezi tu ca ar trebui sa aiba cineva?Catalin,este un jurnalist,un formator de opinie si mult mai bine documentat decat privitorii de pe tusa.

          • Dan
            3 iunie 2013 at 23:18

            Un jurnalist, un formator de opinie… :)) Poate ca ar trebui sa analizam putin si CE OPINIE formeaza. Nimic concret, iti spun eu. Unul care doar vrea sa se afle in treaba. Sau in cel mai rau caz e platit sa formeze o anumita opinie. Uita-te doar la ce raspuns mi-a dat: pe el il intereseaza doar de ce sunt eu suparat domne, de parca nu ar fi atat de evident din comentariul meu. Hai sa comentam putin adevaratele motive care au scos oamenii in strada, oameni printre care am fost si eu – Prin deductie logica – nu am stat pe tusa ;)Dar nu asta e important… Importante sunt, draga domnisoara dornica de afirmare, adevaratele motive care au scos oamnenii in strada Si nu uita: TOATE PARTIDELE POLITICE SUNT COMPROMISE!

  • Reply
    ancaioanadragan
    3 iunie 2013 at 12:18

    gresesti! si ca raspuns: demnitatea ,este cel mai important criteriu! cati au avut ,sau mai au demnìtate?

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2013 at 12:19

      păi, de demnitate era vorba cînd mă refeream la plata de la partid, de exemplu

  • Reply
    ancaioanadragan
    3 iunie 2013 at 12:31

    daca vor avea loc alte manifestatii,vom vedea aceleasi fete,huiduieli si de ce nu haos.ma intreb ,de data asta,cine vine cu banii?

  • Reply
    vivi
    3 iunie 2013 at 13:09

    Zdrobitoarea majoritate a celor care sustin usl sunt cei care nu suporta sa munceasca cinstit, adica puturosii hotii , mincinosii, oamenii fara scoala si fara o educatie sanatoasa etc. In orice tara civilizata se gasesc asemenea specimene si reprezinta cateva procente din populatia adulta, spre deosebire de RO unde procentul este de cca. 30%. Neavand o sursa sigura de venit si cum spuneam nici educatie, acesti oameni sunt usor de manipulat
    . Aceasta este pe scurt consecinta faptului ca in 1990, Iliescu in loc sa puna oamenii la treaba si sa-i oblige sa respecte legile a facut exact pe dos : a dezbinat oamenii, specialistii au fost scosi la pensie, a aruncat cu bani in toate partile , a inchis ochii la jaful infaptuit in timpul celor 3 mandate etc, etc.
    Toate nenorocirile prin care trecem se datoreaza regimurilor iliesciene in timpul carora au fost elaborate Constitutia si legile dupa care se desfasoara toate activitatile in Ro. In general, legile iliesciene sunt neclare si interpretabile. Din aceste motive sunt greu de aplicat in viata. Legile trebuie sa fie scurte, clare si la obiect si sa impuna o finalizare fara interpretari. Asta a incearcat sa faca regimul Basescu in coditiile in care opozitia l-a sabotat din toate pozitiile.

  • Reply
    Emil
    3 iunie 2013 at 13:29

    Nu vă dă de gândit similitudinea între genul ăsta de mesaje şi cele ale propagandei feseniste din 1990 la adresa demonstranţilor de atunci din Piaţă? „Plătit”, „droguri”, „huligan”, mai lipsea „oameni care pentru un pisic omoară pe tac-su” ca că fim în plin Caragiale.

    • Reply
      prisacariu
      3 iunie 2013 at 13:33

      nu prea văd nici o legătură între 1990 și 2012

    • Reply
      Dan
      3 iunie 2013 at 23:27

      Eu cred ca ai multa dreptate. Prisacariu pare un basist platit si atata tot. a nu se interpreta ca sunt USL_ist. Sunt doar un om scarbit de TOATE partidele din Romania. Este evident pentru orice „prost” ca exista un sitem politic extrem de corupt, puterea exercitandu-se prin rotatie ( de la dreapta la stanga si viceversa). totul e o lupta pentru ciolan intre ei (USL, PSD, PNL, UDMR, etc, etc) in detrimentul poporului

      • Reply
        Dan
        3 iunie 2013 at 23:29

        a, si PD, uitasem 😀

      • Reply
        prisacariu
        3 iunie 2013 at 23:48

        ah, ce-mi place asta cu „băsist”-ul, așa zice și ciuvică;;)
        P.S. da’ măcar ciuvică are bunul-simț să-și afișeze identitatea, nu se ascunde sub un IP

  • Reply
    doina
    3 iunie 2013 at 15:13

    Ancaioanadragan,regret sa te dezamagesc,dar te invit astazi dupa masa si maine,si poimaine la ora 17,45,in scuarul din fata Academiei Romane,unde un grup de bucuresteni demonstreaza pasnic si civilizat impotriva diminuarii pragului de validare al referendumului si impotriva elaborarii unei noi Constitutii „stalinist-comuniste”,spun ei.Te asigur ca nu ai mai vazut aceste persoane in strada,iar motivul protestului lor este demn de insusit.Sigur,nu vor sa-l inscauneze pe Raed Arafat (care mari minuni a facut de cand s-a infipt in Ministerul Sanatatii!!)si nu vor nici sa li se dreaga taierile de pensii (?!?)care n-au prea avut loc…Ei vor sa fie respectata demnitatea si democratia acestei tari,iar mie,una,nu mi se pare putin lucru…

  • Reply
    ancaioanadragan
    3 iunie 2013 at 17:19

    imi pare rau,nu locuiesc in Bucuresti! eu sunt ardeleanca mai pasnica si mai rationala! eu nu am generalizat.

  • Reply
    ilie
    3 iunie 2013 at 19:36

    Nu veti gasi un astfel de personaj.

  • Reply
    spirala colorata
    3 iunie 2013 at 19:49

    si eu am fost. 2 saptamani chiar.

    • Reply
      KAKA MIZE
      3 iunie 2013 at 23:29

      Corect e „si eu am fost 2 saptamini decit”.

    • Reply
      KAKA MIZE
      3 iunie 2013 at 23:34

      M-am uitat pe site-ul tau. Corect e „squirt bike Bucharest”.

  • Reply
    dan
    4 iunie 2013 at 12:16

    am gasit eu unul !!! dar intre timp si-a revenit :)))
    http://bookaholic.ro/neavenitii-din-piata-universitatii-iulian-tanase-scriitor.html

  • Reply
    vali
    4 iunie 2013 at 21:19

    cui prodest?

  • Reply
    cufundacul
    5 iunie 2013 at 0:06

    Buna seara. Eu corespund conditiilor tale asa ca am sa incerc sa raspund la intrebarile de mai sus „bun, povestește: de ce ai fost, ce ai sperat, ce impresii ai acum, după?”.
    Poate ca e vorba de naivitate, mie imi place s-o alint „idealism”. Si ca sa trec la subiect.
    Am iesit cateva zile la rand in Piata Universitatii, dupa serviciu. In perioada aia trebuia sa pregatesc si examenele pt maaster si incercam sa ies macar vreo ora doua, in fiecare seara.
    Am iesit, inca de la inceput, pentru un singur motiv: mi s-a parut la momentul respectiv ca se produce un fel de trezire sufleteasca a romanilor. Sunt ani buni de cand aud acelasi refren – nu se poate face nimic cu astia de la putere, singura sansa sunt alegerile dar nici atunci pentru ca avem mereu de ales intre rau si mai putin rau.
    Asadar.. ne invartim in cerc. Ma rog, aia care mergem la vot si care totusi credem ca lucrurile se pot schimba.

    • Reply
      prisacariu
      5 iunie 2013 at 0:13

      mulțumesc pentru amabilitate și sinceritate

  • Reply
    cufundacul
    5 iunie 2013 at 8:49

    Scrisesem comentariul separat si apoi cred ca l-am copiat gresit. Nu e nevoie neaparat sa-l publici, voiam doar sa raspund iar raspunsul intreg e asta:
    [Am iesit inca de la inceput, pentru un singur motiv: am crezut, cu mici rezerve, dar chiar am crezut ca se produce un fel de trezire sufleteasca a romanilor. Si am sa incerc sa explic la ce ma refer..]
    De la Revolutie (sau poate mai degraba de la Mineriade) incoace, a iesi in strada pare a fi o actiune rusinoasa, de mahala, de scandal dar mai ales, si cel mai grav, pare a fi o actiune inutila.
    Mi se spune din toate partile ca singurul instrument democratic coercitiv al poporului asupra puterii e votul. Dar aceiasi indivizi imi spun apoi ca de fapt alegem intre rau si mai putin rau, ca oricum nu le pasa celor de la guvernare, ca ne cumpara cu un kil de faina, ca votul nu are nici o valoare. De vis! – ce sa mai spun!?
    De fiecare data cand incercam ca, uite, altii, din tari mai acatarii, isi castiga drepturile iesind in strada, ma alegeam cu o privire crucisa, cu o senzatie de compatimire fata de stupiditatea ideii mele si eventual cu o bataie binevoitoare pe umar – „Asa sunteti voi astia tineri, idealisti! Nu se rezolva nimic.”
    Dar culmea e ca in decembrie 2011 – ianuarie 2012, puterea a cedat presiunilor strazii. Presedintele si-a revizuit discursul intr-o mare masura iar guvernul de pe atunci a inceput sa dea inapoi. E adevarat ca nu au fost schimbari majore.. dar sa fim seriosi, n-a fost nici o prezenta comparabila cu ce e acum in Turcia, de pilda.. asta ca sa dau cel mai apropiat exemplu. Si totusi, mai mult in virtutea celor cateva zile cat Piata Universitatii a fost blocata, si apoi cele cateva saptamani cat a fost ocupata constant de un mic grup de protestatari.. s-a simtit o schimbare. Ma lungesc prea mult daca dezvolt dar daca e nevoie revin cu un comentariu.
    Asa ca pe scurt, am iesit sa sprijin un comportament care mi se pare normal, util ba mai bine spus necesar intr-o tara cu o democratie sanatoasa: sa iesi in strada, sa iti ceri drepturile, sa declami abuzurile. E dovada de curaj si ca esti dispus sa renunti la confortul starii de victima.
    Nu am iesit impotriva lui Basescu, asa cum nici ulterior, cand am mai participat la alte proteste, nu am participat impotriva persoanelor in cauza. Am iesit impotriva unor comportamente abuzive ale puterii .
    Ce am sperat? Am sperat ca protestul sa ia o asemenea amploare incat oamenii sa isi recupereze increderea ca, da, pot shimba ceva daca pun presiune si participa colectiv si sustinut in strada, in piata, pe trotuare. Am sperat ca protestul sa aiba un impact atat de profund asupra puterii incat sa se transforme intr-un precedent iar clasa politica sa inteleaga ca abuzurile pot fi sanctionate dur.
    In lumina incercarilor USL-ului de a deturna puterea de asta vara, pot spune ca partea cu protestul din iarna ca precedent, ca atentionare.. s-a cam naruit. Nu zic ca imi faceam mai iluzii, spun doar ca speram totusi la o responsabilitate mai mare a clasei politice.
    In ce priveste prima parte.. avand in vedere ca aproximativ din perioada aia am inceput sa aud constant de proteste mai mici, mai putin furioase, intre garduri de la primarie, cu aprobare sau fara, dar pentru nenumarate cauze care pana atunci erau doar motive de lamentare.. as indrazni sa cred ca ceva s-a schimbat in bine.

    • Reply
      Stefan
      5 iunie 2013 at 16:07

      Bine ca te-ai dat de gol la sfarsit. Urmareai tu ceva cu comentariul asta lung… Poti sa te dai ce vrei tu „idealistule”. Naivitatea „ta” mie imi place s-o alint „somnambulism”.

  • Reply
    cufundacul
    5 iunie 2013 at 19:19

    @Stefan
    Nu stiu daca inteleg la ce te referi cu datul de gol. Ma exprim in fraze lungi si uneori las loc la interpretari. Daca zici de fraza cu USL-ul – eu ma refeream doar la faptul ca demonstratiile din decembrie nu au ajutat in nici un fel la responsabilizarea clasei politice. Au ramas la fel de predispusi la abuzuri flagrante. Cam asta era ideea pe care o aveam atunci in cap, prin ianuarie 2012.

    • Reply
      Stefan
      6 iunie 2013 at 22:19

      Care abuzuri flagrante? Erai suparat ca romania nu era condusa de securisti sau condamnati?

  • Reply
    cufundacul
    7 iunie 2013 at 12:29

    Acuma, lasa-ma sa te intreb, poti tu sa iti bagi amandoua mainile in foc ca printre ei sau in spatele lor nu erau securisti? Ca nu erau „potentiali” condamnati? Hai nu amandoua mainile, macar un deget?
    Abuzurile pe care le-am constatat eu atunci, din ce imi mai amintesc: numararea voturilor – cazul Anastase, practica ordonantelor de urgenta, practica asumarii raspunderii guvernului pe pachete de legi (de 11 ori au facut asta in doi ani!) si in alt registru: celebrul caz al frunzei de la Ministerul Turismului care a costat nejustificat de mult, despre RMGC si mituirea guvernului Boc – caz anchetat si de Kamikaze, de altfel etc. Astea sunt doar asa, la prima mana.
    Si da, stiu ca asumarea raspunderii, ordonantele de urgenta au fost proceduri practicate la greu de guvernele Nastase si Tariceanu. Nastase le-a inventat (!). Daca ma gandesc ca a participat la elaborarea Constitutiei, indraznesc sa speculez ca inca de atunci si-a lasat loc pt asta.. dar astea sunt deja speculatii.
    Una peste alta, eu am iesit in strada ca sa nu se mai practice o astfel de politica. N-am iesit impotriva guvernului Boc ci a felului in care incepuse sa guverneze si ma ingrozesc astia care au venit, USL-ul e o molima. Mi-e groaza si ca vine PSD-ul iar la guvernare.
    Repet, in final, ca iar m-am lungit (si cer scuze pt meteahna asta), am sperat ca: 1. vom reusi sa punem presiune asupra clasei politice (de orice culoare) prin proteste
    2.(consecita a lui 1) clasa politica va intelege ca nu poate sa faca orice doar din cauza ca nu e perioada electorala
    Si nu, nu mi se pare normal sa accepti niste abuzuri doar pentru ca le-ai mai acceptat pana acum si ca astia sunt mai putin rai decat ceilalti. Ca altfel ramanem naibii doar cu voturile si aceeasi concluzie – alegem intre rau si mai putin rau.
    Iar schimbarea la care ma refeream in primul comentariu privea, strict, felul in care incepe sa fie perceput acum „protestul” – nu mai e asa o mare rusine sa iesi in strada, nu mai e asa o mare „tiganie” sa iti ceri drepturile in Piata Universitatii.

  • Reply
    Stefan
    7 iunie 2013 at 20:40

    Pai ce mai pot sa-i zic unui om care ma implora sa gasesc argumente impotriva mea, crede ca parlamentu n-are legi, il irita procedurile diverse, prefera sa caute ministra curenta pe facebook un logo pt romania, vrea sa salveze plantatia de rosii care sta peste un munte de aur, si p-asta cu mituirea guv. Boc o fi fost o stire asa mare ca n-am auzit-o. A fost vreodata o ‘tiganie’ (sau ‘romanie’…) sa protestezi? Nu stiam. Mai nou e chiar la moda sa iti pui masca pe fata si sa nu stii de ce te aflii in piata…

    • Reply
      Stefan
      7 iunie 2013 at 20:43

      Si de data asta am pus si eu commentu aiurea

      • Reply
        cufundacul
        8 iunie 2013 at 9:58

        :)) m-a distrat asta cu comenentul pus aiurea. Mai, nu stiu daca am dreptate, poate n-am. Dar cam asa vad eu lucrurile. N-am zis nicaieri ca vreau sa salvez plantatia de rosii de pe muntele de aur. Aia e o discutie lunga si ca sa zic drept, nu cunosc in detaliu situatia ca sa am o pozitie pro sau contra. Iar cu iesitul in piata.. exact cum ai zis.. „mai nou” e chiar la moda sa iesi in piata. Din pacate, ai oarecare dreptate in ce spui, ca unii nu stiu de ce sunt acolo. Dar asta, iarasi, e alta discutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *