JALE: Antena 3 are pierderi de 4,2 milioane RON și datorii de 27,2 milioane RON

Zilele trecute, angajații turnătorului Felix s-au opărit rău, da’ rău, și au amenințat cu diverse instanțe de judecată (cred că au promis că merg pînă la Curtea Drepturilor Intergalactice ale Tuturor Ființelor din Univers, dacă nu mă înșel) după ce am scris că au datorii de milioane de euro la bănci (sursa). Cu atît mai nasol a fost că nu numai B1 TV, dar și publicații și bloguri au preluat informația și au rostogolit-o. Culmea e că și săracul cu duhul Mircea Badea a confirmat datoriile trustului la care lucrează (sursa). Cu toate astea, cum am zis la început, angajații turnătorului s-au apucat să toarne și ei. Să toarne amenințări și lături la adresa B1 TV, după cum a remarcat și Petrișor Obae aici. Bun, păi, dacă tot veni vorba de manipulări și dezinformări, să aducem probe concrete, nu turnătorii și lături.

Priviți poza de mai jos:
antena 3
antena 3 2011
Ce am văzut noi, dragi copii, în poza de mai sus? Păi, am văzut bilanțul contabil al Antenei 3 SA din 2011 (cel pe 2012 nu este încă prelucrat de Ministerul de Finanțe, dar va fi – inclusiv public – în cîteva luni). Și ce vedem noi în bilanțul pe 2011 al Antenei 3?
Vedem, pentru început, că Antena 3 SA are DATORII de peste 27 milioane RON, adică peste 6 milioane EURO. Ce e drept, Antena 3 are și creanțe, adică bani de încasat, dar de numai 22 milioane RON, deci datoriile bat creanțele cu 5 milioane RON, așadar tot pe minus iese prăvălia de dezinformare a lui Felix turnătorul.
Dar ce vedem în al doilea rînd? Vedem că tot Antena 3 are PIERDERI de 4,2 milioane RON, deci aproape un milion de EURO. Așadar, e vorba că Antena 3 nu cîștigă pe cît cheltuie, adică cheltuie mai mult decît produce, deci merge în pierdere.
Sigur, situația asta financiară tristă se întîmpla în 2011, fix anul de dinaintea verii puciste. Cel mai probabil, anul trecut, deci în 2012, Felix și-a scos pîrleala: i-au ajuns liberalii la putere și Băsescu a fost aproape să fie scos de la Cotroceni. Deocamdată, însă, pe ultimele date oficiale, Antena 3 era pe pierdere. Dovedit cu documente.

You May also Like...

Ponta, o nouă măsură nord-coreeană: poate decide, după bunul plac, prin pixul lui Șova, cui să-i dea și cui să-i ia contracte publice
15 octombrie 2013
Kelemen Hunor poartă o brățară dacică?
31 octombrie 2011
Băsescu, Ponta, Kovesi, Morar și legea
5 aprilie 2013
8 Comments
  • Reply
    ancaioanadragan
    9 iunie 2013 at 22:24

    chiar acuma Gadea ,tuna si fulgera impotriva csm si impotriva postului b1,evz.poate se mai gaseste un fericit cu duhul,care sa confirme ca au ajuns la fundul sacului..

  • Reply
    Felix, probleme financiare grave și la Intact Production: pierderi de 9,3 milioane RON și datorii de 25 milioane RON | prisacariu
    10 iunie 2013 at 12:20

    […] Antena 3 are pierderi anuale de aproape un milion de euro și datorii de șase milioane de euro (sursa). Problemele financiare ale turnătorului Felix sînt și mai grave, însă: Intact Production SRL, […]

  • Reply
    Otto Brekner
    10 iunie 2013 at 15:04

    Corect, au pierderi. Dar daca verificam la Pro TV (CUI: 2835636) si la B1 TV (CUI: 27759259), tot pe mfinante.ro/infocodfiscal , observam ca nici ele nu au profit si ca au pierderi. Asta mai degraba confirma ceea ce spune Badea despre mediul de afaceri din Romania, ca trebuie sa mai pui si bani de acasa. In afara de asta, daca nu ai profit, nu platesti impozit pe profit, dar nici dividende la actionari. BTW, B1 are cam tot atatea datorii cat A3.
    Spun toate astea nu ca tin cu A3 (ma dezgusta), dar in spiritul obiectivitatii ce caracterizeaza investigatiile tale.

    • Reply
      prisacariu
      10 iunie 2013 at 15:07

      e o diferenta majora: numai directorul antena are dosar de santaj

      • Reply
        Otto Brekner
        10 iunie 2013 at 18:35

        Sunt de acord cu tine, insa asa cum e scris articolul, conduce la ideea ca datoriile A3 sunt un factor major ce a condus la santaj. Daca ar fi asa,ar trebui sa vedem si la celelalte doua companii cazuri de santaj, ca santajul ar fi corelat cu datoriile si lipsa de profit. Dar nu e asa.
        Singurul factor diferentiator la nivelul asta (fara ale variabile luate in calcul) e conducerea A3, care are un Gadea, un Voiculescu, un Sorin Alexandrescu, si nu foarte scrupule in business.

        • Reply
          prisacariu
          10 iunie 2013 at 19:34

          pai, sa vada parchetul cazuri de santaj:)

  • Reply
    Afaceri născute pentru faliment, finanţate cu sute de milioane de € » ACRU.ro
    20 iunie 2013 at 8:42

    […] Production SRL şi celelalte entităţi din trustul Varanului produc pierderi anuale de ordinul milioanelor de Euro şi au datorii de ordinul zecilor de milioane de €, garantate cu tot ce poate fi pus gaj, […]

  • Reply
    prisacariu | Să iubim Antena 3, e a noastră! Pe bune, am plătit pentru ea
    18 februarie 2016 at 19:02

    […] 3 încă nu producea financiar cum și-ar fi dorit Felix: Antena 3 SA avea datorii și pierderi (sursa), așa că Voiculescu a contractat, prin firmele din grup, alte credite de milioane de euro pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *