Unde sînt revoltații din Piața Universității?

La protestele din Piața Universității din ianuarie 2012 au participat, în zilele glorioase, 2-3.000 de oameni. Dintre aceștia, vreo 500 înțelegeau de ce se află acolo: pentru că țara era guvernată prost nu din 2009 încoace, ci din ’90 încoace, pentru că politicienii sînt aroganți, pentru că se fură constant, dar prin rotație guvernamentală, pentru că nu există, de fapt, o cultură a protestului la români.
500 am zis? Poate mă înșel, nu cred că erau mai mult de 300, dar fie, las de la mine: au fost 500 de oameni cu discernămînt. Și asta în zilele glorioase, cele cu 2-3.000 de oameni cu totul în piață. În aceleași zile glorioase, restul de 1.500-2.500 de oameni erau ba tineri care să se mai laude la prieteni că s-au luat la harță cu jandarmii, ba huligani de galerie, ba săraci care ar fi manifestat și dacă se organiza undeva un miting de protecție a marțienilor verzi cu dungi roșii de la vulcanii noroioși, ba tot felul de dubioși care luau 50 de lei pe zi de la partide ca să îngroașe rîndurile rivuluției, mon cher, mă-nțelegi, să dea jos tiranu’.
Am zis asta și în zilele acelea. Desigur, useliștii de online m-au umplut de rahat instantaneu. Acum, la un an și jumătate distanță, vă întreb: unde sînt măcar cei 500 de protestatari responsabili din ianuarie 2012? Nu zic 2.000, nu zic 3.000, nu zic 10.000, nu zic „7,4 milioane de români”. Zic doar „500”. Atît: cinci sute de oameni. Pe ăia cinci sute vreau să-i văd acum în piață, recuperîndu-și locul simbolic din care au luptat cu tiranul și, din greșeală, au scăpat doar de Boc, dar au dat de ta-su, adică de Ponta.
P.S. Pe ceilalți 1.500-2.500 mă aștept să-i văd, pe bani, din nou în Piața Universității.

You May also Like...

Votez tevatura cu procedura! Ziua 2: eșec
4 aprilie 2013
Kamikaze si pe twitter
9 martie 2010
Veni, vidi, Vințan
10 octombrie 2012
19 Comments
  • Reply
    ancaioanadragan
    2 iunie 2013 at 23:35

    daca pina si stegarul Avramut,si-a dat demisia,pt.ceilalti nu mai sunt bani.Varanul,are alte probleme mult mai grave.

  • Reply
    ion
    2 iunie 2013 at 23:35

    de bine de rau, mana aia de oameni la un moment dat in viata lor au avut sange sa iasa in strada sa spuna ca nu este corect ce se intampla. Spre deosebire de tine si de celelalte 20 de milioane de romani.
    Unii nu-si pot face o profesie din a sta doar pe strazi pentru proteste, cum astia ca tine pot totusi sa isi faca o profesie din a arata cu degetul.

    • Reply
      prisacariu
      2 iunie 2013 at 23:37

      și dacă au ieșit în stradă ce s-a întîmplat? că asta nu-mi e clar

      • Reply
        ion
        2 iunie 2013 at 23:39

        macar au facut CEVA ! ALTCEVA decat a sta acasa sa sparga serminte.
        Da tu o idee mai buna, lumineaza-ne tu pe toti.

      • Reply
        andrei
        3 iunie 2013 at 0:32

        dar ce s-a intamplat stand acasa? sau doar comentand ca aia sunt uselisti sau ultrasi/huligani si deturneaza sensul protestului?
        de ce voi, astia care va credeti peste medie, asteptati tot timpul ceva de la altii?
        si cand se incearca ceva, doar criticati si apoi tot voi va plangeti ca nu a iesit nimic :))

        • Reply
          prisacariu
          3 iunie 2013 at 0:47

          eu nu aștept nimic de la nimeni, ba am mai și admis că în piață au fost cîteva sute de oameni care știau de ce sînt acolo :). tu de ce ai fost acolo?

          • Suman Negru
            4 iunie 2013 at 14:36

            Prietene, daca nu astepti nimic de la nimeni de ce intrebi retoric unde-s aia 300 de la Universitate?Poate au fost toti huligani, pensionari platiti, usl-isti sub acoperire. De ce nu iesi tu si prietenii tai sa dai jos guvernul asta? Noi am fost doar niste imbecili manipulati sau violenti din nastere si orice am fi facut n-ar fi fost bine… ca am dat jos un guvern care taia salariile si pensiile cu 25 % ca alte solutii n-avea . Poate daca iubitii tai guvernanti de atunci nu ar fi vrut sa desfiinteze SMURD-ul, sa dea liber la RMGC, sa le taie la toti drepturile, poate erau si acum la putere.
            Nu ma intereseaza politica, pt mine pdl si usl sunt aceeasi mizerie, io-s huligan si ma simt bine cand protestez, chiar si violent, daca-i cazul, pt drepturile si ideile mele..dar nu pt ale tale. Tu esti doar un ziarist, platit sa manipulezi!

          • prisacariu
            4 iunie 2013 at 15:38

            amin!

    • Reply
      Alex Dănilă
      3 iunie 2013 at 0:05

      „au avut sange sa iasa in strada”
      Hai fii serios. Mulți n-am ieșit pentru că știam că protestul va fi folosit pentru favorizarea USL (PDSR+Antonescu+Voiculescu). Alegerea între Boc și absolut oricine din PDSR e foarte ușoară.
      Tu ai ieșit în Piața Victoriei cînd a plagiat ăla?! Noi ăia de acolo „am avut sînge” și n-a ieșit administrativ nimic (a ieșit o mică rețea persoanală).

  • Reply
    ion
    2 iunie 2013 at 23:38

    si stai linistit ca aia care s-au luat cu jandarmii, „huliganii” cum sunt numiti de presa, n-aveau cum sa faca asta in schimbul a 50 de lei.
    Ca fapt divers, pentru 50 de lei, pentru ce ar risca un om normal la cap o amenda de zeci de ori mai mare + o bataie buna de la bestiile in albastru? Parca esti de la presa, asa esti de prost.

    • Reply
      prisacariu
      2 iunie 2013 at 23:46

      prietene, cu cine am onoarea?:)

      • Reply
        ion
        2 iunie 2013 at 23:48

        apucaturi de jandarm. In cazul asta, oare de ce nu ma mira continutul articolului tau?

        • Reply
          prisacariu
          2 iunie 2013 at 23:53

          dragă ion (sau cum te-o chema pe tine), numele meu e la vedere și, după cum vezi, mă mai și conversez cu tot felul de anonimi care mă jignesc. cred, totuși, că nu e deplasată cererea mea să ne împrietenim, nu?

  • Reply
    ion
    2 iunie 2013 at 23:46

    „mai bine haimana, decat tradator…”
    indiferenta = complicitate.
    Cu asta ai ramas tu de-atunci, cu „unde-s aia 500” ? Dar cu abuzurile jandarmeriei, majoritatea filmate, cum ramane ? Cu ce fac politicienii care cica ne reprezinta, cum ramane ? Aaa, asta era, unde-s aia 500.

  • Reply
    Drupos
    2 iunie 2013 at 23:56

    Aia 500, pardon, 300, cineaza in iad! Augh! Augh! Augh!

  • Reply
    Manowar
    3 iunie 2013 at 0:12

    In Spania, Italia, Anglia, Germania, Austria, Irlanda.

  • Reply
    Sam
    3 iunie 2013 at 6:10

    De ce ar iesi cineva in strada azi?
    Pentru Voiculescu?
    Abia ce a ajuns Ponta prim-ministru si tara e cat de cat stabila. Lumea nu are motiv sa protesteze, inca ..
    Tu probabil ca vrei sa iasa lumea in strada pentru A3 si Voiculescu.
    Adevarul e ca, putin le pasa romanilor de fratele Felix.

  • Reply
    Viorel Stancut
    3 iunie 2013 at 19:46

    Cum să iasă în stradă daca nu îi scoate nimeni? Ce aia care au dat tonul la proteste erau de capul lor? Să nu fim naivi. Startul a fost dat de mercenari cărora li s-au alăturat cei fara de minte, membrii de partid avizi dupa ciolan, şi niste visători care astazi se întreabă de ce au făcut-o. Au fost mitinguri bazate pe manipulare, pentru a face culoar la guvernare unui anus contra naturii, numit USL.

  • Reply
    Unde s-a dus Piaţa Universităţii când s-a dus? Răspuns lui Cătălin Prisăcariu « Civitas Politics
    11 iunie 2013 at 11:37

    […] Pe ăia cinci sute [de manifestanţi sinceri] vreau să-i văd acum în piaţă, recuperîndu-şi locul simbolic din care au luptat cu tiranul şi, din greşeală, au scăpat doar de Boc, dar au dat de ta-su, adică de Ponta. (sursa) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *